Değerli Koleksiyonerlerimizin Beğenisine Sunduğumuz Farklı Temalarda Belge, Kitap, Mecmua, Efemera ve Objeleri Bir Araya Getirerek Hazırladığımız “Tatavla Müzayedemiz” Yayına Girmiştir. Listemizde Yer Alan Afiş, Poster, Kartpostal, Fotokart, Tematik Fotoğraf ve Objelerin Dikkatinizi Çekeceği Kanaatindeyiz. Her Ay Düzenli Olarak Oldukça Farklı Başlıklar Altında Yayına Hazırlayacağımız “Tatavla Müzayedesiyle”, Sizleri Merakla Bekleyeceğiniz Seçkin Ürünlerle Buluşturmayı Amaçlamaktayız. Şimdiden Keyifle İnceleyeceğiniz, Heyecanla Takip Edeceğiniz Bir Müzayede Dileriz.
Tatavla Efemera Müzayedemize 3 Eylül 2023 saat: 21:15'e kadar internet sitemizden pey verebilirsiniz. 21:17 itibariyle canlı mezat başlayacaktır.
Her lot için bekleme süresi : 10 Saniyedir.
Adil bekleme süresi : 10 Saniyedir.
Kitap, Dergi ve Diğer Süreli Yayınlar hariç tüm ürünlerde, ürün ve komisyon bedeline %18 KDV eklenecektir. Komisyon Oranı: %20 "ÖDEME SÜRESİ MÜZAYEDE BİTİMİNDEN SONRA 1 HAFTADIR."
Finans Tarihi, Osmanlı Bankası, Çift Lisan Boş Çek / Kredi İzin Belgesi, 4 Sayfa
Osmanlı Bankası (Bank-ı Osmani-i Şahane) hisse senedi. Şubat 1875 tarihli, 20 Sterlin(500 Frank) değerinde 1 hisse. Merkezi İstanbul olan bankanın idaresi Paris ve Londra'daki bir komisyon tarafından yürütülmekteydi. Zamanla ülkenin hemen her bölgesinde şubeler açtı. Devletin dış ve iç borç ödemelerini %1 komisyon karşılığında üstlenmek ve bu borçlara aracılık yapmak; açacağı bir cari hesapla devlete %6 faiz karşılığında kredi vermek; şubelerinin de bulunduğu yerlerde bütün hazine muamelelerini yapmak, karşılığı altın ile ödenecek kağıt para ve değerli kağıt çıkartmak imtiyazı da dahil olduğu halde bir devlet bankası olarak faaliyet göstermek. Hükümet, imtiyaz süresince kendisi de dahil olduğu halde Osmanlı Bankasının dışındaki herhangi bir kurumun söz konusu para imtiyazını kullanmayacağını taahhüt etti. Banka, bunun dışında bir ticaret bankasının yapabileceği bütün işlerle uğraşma hakkına da sahipti.
Bankacılık
Finans Tarihi, Selanik Bankası Türk A.Ş., 1.658.000 TL Sermayeli, İtibari Kıymeti Olmayan; 1 Temettü Senedi, B Tertip, 1937
Banque de Salonique, merkezi Selanik ve İstanbul'da bulunan bölgesel bir bankaydı. 1886'da Avusturyalı, Macar ve Fransız banka ortaklarıyla birlikte Selanik Yahudisi Allatini ailesinin öncülüğünde kurulan şirket, Osmanlı İmparatorluğu'nun son döneminde Doğu Akdeniz ve Güney Balkanlar'ın gelişmesine katkıda bulundu. Savaşlar arası dönemde faaliyeti esas olarak Kuzey Yunanistan'a odaklanmıştı. Alman işgaline kadar faaliyet gösterdiği ve 1969'dan sonra farklı isimlerle de olsa 2001 yılına kadar faaliyet gösterdiği Türkiye. Korunan genel müdürlük binaları, sırasıyla Selanik şehir merkezinin önemli bir caddesi olan Valaoritou Caddesi'nin ve Bankalar Caddesi'nin simgesidir.
Bankacılık