• Vazgeç
    Filtrele
Filtrele

Tatavla Efemera Müzayedesi

Değerli Koleksiyonerlerimizin Beğenisine Sunduğumuz Farklı Temalarda Belge, Kitap, Mecmua, Efemera ve Objeleri Bir Araya Getirerek Hazırladığımız “Tatavla Müzayedemiz”  Yayına Girmiştir. Listemizde Yer Alan Afiş, Poster, Kartpostal, Fotokart, Tematik Fotoğraf ve Objelerin Dikkatinizi Çekeceği Kanaatindeyiz. Her Ay Düzenli Olarak Oldukça Farklı Başlıklar Altında Yayına Hazırlayacağımız “Tatavla Müzayedesiyle”, Sizleri Merakla Bekleyeceğiniz Seçkin Ürünlerle Buluşturmayı Amaçlamaktayız. Şimdiden Keyifle İnceleyeceğiniz, Heyecanla Takip Edeceğiniz Bir Müzayede Dileriz.

Tatavla Efemera Müzayedemize 30 Eylül 2023 saat: 21:15'e kadar internet sitemizden pey verebilirsiniz. 21:17 itibariyle canlı mezat başlayacaktır.

Her lot için bekleme süresi : 10 Saniyedir.

Adil bekleme süresi : 10 Saniyedir.

Kitap, Dergi ve Diğer Süreli Yayınlar hariç tüm ürünlerde, ürün ve komisyon bedeline %18 KDV eklenecektir. Komisyon Oranı: %20 "ÖDEME SÜRESİ MÜZAYEDE BİTİMİNDEN SONRA 1 HAFTADIR."

  • Kategori: Siyasi Tarih
Lot: 124 » Siyasi Tarih

Türk Sözü, 8. Yıl, 53-346, 19 Mayıs 1918, Nadir Osmanlıca Süreli Yayın, Sütun Ortalarına Marjinal Tarzda Başlıklar Atılmıştır, İçindekiler: Osmanlı Hanımlarına - Memleketimize Kazanç Yolları - İstikrazın Vatani Gayesi - Yan Başlıklar: Ziraat Bankası "80.000" Liralık Tahsil Almıştır - Konya'nın Köy Bankası "15.000" Liralık Tahsil Almıştır..."

Konya’da 1910-1952 yılları arasında yayınlanan Babalık Gazetesi, Yusuf Mazhar Bey’in etkisiyle meşrutiyetçi ve özgürlükçü bir yayın çizgisi benimsemekle birlikte, 29 Haziran 1914’te, Mevlâna aleyhine yayın yaptığı gerekçesiyle Dâhiliye Nezareti’nin tezkeresi ve Heyet-i Vükelâ (Bakanlar Kurulu) kararıyla süresiz olarak kapatılmıştır. Gazete, Birinci Dünya Savaşı yıllarında Konya valisi olarak görevlendirilen Muammer Bey’in isteğiyle 1917-1918 tarihleri arasında Türk Sözü adıyla tekrar yayın hayatına başlamıştır. Toplam 76 sayı çıkan Türk Sözü’nün sorumlu müdürü Rum Viyolaki, başyazarı ise Süleyman Necati beylerdir. Gazetenin başyazarı Süleyman Necati Bey, Konya İttihat ve Terakkî Mektebi’nin müdürü ve aynı zamanda İttihat ve Terakkî Cemiyeti’nin de üyesidir. Birinci Dünya Savaşı’nın son döneminde Konya Valisi Muammer Bey Sivas’a tayin olmuştur. Bu gelişmeyi 19 Eylül 1918 tarihli nüshasında üzüntüyle haber veren Türk Sözü, Muammer Bey’in Konya’dan ayrılmasından çok kısa bir süre sonra tekrar Babalık adını alarak yayınlarına devam etmiştir.

Siyasi Tarih

Detaylar
önceki
Sayfaya Git: / 1
sonraki