• Vazgeç
    Filtrele
Filtrele

Tatavla Efemera Müzayedesi

Değerli Koleksiyonerlerimizin Beğenisine Sunduğumuz Farklı Temalarda Belge, Kitap, Mecmua, Efemera ve Objeleri Bir Araya Getirerek Hazırladığımız “Tatavla Müzayedemiz”  Yayına Girmiştir. Listemizde Yer Alan Afiş, Poster, Kartpostal, Fotokart, Tematik Fotoğraf ve Objelerin Dikkatinizi Çekeceği Kanaatindeyiz. Her Ay Düzenli Olarak Oldukça Farklı Başlıklar Altında Yayına Hazırlayacağımız “Tatavla Müzayedesiyle”, Sizleri Merakla Bekleyeceğiniz Seçkin Ürünlerle Buluşturmayı Amaçlamaktayız. Şimdiden Keyifle İnceleyeceğiniz, Heyecanla Takip Edeceğiniz Bir Müzayede Dileriz.

Tatavla Efemera Müzayedemize 30 Eylül 2023 saat: 21:15'e kadar internet sitemizden pey verebilirsiniz. 21:17 itibariyle canlı mezat başlayacaktır.

Her lot için bekleme süresi : 10 Saniyedir.

Adil bekleme süresi : 10 Saniyedir.

Kitap, Dergi ve Diğer Süreli Yayınlar hariç tüm ürünlerde, ürün ve komisyon bedeline %18 KDV eklenecektir. Komisyon Oranı: %20 "ÖDEME SÜRESİ MÜZAYEDE BİTİMİNDEN SONRA 1 HAFTADIR."

Lot: 101 » Cumhuriyet Tarihi

Siyasi Tarih, İstiklal Savaşı'nda İnönü, 32x49 cm

Cumhuriyet Tarihi

Detaylar
Lot: 124 » Siyasi Tarih

Türk Sözü, 8. Yıl, 53-346, 19 Mayıs 1918, Nadir Osmanlıca Süreli Yayın, Sütun Ortalarına Marjinal Tarzda Başlıklar Atılmıştır, İçindekiler: Osmanlı Hanımlarına - Memleketimize Kazanç Yolları - İstikrazın Vatani Gayesi - Yan Başlıklar: Ziraat Bankası "80.000" Liralık Tahsil Almıştır - Konya'nın Köy Bankası "15.000" Liralık Tahsil Almıştır..."

Konya’da 1910-1952 yılları arasında yayınlanan Babalık Gazetesi, Yusuf Mazhar Bey’in etkisiyle meşrutiyetçi ve özgürlükçü bir yayın çizgisi benimsemekle birlikte, 29 Haziran 1914’te, Mevlâna aleyhine yayın yaptığı gerekçesiyle Dâhiliye Nezareti’nin tezkeresi ve Heyet-i Vükelâ (Bakanlar Kurulu) kararıyla süresiz olarak kapatılmıştır. Gazete, Birinci Dünya Savaşı yıllarında Konya valisi olarak görevlendirilen Muammer Bey’in isteğiyle 1917-1918 tarihleri arasında Türk Sözü adıyla tekrar yayın hayatına başlamıştır. Toplam 76 sayı çıkan Türk Sözü’nün sorumlu müdürü Rum Viyolaki, başyazarı ise Süleyman Necati beylerdir. Gazetenin başyazarı Süleyman Necati Bey, Konya İttihat ve Terakkî Mektebi’nin müdürü ve aynı zamanda İttihat ve Terakkî Cemiyeti’nin de üyesidir. Birinci Dünya Savaşı’nın son döneminde Konya Valisi Muammer Bey Sivas’a tayin olmuştur. Bu gelişmeyi 19 Eylül 1918 tarihli nüshasında üzüntüyle haber veren Türk Sözü, Muammer Bey’in Konya’dan ayrılmasından çok kısa bir süre sonra tekrar Babalık adını alarak yayınlarına devam etmiştir.

Siyasi Tarih

Detaylar
Lot: 150 » Eğitim Tarihi

Edebiyat Tarihi, XIV. Türk Dil Kurultayı Asıl Üye Kartı, 1974 - Celaleddin Kişmir

1919 yılında Antalya'nın İbradı ilçesinde dünyaya geldi. İlk ve ortaokulu Konya'da okudu. Liseyi Adana'da tamamladı. 1944 - 1946 yılları arasında Ankara Dil ve Tarih-Coğrafya Fakültesi Türk Dili ve Edebiyatı Bölümüne devam etti. Fakat bitiremeden ayrıldı. Askerlik dönüşü Konya'da gazeteciliğe başladı. Babalık, Ekekon, Yeni Meram, Selçuk ve Yeni Konya gazetelerinde köşe yazarlığı yaptı. Gazeteler yanında, Türk Dili, Türk Folklor Araştırmaları, Şadırvan, Bizim Yayla, Defne, Konya ve Ankara Halkevi dergilerinde Konya Folkloru, Konya adet ve yaşantısı ile ilgili yazılar yayımladı. 1948 yılında Konya Sosyal Sigortalar Konya Şubesi'ne memur oldu. 1954 yılında Konya Belediyesi'nde Turizm Müdürü olarak çalışmaya başladı. 1956 yılında Konya Kütüphane Müdürlüğü'ne getirildi. Onun gayretleriyle sadece şehir içinde on altı kütüphane açıldı. Hemen hemen her halk kütüphanesi içinde birer de çocuk kütüphanesi kuruldu. 1962-1963 yılında devlet tarafından kütüphanecilik tetkiki için İngiltere'ye gönderildi. 1967 Konya Yıllığı'nı hazırlayanlar arasında bulundu. Bu yıllığın eğitim, öğretim, sanat, folklor bölümleriyle redaksiyonunu bir arkadaşı ile birlikte hazırladı. Ayrıca Mehmet Önder'le beraber Konya'nın tarihi eserlerini tanıtıcı bir rehberin hazırlanmasında görev aldı. 1973 İstanbul'a gitti. İstanbul İl Halk Kütüphanesi Müdürlüğü'ne atandı.1978'de Süleymaniye Kütüphanesi Müdür Yardımcılığı görevinde bulundu. Edirnekapı ve Bakırköy Halk Kütüphaneleri onun döneminde hizmete girdi. 1983 yılında emekli oldu. Aynı yıl Galatasaray Lisesi Kütüphanesi Müdürlüğüne getirildi. Bu kütüphaneyi yeniden düzenledi. Güncelliğini kaybeden kitaplar yanında kütüphaneye binlerce yeni kitap kazandırdı. Okuma alanlarını genişletti. Celaleddin Kişmir 2008 yılında İstanbul'da öldü.

Eğitim Tarihi

Detaylar
önceki
Sayfaya Git: / 6
sonraki