• Vazgeç
    Filtrele
Filtrele

Tatavla Efemera Müzayedesi

Değerli Koleksiyonerlerimizin Beğenisine Sunduğumuz Farklı Temalarda Belge, Kitap, Mecmua, Efemera ve Objeleri Bir Araya Getirerek Hazırladığımız “Tatavla Müzayedemiz”  Yayına Girmiştir. Listemizde Yer Alan Afiş, Poster, Kartpostal, Fotokart, Tematik Fotoğraf ve Objelerin Dikkatinizi Çekeceği Kanaatindeyiz. Her Ay Düzenli Olarak Oldukça Farklı Başlıklar Altında Yayına Hazırlayacağımız “Tatavla Müzayedesiyle”, Sizleri Merakla Bekleyeceğiniz Seçkin Ürünlerle Buluşturmayı Amaçlamaktayız. Şimdiden Keyifle İnceleyeceğiniz, Heyecanla Takip Edeceğiniz Bir Müzayede Dileriz.

Tatavla Efemera Müzayedemize 10 Eylül 2023 saat: 21:15'e kadar internet sitemizden pey verebilirsiniz. 21:17 itibariyle canlı mezat başlayacaktır.

Her lot için bekleme süresi : 10 Saniyedir.

Adil bekleme süresi : 10 Saniyedir.

Kitap, Dergi ve Diğer Süreli Yayınlar hariç tüm ürünlerde, ürün ve komisyon bedeline %18 KDV eklenecektir. Komisyon Oranı: %20 "ÖDEME SÜRESİ MÜZAYEDE BİTİMİNDEN SONRA 1 HAFTADIR."

  • Kategori: Siyasi Tarih
Lot: 250 » Siyasi Tarih

Cumhuriyet Tarihi, Millî Şef İsmet İnönü, Tek Parti Devri İpek Yaka Kartı

İsmet İnönü, Türk siyasetçi ve Türkiye Cumhuriyeti'nin ikinci Cumhurbaşkanıdır. 24 Eylül 1884 tarihinde İzmir'de doğmuş ve 25 Aralık 1973 tarihinde Ankara'da hayatını kaybetmiştir. İsmet İnönü, Türkiye Cumhuriyeti'nin kurucusu Mustafa Kemal Atatürk'ün en yakın arkadaşlarından biri olarak bilinir. Kurtuluş Savaşı'nda önemli bir rol oynamış ve Türkiye Cumhuriyeti'nin kuruluş sürecinde etkili olmuştur. İnönü, Türkiye'nin ilk başbakanı olarak görev yapmıştır. 1923-1937 yılları arasında üç dönem boyunca başbakanlık görevini üstlenmiştir. Atatürk'ün 1938 yılındaki ölümünden sonra ise Türkiye'nin ikinci Cumhurbaşkanı olarak seçilmiş ve 1938-1950 yılları arasında bu görevi sürdürmüştür. İsmet İnönü döneminde Türkiye'de demokratik reformlar gerçekleştirilmiş, ülkenin modernleşmesi ve Batılılaşması için çeşitli adımlar atılmıştır. Ayrıca, Türk dış politikasında tarafsızlık politikası izlemiştir ve uluslararası ilişkilerde etkili bir rol oynamıştır. İnönü, askeri ve siyasi bir lider olarak tanınmıştır. Türkiye'nin çok partili siyasi sisteme geçişinde önemli bir figür olmuştur. Ayrıca, İnönü Doktrini olarak adlandırılan dış politika prensiplerini oluşturmuş ve Türkiye'nin bölgesel güvenlik politikalarına yön vermiştir. İsmet İnönü, Türk siyasi tarihinde önemli bir yer tutan bir liderdir. Kendisi, Cumhuriyet'in kuruluş dönemindeki önemli aktörlerden biri olmuştur.

Siyasi Tarih

Detaylar
önceki
Sayfaya Git: / 1
sonraki