• Vazgeç
    Filtrele
Filtrele

Tatavla Efemera Müzayedesi

Değerli Koleksiyonerlerimizin Beğenisine Sunduğumuz Farklı Temalarda Belge, Kitap, Mecmua, Efemera ve Objeleri Bir Araya Getirerek Hazırladığımız “Tatavla Müzayedemiz”  Yayına Girmiştir. Listemizde Yer Alan Afiş, Poster, Kartpostal, Fotokart, Tematik Fotoğraf ve Objelerin Dikkatinizi Çekeceği Kanaatindeyiz. Her Ay Düzenli Olarak Oldukça Farklı Başlıklar Altında Yayına Hazırlayacağımız “Tatavla Müzayedesiyle”, Sizleri Merakla Bekleyeceğiniz Seçkin Ürünlerle Buluşturmayı Amaçlamaktayız. Şimdiden Keyifle İnceleyeceğiniz, Heyecanla Takip Edeceğiniz Bir Müzayede Dileriz.

Tatavla Efemera Müzayedemize 25 Haziran 2023 saat: 22:00'a kadar internet sitemizden pey verebilirsiniz. 22:02 itibariyle canlı mezat başlayacaktır.

Her lot için bekleme süresi : 10 Saniyedir.

Adil bekleme süresi : 10 Saniyedir.

Kitap, Dergi ve Diğer Süreli Yayınlar hariç tüm ürünlerde, ürün ve komisyon bedeline %18 KDV eklenecektir. Komisyon Oranı: %20 "ÖDEME SÜRESİ MÜZAYEDE BİTİMİNDEN SONRA 1 HAFTADIR."

  • Kategori: Turizm Tarihi
Lot: 3 » Turizm Tarihi

Şehir Tarihi, Antik Roma'nın Dünü ve Bugünü Yeniden Yapılanma Rehberi / Guide With Reconstructions Ancient Rome Past And Present

Bol Resimli, Özel cildinde, Kuşe Kağıt, 90 Sayfa, Vision, Roma, 1996 Baskı, 11x16 cm; Roma, İtalya'nın başkenti ve en büyük şehridir. Aynı zamanda Roma İmparatorluğu'nun antik başkenti olan Roma, zengin bir tarihe ve kültürel mirasa sahiptir. İtalya'nın batı kıyısında, Tiber Nehri'nin kıyısında yer alır. Roma, tarihi ve arkeolojik alanlarıyla ünlüdür. Roma İmparatorluğu'nun kalıntıları, Colosseum, Roma Forumu ve Pantheon gibi önemli yapılar şehirde ziyaretçiler tarafından görülebilecek yerler arasındadır. Ayrıca Vatikan Şehri, Papa'nın ikametgahı olan St. Peter Bazilikası ve Sistine Şapeli gibi önemli dini mekanlara da ev sahipliği yapar. Roma, sanat, moda, mutfak ve kültür alanlarında da büyük bir etkiye sahiptir. İtalyan mutfağının lezzetli yemekleri, Roma sokaklarındaki trattoria ve restoranlarda tadılabilir. Ayrıca, moda ve alışveriş tutkunları için Via Condotti gibi ünlü alışveriş caddeleri cazip seçenekler sunar. Şehir, modern ve canlı bir atmosfer sunarken aynı zamanda tarihi dokusunu korumaktadır. Kolezyum'un yanı sıra Piazza Navona, Trevi Çeşmesi ve İspanyol Merdivenleri gibi ünlü meydanlar ve yapılar da Roma'nın cazibesini artıran yerler arasındadır. Roma, turizm, kültür ve sanat açısından zengin bir şehir olup her yıl milyonlarca turist çekmektedir.

Turizm Tarihi

Detaylar
Lot: 116 » Turizm Tarihi

Şehir Tarihi, Fatehpur Sikri, DK - Penguin Book India, Kuşe Kağıt, 32 Sayfa, 2008

Fatehpur Sikri, Hindistan'ın Uttar Pradesh bölgesinin Agra Bölgesi'nde bulunan bir kasabadır . Agra ilçe merkezine 35,7 kilometre uzaklıkta yer alan Fatehpur Sikri , 1571 yılında İmparator Ekber tarafından Babür İmparatorluğu'nun başkenti olarak kuruldu ve 1571'den 1585'e kadar bu rolü üstlendi; daha sonra 1610'da tamamen terk edildi. Şehrin adı, daha önce yerleşim yeri olan Sikri adlı köyden gelmektedir. 1999'dan 2000'e kadar Hindistan Arkeolojik Araştırması kazısı, Ekber başkentini inşa etmeden önce burada konutlar, tapınaklar ve ticaret merkezleri olduğunu gösterdi. Bölge, genişlemelerinin ardından Sungas tarafından iskân edilmiştir. MS 7. yüzyıldan 16. yüzyıla kadar Khanwa Savaşı'na (1527) kadar Sikarwar Rajputs tarafından kontrol edildi. Şeyh Salim Chishti'nin hankahı daha önce bu yerde vardı. Akbar'ın oğlu Cihangir , 1569'da en sevdiği eşi Meryem-uz-Zamani'nin Sikri köyünde doğdu ve o yıl Ekber, doğumu tahmin eden Şeyh'i anmak için dini bir yerleşke inşa etmeye başladı. Cihangir'in ikinci doğum gününden sonra burada surlarla çevrili bir şehir ve imparatorluk sarayının inşasına başladı. Akbar'ın 1573'teki muzaffer Gujarat seferinden sonra şehir, "Zafer Şehri" olan Fatehpur Sikri olarak bilinmeye başlandı. Doğu Hindistan Şirketi 1803'te Agra'yı işgal ettikten sonra burada bir idari merkez kurdu ve 1850'ye kadar öyle kaldı. 1815'te Hastings Markisi Sikri'deki anıtların onarımını emretti. Fatehpur Sikri, 1986 yılında UNESCO Dünya Mirası Alanı statüsüne layık görüldü.

Turizm Tarihi

Detaylar
önceki
Sayfaya Git: / 1
sonraki