Ramazan Özel Fırsat Hat & Efemera Müzayedemize 15 Mart 2025 saat: 22:00'a kadar internet sitemizden pey verebilirsiniz. 22:02 itibariyle canlı mezat başlayacaktır.
Her lot için bekleme süresi : 10 Saniyedir.
Adil bekleme süresi : 10 Saniyedir.
Kitap, Dergi ve Diğer Süreli Yayınlar hariç tüm ürünlerde, ürün ve komisyon bedeline %20 KDV eklenecektir. Komisyon Oranı: %20 "ÖDEME SÜRESİ MÜZAYEDE BİTİMİNDEN SONRA 1 HAFTADIR."
Eski Dönem Hac Ziyareti Levhası; Osmanlı Dönemi, h. 1329 Tarihli, Yeşile Boyanmış Ahşap çerçevesinde.
Share
Ask a question
Ask a question
Osmanlı Dönemi Tekke Levhası "Beş ismim var ki onlarla veba ateşini söndürürüm / Mustafa, Murteza, İki Oğulları ve Fatıma/ Ey Zail Olmayan Latif, gökten inen bela konusunda bize lütuflar ihsan et/ Sen Kuvvetlisin, Kıyamet gününde bizi kahrından kurtar" 47*47 cm.
Abdülkadir Geylani'ye atfedilen bu beyitler Özellikle Bektaşi ve Kadiri Tekkelerinde ve bu Tekkelerin Müntesiplerinin Evlerinde Taun ve Yangın gibi Afet ve Belalardan Korunmak, Şifa Bulmak gibi Sebeplerle Bulundurulurdu. Ebru ile murakkalanan eser, Tekke İşi olmasından mütevellit alçakgönüllük esasında Ketebesiz olarak yazılmıştır.
Share
Ask a question
Ask a question
Celi Sülüs Ayet Levhası "(Peygamber), Müslümanlara Karşı Çok Merhametliydi" (Ahzab-43. ayet), h. 1425, Ketebe: Ferhat Kurlu; Murakka Ebrusu: Beki Almalek, m. 1998; 27* 42 cm.
Ferhat Kurlu; 1996’da merhum üstad
Hasan Çelebi ile hat meşkine başlayarak
IRCICA’da düzenlenen törenle kendisinden
2000 yılında sülüs-nesih, 2010’da ise ta’lîk
icâzeti almıştır. İki yüz civarında hilye-i
şerîf ile yüz civarında sülüs, celî sülüs,
ta’lîk esere imza atan sanatkâr, birçok
cami, mescit ve çeşmenin kitabe, kubbe
ve kuşak yazılarını yazmıştır. Malezya
Kuala Terengganu’da düzenlenen hat
yarışmasında jüri üyeliği yapmıştır. İmam
hatiplik vazifesini ifa ettiği Hacı Alaaddin
Elmas Camii’nde ve IRCICA’da ders veren
Ferhat Kurlu’nun icâzet verdiği birçok
talebesi bulunmaktadır. Beki Almaleh: 1987 ve 1988 senelerinde seramikçi ve ressam Seniye Fenmen ile karakalem ve suluboya çalıştı. 1988 senesinde Yıldız Sarayı'na bağlı "Türk Kültürüne Hizmet Vakfı"nın, Emekli Deniz Albayı Nusret Hepgül'ün yönetiminde açtığı ebru kursuna katıldı. 1989 ve 1990 senelerinde toplam yedi ay hocaları Nusret Hepgül'ün ebru derslerine, Mayıs 1992'de de Kanada'da üniversite öğretim üyesi Arkın Allen'in ebru derslerine devam etti.
Share
Ask a question
Ask a question
Celi Sülüs Levha, "Hüve"; h. 1442, Ketebe: Fuat Başar; Ebru Murakkalı, Yaldız Çerçevesinde 30* 30 cm.
Hat ve ebru sanatkârı Fuat Başar; Mustafa Düzgünman'dan ebru icazeti, Hamit Aytaç’tan da hat icazeti aldı. Hocalarından aldığı feyizle her iki sanatta da başarılı eserler veren sanatçının Türkiye ve dünyanın pek çok yerinde icazetli talebeleri ebru ve hat sanatı eğitimi vermektedir. Yurt içi ve dışındaki pek çok koleksiyonda eserleri bulunmaktadır. Japon İmparatoru, Malezya başkanı, Suûdî Arabistan Kralı Faysal başta olmak üzere, birçok devlet başkanı ve bakanın da tuğralarını çekmiştir.
Share
Ask a question
Ask a question
Celi Sülüs Meşk Levhası "Muhammed, bir beşerdir ama diğer beşerler gibi değildir/ O, taşlar arasındaki yakut gibidir" Ketebe: Mustafa Halim Özyazıcı ; 52*55 cm.
1898’de İstanbul’da doğan Halim Özyazıcı’nın asıl ismi Abdülhalim’dir. Esekapı İbtidai Mektebi’nde ve Aksaray Gülşen-i Maarif Rüşdiyesi’nde eğitim görmüştür. Gülşen-i Maarif Mektebi’nde Hattat Hamid Aytaç’tan rika, sülüs, nesih ve divani yazılarını meşketti. Rüşdiye’den mezun olduktan sonra, Sanayi-i Nefise Mektebi’ne kaydoldu. 1915’te ise Medresetü’l Hattatin’e geçti. Medresetü’l Hattatin’de ise Hasan Rıza Efendi ve Kamil Akdik’den sülüs, nesih, rika, Hattat Hulusi Efendi’den talik, İsmail Hakkı Altunbezer’den celi sülüs, Ferid Bey’den divani ve celi divani yazılarını meşk etmiştir. Divan-ı Hümayun kalemi ve Harbiye Nezareti’nde vazife alan Hattat Halim Efendi, 1924’te Bab-ı Ali’de bir yazıhane açmıştır. Hattat Halim Özyazıcı, 1946 senesinde Devlet Güzel Sanatlar Akademisi’ne hat hocası olarak vazifelendirilmiştir. 1964’de vefat eden Hattat Halim Özyazıcı’nın kabir Kozlu Mezarlığı’ndadır.
Share
Ask a question
Ask a question
Celi Sülüs Levha, "Allahu Ekber"; h. 1417, Ketebe: Yusuf İzzettin Sav; Ebru Murakkalı, Altın ve Gümüş Cetvelli; 39* 39 cm.
1944 yılında dünyaya gelen Yusuf İzzettin Sav, 1972'de Hattat Hamit Aytaç'tan ders almaya başladı. 1981'de Hatta Saim Özel Bey'e devam etti, aynı yıllarda Hattat Ali Alparslan'dan Divani ve Talik yazıları meşk etti. Hasan Çelebi hocadan da sülüs meşk etti. Hattat Saim Özel'den nesil ve sülüs yazılarından icazet almıştır.
Share
Ask a question
Ask a question
Celi Sülüs Levha "Allah, başarının sahibidir ve o ne güzel yoldaştır", Ketebe: Mustafa Edib Efendi, h. 1342 (m. 1923). Altın Yaldızlı Floral Tezhibi ile; 19* 33 cm.
Osmanlı Dönemi Hattatlarından Olan Mustafa Edip Efendi'nin Günümüze Ulaşan Eseri oldukça azdır. Hattatın üç eserinin görseli için bkz: https://hattatlarimiz.blogspot.com/2015/11/mustafa-edip-efendi.html
Share
Ask a question
Ask a question
Celi Sülüs Müdevver Hadis Levhası, "İnsanların en hayırlısı, insanlara faydalı olandır", h. 1419, Ketebe: Ali Hüsrevoğlu. Levhanın camı yoktur. Çerçevenin arkasında "Galeri Mina- Çerçeve" Etiketi Bulunmaktadır.
Ali Hüsrevoğlu, 1974 yılında Hat Sanatına başladı. 1979 yılında Marmara Üniversitesi’inden mezun oldu. 1982 yılında Hattat Hamid Aytaç’tan icazet aldı. 1983-1986 yılları arasında Cidde Üniversitesinde araştırmacı, hattat ve mütercim olarak çalıştı. 1986-1986 yıllarında da Mekke Üniversitesinde aynı görevlerde çalıştı. 1992 yılında Medine-i Münevvere/Mescid-i Nebevi son genişletme projesinin yazılarını yazdı.
Share
Ask a question
Ask a question
Celi Sülüs Levha, "Allah", h. 1377, Ketebe: Mustafa Bekir Pekten. Tezhip: Safiye Ocaklı; 46* 45 cm.
Reşid Paşa İlkokulu’nda öğrenci iken rık‘a dersleri alan Mustafa Bekir Pekten, sahaflarda, camilerde ve evlerde gördüğü yazılara özenerek, 1934 yılından itibâren hat san‘atında ilerlemeye karar vermiştir. Evvelâ Yesârî Bâhir Özok’tan ta’lik meşkederek, 1945 yılında icâzet almış, 1947’den itibâren de Devlet Güzel Sanatlar Akademisi’ne konuk öğrenci olarak devam edip Halîm Özyazıcı’dan aklâm-ı sitte, Necmeddîn Okyay’dan da ta’lik ve celî sülüs öğrenmiştir. Hüsn-i hattın yanında kâğıd âharlamayı ve mürekkeb imâlini de öğrenen Mustafa Bekir Pekten, hususî surette tezhip san‘atı ile de ilgilenmiş, altın ezme ve yapıştırma teknikleri ile cetvel çekmeyi öğrenmiştir.
Share
Ask a question
Ask a question
Ölçülü Sülüs Besmele ve Yasin Suresi İlk 3 Ayeti, h. 1433, Ketebe: Turan Sevgili; 28* 45 cm.
1945 yılında Erzurum Oltu'da doğan Turan Sevgili, ilk, orta ve lise tahsilini Çorum'da tamamladıktan sonra 1967 yılında İstanbul İlahiyat Fakültesi'nden, daha sonra da M.S.Ü. Güzel Sanatlar Fakültesi Tekstil Bölümü'nden mezun oldu. 1963 yılında son dönem hat ustalarından merhum Hamid Aytaç ile hat sanatına başladı, kendisinden Kufi, Sülüs, Nesih, Ta'lik, Divani, Celi Divani olmak üzere 6 çeşit yazıdan icazet aldı.1981-82 yılında Bursa İlahiyat Fakültesi'ne hat öğretim üyesi olarak atanan Turan Sevgili bir süre burada görev yaptı.
Aynı zamanda davetiye ve özel siparişler için Türkçe kaligrafiler yazan ustanın birçok özel koleksiyonda ve camide eserleri bulunmaktadır.
Share
Ask a question
Ask a question
Celi Sülüs Çifte Na't Levhası 1. Levha: "Ol Resûl-i müctebâ hem rahmeten li'l-âlemîn/ Bende medfûndur deyü eflâke fahr eyler zemîn" 2. Levha: "Ravzasın idüb ziyâret dédi Cibrîl-i Emîn/ Hâzihî Cennâtu Adnin fe-dhulû-hâ Hâlidîn"; h. 1391, Ketebe: Müşerref Hanım. Her iki levha da Dönem Altın Yaldızlı Çerçevelerindedir; Ebatları: 31*48.
Müşerref Hanım, tasavvuf ehli, ilim ve hayır işlerine düşkün,islâmî hizmetlere gönül vermiş, ticâretle uğraşan Topbaş ailesine mensuptur. Babası Ahmed Hamdi Topbaş, annesi Âdile Hanım’dır. Son dönem ârif ve âlimlerinden merhum Mûsâ Topbaş Efendi ve merhum Muammer Topbaş bey, ana-baba bir erkek kardeşleridir. Nazif Bey’in hat sanatına olan merakı sebebiyle, meşhur üstadlardan Halim Özyazıcı, 1952 yılı Ekim ayından itibaren, konaklarına gelip gitmeye ve aile bireylerinden gönüllülere ders vermeye başlar. Müşerref Hanım, bu esnada 45 yaşındadır. Kızları Nükhet, Güzide, Melike, Sütude, Nuriye ve gelinleri Mesude Hanım onunla birlikte hat meşkine başlarlar. Hattat Halim Bey, güler yüzlü, şakacı, samimi ve derslerine itina gösteren bir hocadır. 1964 yılında, Halim Özyazıcı’nın elim bir trafik kazası ile vefâtının ardından dersleri, Hattat Hamid Aytaç devam ettirmiştir. Müşerref Hanım, ömrü boyunca şiar edindiği tevâzuyu bu konuda da göstererek büyük dedesi Ahmet Kutsi Efendi’den intikal eden genleriyle hattat vasfını bir gün bile kendisi için kullanmamış fakat hocasının izniyle meşke başlayarak seksen altı yaşına kadar yazmayı ve ders vermeyi sürdürmüştür. İcâzeti olmamakla beraber, İbnü’l-Emin Mahmud Kemal İnal’ın “Son Hattatlar” adlı eserinde zikredilmiş, eserlerinden örnekler verilerek çalışmaları takdir edilmiştir.
Share
Ask a question
Ask a question
Atlas Üzerine İpekle Yazılmış Celi Sülüs Beyit Levhası "Kimseye Bâkî Değildir Mülk-i Dünyâ Sîm-ü Zer/ Bir Harâb olmuş Kalbi Tamîr étmektir Hüner", h. 1330, Ketebe: Raziye Hanım ; 47*72 cm.
Eserin Ahşap Çerçevesi Metal Geçmelerle Desteklenerek Levhaya 3 Boyutlu Bir Görünüm Verilmiştir.
Share
Ask a question
Ask a question
Osmanlı Dönemi Naht Levha "Kelime-i Tevhid", 38*48 cm, Kırmızı Kadife Paspartu Üzerine, Levhanın Arkası Ahşap İle Kapatılmıştır.
Share
Ask a question
Ask a question
Celi Rika Kıta Levhası "Yapışdım dâmen-i pâk-i rızâya her-çi bâd-âbâd/ Sarıldım hâk-i pây-i Mustafâ’ya her-çi bâd-âbâd/ Zuhûrât u cevâbe tâb ü tâkatsiz kalub hayrân/ Sığındım der-geh-i lûtf-ı Hudâ’ya her-çi bâd-âbâd", m. 1979, Ketebe: Yavuz Sinemoğlu.; 33*23 cm.
Share
Ask a question
Ask a question
Celi Rika Şiir Levhası "Yeni Bir Harb-i Umumi İhtimali Münasebetiyle", Ketebe: Giresun İnhisarlar Müdürü Çorlulu M. Fevzi Bey, m. 15 Nisan 1933; 55* 70 cm.
"Eyvah yine bir bad-ı semum esmede Garb'dan / Düşmese silah elden eğer dişle ısırmak/ Ayteşgede-i harbi körüklerse uzakdan / Vahşetle, delirmişçe, kudurmuşça koparmak …" Şair fotoğraflı.
Share
Ask a question
Ask a question
Celi Rika Şiir Levhası "O zat-ı âlî-i efham...", Ketebe: Giresun İnhisarlar Müdürü Çorlulu M. Fevzi Bey, m. 7 Ocak 1933; 55*37 cm.
"O zat-ı âlî-i efham sıyam haliyle bizlerden/ Uzaklaşdı, yazık kayboldu gözlerden…."
Share
Ask a question
Ask a question
Celi Rika Şiir Levhası "Faziletdir ve Dânâdır...", Ketebe: Giresun İnhisarlar Müdürü Çorlulu M. Fevzi Bey, m. 7 Ocak 1933; 30*55 cm. Ahşap Çerçevesinde.
"Faziletdir ve dânâdır, mübecceldir, mükerremdir, mufahhamdır/ Muvakkardır, o zat ol rütbe-i âlîdir, eâlîden muazzamdır…"
Share
Ask a question
Ask a question
Osmanlı Dönemi Tekke İşi İmam Ali Konulu Celi Sülüs-Nesih Şiir Levhası "Haydar-ı Kerrar Ali aşkına, Cehennem azabından kurtuluşu diliyorum/ Ali'nin tilmizi Hasan Basri'nin aşkına, Bâtınımın illetlerden pak olmasını diliyorum…" 28*22 cm.
Eski Dönem Gümüş Çerçevesinde.
Share
Ask a question
Ask a question
Share
Ask a question
Ask a question
Eski Dönem Hac Ziyareti Levhası; "Kabe, Ravza-i Mutahhara, Mescid-i Aksa ve diğer Mübarek Yerlerin Görseliyle", Yaldızlı Ahşap çerçevesinde. 40*57 cm.
Hacer-i Esved, Babüsselam, Safa ve Merve, Nur Dağı, Hıra Mağarası, Arafat'taki Rahmet Dağı vs. gibi Mübarek Yerlerin Çizimleri ile Bordürlenmiştir.
Share
Ask a question
Ask a question
Eski Dönem Hac Ziyareti Levhası; "Ortada Osmanlı Dönemi Kabe ve Bordürde Mescid-i Aksa, Ravza-i Mutahhara, Kuba Mescidi vs. Gibi Mübarek Yerlerin Görselleriyle", Yaldızlı Ahşap çerçevesinde. 32* 44 cm.
Mekke'de Abdullah Feda ve Evladı Kitaphanesi Damgalı; Mısır Matbaası Baskısı.
Share
Ask a question
Ask a question
Nadir bir Hat Sanatı olan "Saman İşi" ile yazılmış Kufi İstifli "Maşallah", Kırmızı Kadife Paspartusunda. 19*22 cm.
Share
Ask a question
Ask a question
Share
Ask a question
Ask a question
Hz. Yusuf'un Kıssasını Ele Alan Elçekme Minyatür Tablo; İmza: Gönül- (19)95. 46*55 cm.
Bu tabloda, Hz. Yusuf'un Kuyuya Atılması, Kervancılar Tarafından Satılması, Kardeşlerinin Kanlı Gömleğini Hasret Ağacı'nın altındaki Babaları Yakup'a Getirmeleri, Yusuf'un Mısır'a Sultan Olup Züleyha ile Evlenmesi ve Filistin'den Gelen Kardeşlerine Yardım Etmesi anlatılmaktadır.
Share
Ask a question
Ask a question
Celi Sülüs Levha, "Ya Şafi Ya Allah", h. 1445, Ketebe: Ali Çalışır, 30*23 cm.
Kul Ali lakabını kullanan Ali Çalışır, 1966 yılında Kahramanmaraş’ta doğdu. Eyüp Belediyesi Cafer Paşa Medresesinde İsmail Dündar’dan ebru eğitimi alan Çalışır, Hattat Kamil Nazik’ten 2016 yılında hat icazeti aldı. Yurt içi ve yurt dışında pek çok sergiye katılan, kendi atölyesinde hat ve ebru çalışmalarına devam eden Çalışır’ın icazet verdiği öğrencileri de vardır.
Share
Ask a question
Ask a question
Ehlibeyt Hilyesi, Eski Dönem Taşbaskı; h. 1339 ve 1355, Ketebe: Mustafa Halim Özyazıcı; Ahşap Camsız Çerçevesinde; Levhanın bir Tarafında Kuran'da Adı Geçen Peygamberler, Diğer Tarafında ise 12 İmamın Adı Yazılmıştır. İlk Kısmına "Ravzatü'l-Enbiya", İkinci Kısmına ise "Hilye-i Şerife-i Eimme-i Hüda" adı verilmiştir. 21*29 cm.
Levhayı kendisi de bir Seyyid olan Erzurumlu Mehmed Salih Yeşiloğlu yazdırmıştır. Mehmet Salih Yeşiloğlu, Dârü'l-muallimîn ve Medrese mezunudur. Merkez İptidai Mektebi Başöğretmenliği ve Müdürlüğü, Serbest Ticaret, Bursa Redd-i İlhak Cemiyeti ve Müdafaa-i Hukuk Cemiyeti Kuruculukları ve Başkanlıkları, TBMM I. Dönem Erzurum Milletvekilliği yapmıştır.
Share
Ask a question
Ask a question
Celi Sülüs Ayet Levhası, "Allah'ın Rahmetinden Ümit Kesmeyin", Zümer- 53. Ayet, h. 1428, Ketebe: Ahmet Yazıcı; Ebru ve Murakka: Burcu Kansu; 40*40 cm.
Share
Ask a question
Ask a question
Celi Sülüs Levha "Cevelan eder, nail olur", h. 1428, Ketebe: Ahmet Yazıcı; Eskitme Çerçevesinde, 35*38 cm.
Share
Ask a question
Ask a question
Kalamış Yazması, "Ayşe Gelin", Bedri Rahmi - Eren - M. Hamdi Eyüpoğlu Geleneksel Yazma Sergisi 1988 Yılı Davetiyesi Olarak Gönderilmiştir. Eski Ahşap Çift Camlı Çerçevesinde; 24* 30 cm.
Share
Ask a question
Ask a question
Kaçar Dönemi Altın Suyuyla Yapılmış Floral Dönem Tezhibi ve Zerefşanlı Zemini ile Muhteşem bir Şiir Levhası; Yaldızlı Ahşap Çerçevesinde; 23* 34 cm.
Share
Ask a question
Ask a question
Eski Dönem Renkli Taşbaskı "Esmaü'l-Hüsna" Levhası; İsmullah, İsm-i Nebi ve Çeharyar ile Hilye Formunda Basılmış, Eski Dönem Yaldızlı Ahşap Çerçevesinde, 1950-60'lı yıllar; 51*37 cm.
Share
Ask a question
Ask a question
Kağıt Üzeri Karakalem "Kayıkçılar" ; İmza: Cevat Dereli (1900-1989); 23* 27 cm.
1900'da Rize'de doğdu. Resimle 1907-1914 döneminde İstanbul'da tamamladığı ilk ve orta eğitim sırasında ilgilenmeye başladı. Ressam Nazmi Ziya Güran’ın yonlendirmesi ile daha ileri sanat eğitimi için 1915'te İstanbul'daki Sanâyi-i Nefîse Mektebi (günümüz Mimar Sinan Güzel Sanatlar Üniversitesi)'ne girdi. Önce Hikmet Onat atölyesinden çalıştı ve bir yıl sonra İbrahim Çallı'nın atolyesinde öğrenciliğe devam etti. Ogrenci iken "Osmanki Ressamlar Cemiyeti" sergilerine katildi ve diğer ressam arkadaşları ile birlikte 1922-1923'te "Yeni Ressamlar Cemiyeti"ni kurdu. 1924 yılında bu okuldan diploma aldı. Aynı yıl devlet yarışmasını kazanarak devlet bursu ile Paris'e gitti. 1924 ile 1928 yılları arasında Julian Akademisi'nde ve "Paul-Albert Laurens atölyesi"nde çalıştı. Cevat Dereli Türkiye içinde olduğu gibi dış ülkelerde de birçok karma sergiye katılmıştır. 1956 yılında Venedik Bienali'ne, Paris, Amsterdam, Moskova sergilerine katıldı. 1958'de Brüksel'de düzenlenen "50 Yıllık Modern Sanat Sergisi'ne, Türkiye'den Zeki Faik İzer'le birlikte seçilerek girdi. Belçika'daki "Sanat ve Çalışma" konulu uluslararası sergiye "Balıkçı" adlı kompozisyonu ile katildi. Avrupa'nın sanat merkezlerinde gezdirilen çağdaş Türk sanatı sergilerinde hazırladığı resim eserleri yer aldı. Sonradan İstanbul Resim ve Heykel Müzesi arşivine kaldırılan, 46 tane portre-desenden oluşan ilk kişisel sergisi Akademi salonlarında 1970 yılında düzenlendi.
Share
Ask a question
Ask a question
Eski Dönem Pirinç Naht Hadis Levhası, "İstanbul Muhakkak Fetholunacaktır, Onu Fetheden Komutan Ne Güzel Komutandır, Onu Fetheden Asker Ne iyi Askerdir", Ketebe: Rıfat Efendi, Kırmızı Kadife Paspartusunda; Dönem Gümüş Çerçevesinde. 19* 25 cm.
Share
Ask a question
Ask a question
Osmanlı Dönemi Taş Baskı Münacaat Levhası; Dönem Ahşap Çerçevesi ve Mevlevi Sikkeli Bronz Tutamağı ile, h. 1310 ( m. 1892); 44*64 cm.
Share
Ask a question
Ask a question
Çifte Paspartulu Ebru Levhası "3 Boyutlu Çifte Gül", Ebrucu: Ali Çalışır ; 29* 65 cm.
Share
Ask a question
Ask a question
Bez Üzeri Sırma İşleme, Celi Sülüs Levha "İnsanların Hayırlısı, İnsanlara Faydalı Olandır", Altın Mekik Döşemelik Kumaş Fabrikası Mamulatı, Yaldızlı Dönem Ahşap Çerçevesinde ; 35* 21 cm.
Share
Ask a question
Ask a question
Renkli Taşbaskı "Silsile-i Nebi", Hz. Muhammed'in Soy Ağacı, Hilye Formunda Hazırlanmış; Eski Dönem Ahşap Çerçevesinde; 32* 44 cm.
İlgi Basımevi, İstanbul.
Share
Ask a question
Ask a question
Mescid-i Nebevi Görselli; Uhud Dağı, Kuba Mescidi, Babüsselam vs. Detaylı Eski Dönem Hac Ziyaret Levhası; Eski Dönem Ahşap Çerçevesinde; 33* 44 cm.
Mekke-i Mükerreme'de Safa'da bulunan Nebil Mustafa el-Baz Kitaphanesi; Telefon Numarası 3 Haneli.
Share
Ask a question
Ask a question
Celi Sülüs Levha "Hoş Gör" h. 1416, Ketebe: Osman Rebii Önol (1915-2001); Eski Dönem Ahşap Çerçevesinde; 49*59 cm.
Osman Rebii Önol; Hattat padişahlarımızdan Sultan 3. Ahmet ve Reisülhattatin Muhsinzade Abdullah Bey ile Hattat Muhsinzade Mehmet Rahmi Bey ahfadından, hattat ve emekli Kurmay Kıdemli Albay Osman Rebii Önol, 1915 yılında İstanbul´da doğdu. Kısa bir süre Saim Özel ve beş yılı aşkın bir süre rahmetli Reisülhattatin Hasan Çelebi´den sülüs, nesih ve celi sülüs meşk etti.
Share
Ask a question
Ask a question
Celi Sülüs Levha "Besmele", Ketebe: Ahmet Yazıcı; Ebru murakkalı, Çerçeveli; 37*28 cm.
Share
Ask a question
Ask a question
Celi Sülüs Levha "Besmele", h. 1432, Ketebe: Ahmet Yazıcı; Ebru ve Murakka: Burcu Kansu; Gümüş Renkli Çerçevesinde; 30*51 cm.
Share
Ask a question
Ask a question
Osmanlı Dönemi Taşbaskı Yaldız Levha, "Hz. Muhammed'in Mısır Mukavkısını İslam'a Davet Mektubunun Peygamber Dönemi Kufi Harflerle, Matbu Arap Harfleriyle Yazılışı ve Osmanlıcaya Tercümesi ", Dönem Ahşap Çerçevesinde; Çeviri: Ispartalı Ahmed Efendi, 52*37 cm. Eski Dönem Ahşap Çerçevesinde.
Share
Ask a question
Ask a question
Osmanlı Dönemi Hat Levhası Sepya Fotoğrafı; Kufi "Nas Suresi" Levhası, Dönem Ahşap Çerçevesinde; 24* 18 cm.
Nas Suresi, İnsan ve Cinlerin Şerrinden, Vesveseden vs. Korunmak için Okunur ve Levhası Evlerde Bulundurulurdu.
Share
Ask a question
Ask a question
Celi Sülüs Ayet Levhası "Dinde Zorlama Yoktur", h. 1441, Ketebe: Ahmet Yazıcı, Elyazma olan Levha Baskı Tezhipli Kağıda Yazılmıştır; 33-24 cm.
Share
Ask a question
Ask a question
Taşbaskı Cami Kandili Şeklinde Celi Sülüs Besmele Levhası, Ketebe: Ali Türkmen ; Dönem Ahşap Çerçevesinde ; 39* 53 cm.
Nadir Rize Baskısı.
Share
Ask a question
Ask a question
Gubari Nesih Hatla Yazılmış Yaldızlı Baskı; Yasin Suresi Levhası; Dönem Yaldızlı Ahşap Çerçevesinde. 38* 53 cm.
Meral Yayınevi; Telefon 6 Haneli.
Share
Ask a question
Ask a question
Osmanlı Dönemi Ölçülü Sülüs Hurufat Meşki Levhası; Eski Dönem Yaldızlı Ahşap Çerçevesinde; 46*40 cm.
Share
Ask a question
Ask a question
Şafak Vakti Mescid-i Nebevi ve Kubbe-i Hadra Levhası, İtalya- 1976 Baskısı; 37*48 cm. Eski Dönem Altın Yaldızlı Levhasında.
Share
Ask a question
Ask a question
Eski Dönem Ahşap Kilim Modeli, Kök Boyalar ile Boyanmıştır. Arkası Ahşap Yakma İmzalı: M. T. ; Çap: 29 cm.
Share
Ask a question
Ask a question
Tamamen Renkli "Mukaddes Emanetler" Filmi Karton Afişi; Erman Film, Eray Ofset, 50x35 cm.
"İslam Dünyasının şahikaları Hazret-i Muhammed´in hırkası, Uhud harbinde kırılan dişi, kılıcı. Hz. Ömer´in Ebubekir´in Ali´nin kılıçları. Hz. Osman´ın şehadeti esnasında okuduğu Kur´an-ı Kerim, Kabe'nin altın olukları v.s."
Share
Ask a question
Ask a question