• Vazgeç
    Filtrele
Filtrele

Tatavla Efemera Müzayedesi

Değerli Koleksiyonerlerimizin Beğenisine Sunduğumuz Farklı Temalarda Belge, Kitap, Mecmua, Efemera ve Objeleri Bir Araya Getirerek Hazırladığımız “Tatavla Müzayedemiz”  Yayına Girmiştir. Listemizde Yer Alan Afiş, Poster, Kartpostal, Fotokart, Tematik Fotoğraf ve Objelerin Dikkatinizi Çekeceği Kanaatindeyiz. Her Ay Düzenli Olarak Oldukça Farklı Başlıklar Altında Yayına Hazırlayacağımız “Tatavla Müzayedesiyle”, Sizleri Merakla Bekleyeceğiniz Seçkin Ürünlerle Buluşturmayı Amaçlamaktayız. Şimdiden Keyifle İnceleyeceğiniz, Heyecanla Takip Edeceğiniz Bir Müzayede Dileriz.

Tatavla Efemera Müzayedemize 13 Ağustos 2023 saat: 21:15'e kadar internet sitemizden pey verebilirsiniz. 21:17 itibariyle canlı mezat başlayacaktır.

Her lot için bekleme süresi : 10 Saniyedir.

Adil bekleme süresi : 10 Saniyedir.

Kitap, Dergi ve Diğer Süreli Yayınlar hariç tüm ürünlerde, ürün ve komisyon bedeline %18 KDV eklenecektir. Komisyon Oranı: %20 "ÖDEME SÜRESİ MÜZAYEDE BİTİMİNDEN SONRA 1 HAFTADIR."

Lot: 111 » Siyasi Tarih

Charles De Pampelonne - Fransa İstanbul Başkonsolosu Antetli Mektuplu Kartvizit, 1971, 6x9 cm

Fransa, beş asırlık köklü ilişkilerimiz temelinde, önemli bir ticari ve ekonomik ortağımız ve nufüsu yaklaşık 800 bin olan Türk toplumunun yaşadığı bir NATO müttefikimizdir. Türk-Fransız diplomatik ilişkilerinin tarihi 1483 yılına uzanmaktadır. Sultan II. Bayezid, anılan tarihte, Fransa’da tutulan kardeşi Cem Sultan hakkında bilgi almak üzere XI. Louis’ye Ilımlı (Limni) adasından Yunan kökenli bir Elçi göndermiştir. Osmanlı İmparatorluğu nezdinde mukim ilk Fransız Büyükelçisi Jean de la Forest 1535 yılında göreve başlamıştır. 1535 yılında kapitülasyonların verilmesiyle Fransa, Osmanlı Devleti nezdinde en ayrıcalıklı devlet konumuna gelmiştir. Osmanlı İmparatorluğu, ilk Büyükelçisi Yirmisekiz Mehmet Çelebi’yi 1721 yılında Fransa nezdinde atamıştır. Türkiye ile Fransa arasındaki ilişkilerin temelini Kurtuluş Savaşı sırasında imzalanan 20 Ekim 1921 tarihli Ankara Antlaşması oluşturmaktadır. Son yıllarda Sayın Cumhurbaşkanımız, Fransa Cumhurbaşkanı Macron'un daveti üzerine Fransa'ya, biri 5 Ocak 2018'de ikili resmi düzeyde, diğeri 11 Kasım 2018'de I. Dünya Savaşını sonlandıran Ateşkes Anlaşması'nın 100. Yıldönümü vesilesiyle Paris'te düzenlenen törenlere katılmak için olmak üzere iki defa ziyarette bulunmuştur. Fransa Cumhurbaşkanı Macron ise göreve geldiğinden bu yana ilk defa, 27 Ekim 2018 tarihinde İstanbul'da düzenlenen Suriye Konulu Türkiye-Rusya Federasyonu-Fransa-Almanya Dörtlü Zirvesi vesilesiyle ülkemizi ziyaret etmiştir. Dışişleri Bakanımız Mevlüt Çavuşoğlu son 6-7 Haziran 2021 tarihlerinde Fransa’ya bir ziyaret gerçekleştirmiştir. Fransa Dışişleri Bakanı Catherine Colonna ise son olarak 5 Eylül 2022 tarihinde ülkemizi ziyaret etmiştir. Fransa’da 360.000’i aşkın çifte vatandaş olmak üzere tahmini toplam vatandaş sayımız 800.000’dir.

Detaylar
Lot: 123 » Askeri Tarih

Havacılık, Hava Teknik Okullar Komutanlığı, Harekat ve Lojistik Eğitimleri Ders Kitapları, Hv. Tek. Ok. K.lığı Basımevi, İzmir, 1989 Neşriyatı, 98+46 Sayfa

Türk Silahlı Kuvvetleri (TSK), Türkiye Cumhuriyeti'nin savunma gücünü oluşturan askeri kuvvetlerdir. TSK, Kara Kuvvetleri, Deniz Kuvvetleri ve Hava Kuvvetleri olmak üzere üç ana kol üzerine kuruludur. Kara Kuvvetleri, kara harekâtı ve kara savunması görevlerini yerine getirirken, Deniz Kuvvetleri, denizlerde güvenliği sağlama, denizden karaya harekât ve deniz savunması gibi görevleri icra eder. Hava Kuvvetleri ise hava sahasını kontrol etme, hava harekâtı gerçekleştirme ve hava savunmasını sağlama gibi görevleri üstlenir. TSK, Türkiye'nin milli güvenliğini sağlama, ülkenin toprak bütünlüğünü koruma ve ulusal çıkarları savunma misyonunu üstlenir. Ayrıca, NATO üyesi olan Türkiye'nin NATO çerçevesinde de savunma görevlerini yerine getirir. Türk Silahlı Kuvvetleri, modern askeri teçhizat ve eğitimli personeliyle donatılmıştır. Stratejik konumu ve güçlü bir askeri altyapısıyla Türkiye'nin savunma kabiliyetini güçlendirmektedir. TSK, iç huzur ve güvenliğin sağlanması, terörle mücadele, barışı destekleme operasyonları ve uluslararası krizlere müdahale gibi çeşitli görevleri yerine getirir. Türk Silahlı Kuvvetleri, Türkiye Cumhuriyeti'nin güvenliğini sağlamak ve ulusal çıkarları korumak için aktif bir rol oynamaktadır. Ülkenin savunma stratejilerini belirlerken, modernizasyon, teknolojik gelişme ve personel eğitimi gibi unsurlara da önem verir.

Detaylar
önceki
Sayfaya Git: / 5
sonraki