Değerli Koleksiyonerlerimizin Beğenisine Sunduğumuz Farklı Temalarda Belge, Kitap, Mecmua, Efemera ve Objeleri Bir Araya Getirerek Hazırladığımız “Tatavla Müzayedemiz” Yayına Girmiştir. Listemizde Yer Alan Afiş, Poster, Kartpostal, Fotokart, Tematik Fotoğraf ve Objelerin Dikkatinizi Çekeceği Kanaatindeyiz. Her Ay Düzenli Olarak Oldukça Farklı Başlıklar Altında Yayına Hazırlayacağımız “Tatavla Müzayedesiyle”, Sizleri Merakla Bekleyeceğiniz Seçkin Ürünlerle Buluşturmayı Amaçlamaktayız. Şimdiden Keyifle İnceleyeceğiniz, Heyecanla Takip Edeceğiniz Bir Müzayede Dileriz.
Tatavla Efemera Müzayedemize 16 Eylül 2023 saat: 21:15'e kadar internet sitemizden pey verebilirsiniz. 21:17 itibariyle canlı mezat başlayacaktır.
Her lot için bekleme süresi : 10 Saniyedir.
Adil bekleme süresi : 10 Saniyedir.
Kitap, Dergi ve Diğer Süreli Yayınlar hariç tüm ürünlerde, ürün ve komisyon bedeline %18 KDV eklenecektir. Komisyon Oranı: %20 "ÖDEME SÜRESİ MÜZAYEDE BİTİMİNDEN SONRA 1 HAFTADIR."
İslam Tarihi, Sevâkıb-ı Mekâkıb - Mevlâna'dan Hatıralar, Hazırlayan: Ord. Prof. Dr. Süheyl Ünver, Kuşe Kağıt, 52 Sayfa, Renkli ve Resimli, 20x28 cm
Ahmet Süheyl Ünver, 17 Şubat 1898'de İstanbul Haseki'de doğdu. Babası II. Abdülhamid dönemi Posta ve Telgraf Nezâreti İstanbul Muhâberât-ı Umûmiyye müdürü Tırnovalı Mustafa Enver Bey, annesi ünlü hattat Mehmed Şevki Efendi'nin kızı Safiye Rukiye Hanım'dır. Ünver, önce tıp eğitimi aldı ve hekimlik ihtisasına başladı, ancak aynı zamanda sanata ilgi gösterdi. Sanat alanında hattatlar, minyatür ustaları ve ressamlarla çalışmalar yaptı. Türk süslemesi, tezhip ve minyatür konularında derinlemesine araştırmalar yürüttü. Ayrıca müzelerdeki Türk eserlerini inceledi. 1927'de Fransa'ya giderek Paris'te hekimlik eğitimini tamamladı ve tıp alanında da başarılı bir kariyere sahip oldu. Dönüşünde İstanbul Üniversitesi Tıp Fakültesi'nde akademik kariyere başladı ve Türk tıp tarihi üzerine odaklandı. Ayrıca Türk süslemesi ve sanat tarihine yönelik çalışmalarını sürdürdü. Ünver, birçok eser ve makale yazdı ve çeşitli ülkelerde tıp tarihi konferanslarına katıldı. Sadece tıp ve sanat alanında değil, İstanbul'a duyduğu büyük bir sevgiyle tanındı. İstanbul'un tarihî mekânlarını ve kültürünü kaydeden sulu boya resimler yaptı ve İstanbul'un önemini vurguladı. İstanbul'un tarih ve kültürünü koruma konusundaki çabalarıyla da bilinir. Ahmet Süheyl Ünver, 14 Şubat 1986'da İstanbul'da vefat etti. Onun eserleri ve araştırmaları, Türk tıp tarihi ve sanat tarihi alanlarında büyük bir katkı sağlamıştır. Ayrıca İstanbul'a ve Türk kültürüne olan bağlılığıyla da hatırlanır.
İlahiyat