• Vazgeç
    Filtrele
Filtrele

Tatavla Efemera Müzayedesi

Değerli Koleksiyonerlerimizin Beğenisine Sunduğumuz Farklı Temalarda Belge, Kitap, Mecmua, Efemera ve Objeleri Bir Araya Getirerek Hazırladığımız “Tatavla Müzayedemiz”  Yayına Girmiştir. Listemizde Yer Alan Afiş, Poster, Kartpostal, Fotokart, Tematik Fotoğraf ve Objelerin Dikkatinizi Çekeceği Kanaatindeyiz. Her Ay Düzenli Olarak Oldukça Farklı Başlıklar Altında Yayına Hazırlayacağımız “Tatavla Müzayedesiyle”, Sizleri Merakla Bekleyeceğiniz Seçkin Ürünlerle Buluşturmayı Amaçlamaktayız. Şimdiden Keyifle İnceleyeceğiniz, Heyecanla Takip Edeceğiniz Bir Müzayede Dileriz.

Tatavla Efemera Müzayedemize 10 Eylül 2023 saat: 21:15'e kadar internet sitemizden pey verebilirsiniz. 21:17 itibariyle canlı mezat başlayacaktır.

Her lot için bekleme süresi : 10 Saniyedir.

Adil bekleme süresi : 10 Saniyedir.

Kitap, Dergi ve Diğer Süreli Yayınlar hariç tüm ürünlerde, ürün ve komisyon bedeline %18 KDV eklenecektir. Komisyon Oranı: %20 "ÖDEME SÜRESİ MÜZAYEDE BİTİMİNDEN SONRA 1 HAFTADIR."

  • Kategori: Filateli
Lot: 5 » Filateli

Siyasi Tarih, Son Osmanlı Padişahı Sultan Vahidettin'in Damadı ve Son Osmanlı Sadrazamı Ahmed Tevfik Paşa'nın Oğlu, Milli Mücadeleye Desteğiyle Meşhur, Yanya'dan Ankara'ya İsimli Mühim Hatıratıyla Da Bilinen Osmanlı Son Devir ve Cumhuriyetin Önde Gelen Asker, Siyasetçi ve Filatelistleri Arasında Yer Alan İsmail Hakkı Okday Beye Gönderilmiş Uçak Postası, Taahütlü Taahütsüz, Almanya Ticari Reklamlı Postadan Geçmiş Zarf ve Kart Lotu, 6 Adet

1881 yılında Atina'da dünyaya geldi. Babası Osmanlı İmparatorluğu'nun Atina sefiri Ahmet Tevfik Paşa'dır. İlk gençlik yıllarında Galatasaray Lisesi'nde başlayan eğitimini, Sultan II. Abdülhamit kendisini ve kardeşi Ali Nuri'yi yaver yapınca yarım bıraktı ve öğrenim hayatına Harb Okulu'nda devam etti. Harb Okulu'nu bitirip subay olduktan sonra Prusya Harb Akademisinde eğitim görmeye başladı. Prusya Harb Akademisi Dragon Alayı'na kayıt olurken ismine baba adı da eklenerek "İsmail Hakkı Tevfik" olarak kayıt edildiği için daha sonraları bu adı kullandı. 1912 yılında başlayan Balkan Savaşı sırasında eğitimine ara verdi ve Yanya Kalesi'nin Epirli asilere karşı savunulmasında görev aldı. Balkan savaşı sonrasında Almanya'ya dönerek Harb Akdemisi'nde eğitimini tamamladı ve kurmay oldu. Birinci Dünya Savaşı başlayınca Umumi Karargah'ta görev yaptı. Şehzade Vahdettin Efendi tarafından kızı Fatma Ulviye Sultan için damat olarak seçildi ve onunla evlendirildi. Vahdettin'in padişah olmasından sonra sarayın Erkânı Harb şubesini yönetti. Mustafa Kemal Paşa tarafından başlatılan İstiklal Savaşı'na katılmak için Anadolu'ya geçince Vahdettin onu, evlilik kontratındaki bir maddeye dayanarak kızı Ulviye Sultan'dan boşadı. İstiklal Savaşı sırasında 16. Tümen Kurmay Başkanı olarak görev aldı ve İstiklal Madalyası ile ödüllendirildi. Savaştan sonra Dışişleri Bakanlığına girdi; sırası ile Moskova, Anvers, Filibe, Bari, Basra, ve Viyana Başkonsolosu oldu. İkinci evliliğini Ferhunde Hanım (Bülent Ecevit'in annesi Nazlı Hanım'ın teyzesi) ile yaptı. Atina Başkonsolosluğundan emekli oldu. Emekliliğinden sonra sahibi olduğu Ayaspaşa'daki Park Otel'de yaşadı. Gençlik yıllarında gönül verdiği hobisi filateliye ilgisi hayatı boyunca devam etti. Bu konuda bir de kitap yazdı. İsmail Hakkı Okday 1977 yılında İstanbul'da vefat etti.

Filateli

Detaylar
önceki
Sayfaya Git: / 1
sonraki