Değerli Koleksiyonerlerimizin Beğenisine Sunduğumuz Farklı Temalarda Belge, Kitap, Mecmua, Efemera ve Objeleri Bir Araya Getirerek Hazırladığımız “Tatavla Müzayedemiz” Yayına Girmiştir. Listemizde Yer Alan Afiş, Poster, Kartpostal, Fotokart, Tematik Fotoğraf ve Objelerin Dikkatinizi Çekeceği Kanaatindeyiz. Her Ay Düzenli Olarak Oldukça Farklı Başlıklar Altında Yayına Hazırlayacağımız “Tatavla Müzayedesiyle”, Sizleri Merakla Bekleyeceğiniz Seçkin Ürünlerle Buluşturmayı Amaçlamaktayız. Şimdiden Keyifle İnceleyeceğiniz, Heyecanla Takip Edeceğiniz Bir Müzayede Dileriz.
Tatavla Efemera Müzayedemize 19 Şubat 2024 saat: 21:15'e kadar internet sitemizden pey verebilirsiniz. 21:17 itibariyle canlı mezat başlayacaktır.
Her lot için bekleme süresi : 10 Saniyedir.
Adil bekleme süresi : 10 Saniyedir.
Kitap, Dergi ve Diğer Süreli Yayınlar hariç tüm ürünlerde, ürün ve komisyon bedeline %20 KDV eklenecektir. Komisyon Oranı: %20 "ÖDEME SÜRESİ MÜZAYEDE BİTİMİNDEN SONRA 1 HAFTADIR."
Finans Tarihi, Societe Anonyme Hongroise De Banque Et De Commerce / Macar Bankacılık ve Ticaret Şirketi, İzmir Şubesinne Ait 1918 ve 1919 Tarihli 2 Adet Döküman, İzmirli Meşhur Tüccardan Evliyaze Refik Bey Adına Düzenlenmiş, Islak İmzalı
Bankacılık
Finans Tarihi, Osmanlı Bankası, Fransızca ve Türkçe 2 Lisan Boş Çek / Kredi İzin Belgesi, 4 Sayfa, İnisiyal Görselli, 28x23 cm
Osmanlı Bankası (Bank-ı Osmani-i Şahane) hisse senedi. Şubat 1875 tarihli, 20 Sterlin(500 Frank) değerinde 1 hisse. Merkezi İstanbul olan bankanın idaresi Paris ve Londra'daki bir komisyon tarafından yürütülmekteydi. Zamanla ülkenin hemen her bölgesinde şubeler açtı. Devletin dış ve iç borç ödemelerini %1 komisyon karşılığında üstlenmek ve bu borçlara aracılık yapmak; açacağı bir cari hesapla devlete %6 faiz karşılığında kredi vermek; şubelerinin de bulunduğu yerlerde bütün hazine muamelelerini yapmak, karşılığı altın ile ödenecek kağıt para ve değerli kağıt çıkartmak imtiyazı da dahil olduğu halde bir devlet bankası olarak faaliyet göstermek. Hükümet, imtiyaz süresince kendisi de dahil olduğu halde Osmanlı Bankasının dışındaki herhangi bir kurumun söz konusu para imtiyazını kullanmayacağını taahhüt etti. Banka, bunun dışında bir ticaret bankasının yapabileceği bütün işlerle uğraşma hakkına da sahipti.
Bankacılık