• Cancel
    Filter
Filter

Tatavla Efemera Müzayedesi

Değerli Koleksiyonerlerimizin Beğenisine Sunduğumuz Farklı Temalarda Belge, Kitap, Mecmua, Efemera ve Objeleri Bir Araya Getirerek Hazırladığımız “Tatavla Müzayedemiz”  Yayına Girmiştir. Listemizde Yer Alan Afiş, Poster, Kartpostal, Fotokart, Tematik Fotoğraf ve Objelerin Dikkatinizi Çekeceği Kanaatindeyiz. Her Ay Düzenli Olarak Oldukça Farklı Başlıklar Altında Yayına Hazırlayacağımız “Tatavla Müzayedesiyle”, Sizleri Merakla Bekleyeceğiniz Seçkin Ürünlerle Buluşturmayı Amaçlamaktayız. Şimdiden Keyifle İnceleyeceğiniz, Heyecanla Takip Edeceğiniz Bir Müzayede Dileriz.

Tatavla Efemera Müzayedemize  30 Kasım 2024 21:15'e kadar internet sitemizden pey verebilirsiniz. 21:17 itibariyle canlı mezat başlayacaktır.

Her lot için bekleme süresi : 10 Saniyedir.

Adil bekleme süresi : 10 Saniyedir.

Kitap, Dergi ve Diğer Süreli Yayınlar hariç tüm ürünlerde, ürün ve komisyon bedeline %20 KDV eklenecektir. Komisyon Oranı: %20 "ÖDEME SÜRESİ MÜZAYEDE BİTİMİNDEN SONRA 1 HAFTADIR."

Lot: 11 » Süreli Yayın

Osmanlı Ressamlar Cemiyeti Gazetesi: Osmanlı Ressamlar Cemiyeti'nin naşir-i efkârıdır, sanayi-i nefisenin her şubesinden bahseder, ayda bir kere neşrolunur

Nr. 8, 26 Teşrinisani 1327, İç Kapak Serlevhası Gravürü: Abdülmecid Efendi, İçindekiler: Sanayi-i Nefise Mektebi İçin - Ressam Rıza Beyi Bir Tablo Görseli - Musiki - Tarihçe-i Sanat...

Osmanlı Ressamlar Cemiyeti, dönemin sanat ve sanatçı sorunlarına çözüm bulmak üzere Osmanlı Devleti'nde 1909-1919 yılları arasında faaliyet gösteren bağımsız bir ressam örgütüdür. Ülkede Sanayi-i Nefise Mektebi'nden sonra kurulmuş olan ikinci sanat kurumudur ve Türk ressamlarının kurduğu ilk örgüttür. “Osmanlı devletinde ressamlığın ilerlemesi ve Osmanlı ressamlarının geleceklerini temin doğrultusunda birleşmeleri esasına dayanan Cemiyet, geniş halk kitlelerine resim sanatını ve sanatçıyı sevdirme mücadelesi vermiştir. İlk üyeleri arasında şu isimler bulunur: Sami, Şevket, Hikmet, İbrahim, Agah Bey, Ruhi, Ahmet Ziya, heykeltıraş Mesrur. Cemiyetin üye sayısı daha sonra Feyhaman, Hüseyin Avni, Murtaza, Mithat Rebii, Tomas Efendi,Müfide Kadri, Rıfat gibi sanatçıların katılımı ile artmıştır.

İlk başkanlığını Sami Bey’in yaptığı Osmanlı Ressamlar Cemiyeti, 1910-1914 yılları arasında ilk sanat dergisi olan "Osmanlı Ressamlar Cemiyeti Mecmuası"nı yayımladı. Cemiyet ve çıkardığı dergi, kendisi de bir ressam olan Şehzade Abdülmecit Efendi tarafından desteklendi. Abdülmecid Efendi, Türk resim sanatının öncü isimleri arasında yer aldı. 1909'da kurulan Osmanlı Ressamlar Cemiyeti'nin fahrî başkanlığını üstlendi.

Osmanlı Devletinde şehzadelerin bu tür fahri başkanlıkları meşhurdur.

Süreli Yayın

Details
Lot: 12 » Süreli Yayın

Askeri Tarih, Tan Günlük Siyasi Halk Gazetesi, 29 Mayıs 1944, II. Cihan Harbi Haberleri; Manşet: Harbiin En Ağır Akınları: Berlin Düsseldorf Leipzig Cologne Aahen Nante Reims Şehirleriyle Daha Bir Çok Merkezler Bombalandı...Maarif Vekilinin Mecliste Beyanatı: Maarif Teşkilatının Manevî Tarafı Güvenimize Lâyıktır"

II. Cihan Harbinin en ağır müttefik saldırılarına ait haberli.

II. Dünya Savaşı, 1939'dan 1945'e kadar süren küresel savaştır. Savaşa dönemin büyük güçleri ve dünya ülkelerinin büyük çoğunluğu katıldı, Müttefikler ve Mihver olmak üzere iki karşıt askerî ittifak kuruldu. 30'dan fazla ülkeden gelen 100 milyondan fazla personelin doğrudan katıldığı bu topyekûn savaşta, savaşın büyük tarafları tüm ekonomik, endüstriyel ve bilimsel kapasitelerini savaş için seferber ettiler. 70 ila 85 milyon ölümle sonuçlanan II. Dünya Savaşı, insanlık tarihindeki en ölümcül savaştı ve savaş boyunca askerî personelden daha çok sivil kayıp verildi.

Eğitim Tarihi

Süreli Yayın

Details
Lot: 17 » Fotoğraf

Sanat Tarihi, Eğitim Tarihi, Cumhuriyetin İlanı Sonrası "Gazi Mektepleri"nin Bir Divamı Olarak İnşa Edilen Aksaray Lisesinin Önünde Müzik Kolu Öğrenci ve Öğretmenlerinin Hatıra Fotoğrafı, Foto Kâmil - Aksaray, Arkasında...

"16/1/936 Müzik Kolu Arkadaşlarından Bir Gurup", 14x9 cm

Mimari Tarih

Kamu yapıları ve yüksek öğretim binaları kendi içerisinde farlılıklar gösterse de Ankara’da ve Anadolu’nun çeşitli yerlerinde üretilen okul binaları, Maarif Vekâletinin de etkisiyle daha anonim, tekrarlanabilir ve tanınabilir prototip binalar olarak üretilmiştir. 1930’lara kadar neredeyse her şehir ya da kasabada inşa edilen bu prototip ilk ve orta okullara genellikle gazi okulları adı verilmiştir. Özellikle 1920’ler boyunca üretilen “Gazi Okulları” Ankara başta olmak üzere Aksaray, Kayseri, Konya, Afyon, Malatya, Aydın gibi Anadolu kentlerinde yeni rejimin temsili olarak inşa edilmiştir. Bu yapılar plan ve cephe düzeninde aynı niteliğe sahiptir. Dikdörtgen simetrik plan düzleminde, giriş kapısı yapının orta aksına alınarak vurgulanan, iki uçta üç pencereli bölmelerle çıkma yapan, yerden yükseltilmiş, geniş kırma çatıları payandalarla desteklenmiş yapılardır.[9] Cumhuriyet’in ilk yıllarında köylerde ve kasabalarda da bu tip proje sık sık kullanılmıştır. İnşa edileceği yerin ihtiyaçlarına göre proje yeniden düzenlenmiş, bazı yerlerde tek kat olarak uygulanmış ya da bodrum kat eklenerek cephede değişiklikler yapılmıştır.

Fotoğraf

Details
Lot: 19 » Süreli Yayın

Askeri Tarih, Harb Mecmuası, Yıl: 1, Sayı: 2, Kanunuevvel 1331, "Onbeş Günde Bir Çıkar Asker ve Muharebeden Bahseder Risale-i Musavvere", Kapak: ORDUMUZDA HARB AŞKINDAN BİR ÖRNEK: Çanakkale İstihkâmında "215" Ağırlığındaki Mermiyi Sırtında Taşıyan Güçlü Bir Kahraman Nefer: Mehmed Oğlu Seyid [Onbaşı] - İçeride: Anafartalar Grubu Kumandanı Miralay Mustafa Kemal Bey

İçeride: İttifak Devletleri Liderleri ve Veliahtları: Almanya İmparatoru II. Wilhelm ve Veliaht Prens Frederik ile Avusturya Macaristan Kralı Fransuva Arşidük ve Veliaht Karl Fransuva... İçeride Çanakkale olmak üzere bir çok cepheden bol görselli.

Askeri Tarih

Harp Mecmuası, Osmanlı İmparatorluğunda 1915-1918 yılları arasında yayınlanmış dergidir. Harbiye Nezâreti tarafından ilk sayısı Kasım 1915'te (Teşrin-i Sâni 1331) yayınlanan dergi, 1. Dünya Savaşı'nda savaşan Osmanlı ordususu cephelerinden haberleri zengin resim galerileriyle yayınlamıştır. Haberler genellikle halkın orduya ve devlete sadakatini ve desteği diri tutmak amacıyla propaganda türünden veriliyordu. Dergi Haziran 1334/1918'de 27. sayısıyla yayın hayatına son vermiştir.

Süreli Yayın

Details
Lot: 20 » Süreli Yayın

Askeri Tarih, Harb Mecmuası, Yıl: 1, Sayı: 8, Nisan 1332, "Onbeş Günde Bir Çıkar Asker ve Muharebeden Bahseder Risale-i Musavvere", Kapak: Bizi Çok Seven ve Bu Sevgi Uğrunda Toprağımızda Ordumuzun Başında Can Veren Büyük Asker Goltz Paşa (Son Resmi)

İç Kapak: "Nasrun minallâhi ve fethun karîb" Kutulamare Kahramanı "Altıncı Ordu Kumandanı Halil Paşa: Bir Eli Kutulamarede Düşman Boğazında, Bir Eli Felahiye'de Dülman Göğsünde Aylarca Çalıştı...

Halil Kut, Türk asker. "Kut'ül Ammare Kahramanı" olarak da bilinir. Enver Paşa'nın kendisinden bir yaş küçük amcasıdır. 1934 yılında Soyadı Kanunu'nun çıkmasından sonra Mustafa Kemal Atatürk tarafından Kût'ül-Amâre Zaferi nedeniyle "Kut" soyadı verildi.

Wilhelm Leopold Colmar Freiherr von der Goltz, Osmanlı'daki namıyla "Goltz Paşa", (12 Ağustos 1843, Königsberg, Prusya - 19 Nisan 1916, Bağdat, Osmanlı İmparatorluğu), Osmanlı ve Alman ordularından mareşal rütbesi sahibi Alman subay.

Harp Mecmuası, Osmanlı İmparatorluğunda 1915-1918 yılları arasında yayınlanmış dergidir. Harbiye Nezâreti tarafından ilk sayısı Kasım 1915'te (Teşrin-i Sâni 1331) yayınlanan dergi, 1. Dünya Savaşı'nda savaşan Osmanlı ordususu cephelerinden haberleri zengin resim galerileriyle yayınlamıştır. Haberler genellikle halkın orduya ve devlete sadakatini ve desteği diri tutmak amacıyla propaganda türünden veriliyordu. Dergi Haziran 1334/1918'de 27. sayısıyla yayın hayatına son vermiştir.

Süreli Yayın

Details
Lot: 29 » Süreli Yayın

Siyasi Tarih, Resimli Kitab "Her Ay Neşrolunur Edebi, Siyasi Fenni Felsefi İçtimai Mecmua-i Musavveredir", Nr.6, Mart 1325, Kapak: Plevne Kahramanı Merhum Gazi Osman Paşa, İç Kapak: Mücahid-i Hürriyet Vefik Bey Merhum

İçeride: Manyasizade Refik Beyin Cenaze Merasimine Ait Bol Görselli. 1908 Senesi İtalya Messine Şehri Depremi...

Manyasizade Refik Bey (1853-1909), Osmanlı'nın son döneminde iki kez Adalet Nazırlığı yapmış önemli bir devlet adamı ve Klasik Türk müziği bestecisidir. Avukatlık ve hukuk müşavirliği yapmış, Hukuk Mektebi ve Mülkiye Mektebi'nde dersler vererek hukuk eğitiminin gelişimine katkıda bulunmuştur. Siyaset ve hukuk alanındaki etkili rolünün yanı sıra müzikle uğraşarak Klasik Türk müziğine eserler kazandırmıştır. Refik Bey, 1908 yılında ilan edilen II. Meşrutiyet ile Osmanlı siyasi hayatında önemli bir yer edinmiştir. II. Meşrutiyet'in ilanıyla birlikte Osmanlı'da anayasal düzene geçilmiş ve Kanun-i Esasi yeniden yürürlüğe konularak padişahın yetkileri sınırlandırılmıştır. Bu süreçte Refik Bey, İstanbul’a dönerek Osmanlı Meclis-i Mebusanı’nda İstanbul milletvekili olarak görev yapmıştır. Meşrutiyet’in ilanı, Osmanlı siyasetinde İttihat ve Terakki Cemiyeti'nin etkisinin artmasına yol açarken, Refik Bey bu süreçte cemiyetin Selanik teşkilatında aktif rol almıştır. İstanbul Barosu Başkanlığı görevini de üstlenen Refik Bey, anayasal düzenin tesisi ve hukukun üstünlüğünün sağlanması için çalışmıştır.

Refik Bey, siyasi kariyerinde sadece milletvekili olarak değil, aynı zamanda Kasım 1908-Mart 1909 tarihleri arasında Adliye Nazırlığı yaparak Osmanlı hukuk sistemine önemli katkılarda bulunmuştur. Bu dönemde hem hukuk reformlarına destek olmuş hem de meşrutiyetçi düşüncenin yayılmasına öncülük etmiştir. 1909 yılında hayatını kaybeden Manyasizade Refik Bey’in adı, İstanbul’un Fatih ilçesindeki Çarşamba semtinde bir caddeye verilerek yaşatılmaktadır. Hem siyaset hem hukuk alanında Osmanlı’ya hizmet etmiş bir şahsiyet olarak tarihteki yerini almıştır.

Süreli Yayın

Details
previous
Go to Page: / 4
next