• Vazgeç
    Filtrele
Filtrele

Prestij Sanat Kitapları Müzayedesi

Prestij Sanat Kitapları Müzayedemize 23 Nisan 2023 saat: 21:30'a kadar internet sitemizden pey verebilirsiniz. 21:32 itibariyle canlı mezat başlayacaktır.

Her lot için bekleme süresi : 10 Saniyedir.

Adil bekleme süresi : 10 Saniyedir.

Komisyon Oranı: %20 "ÖDEME SÜRESİ MÜZAYEDE BİTİMİNDEN SONRA 1 HAFTADIR."

  • Kategori: Kitap
Lot: 77 » Kitap

Devrim Erbil Sanat Kitabı, Kaya Özsezgin

ArtDepo Yayınları, İstanbul-2004 Baskısı, 174 Sayfa + Görseller
Ressam, Devlet Sanatçısı, akademisyen, güzel sanatlar profesörü. 1937, Uşak doğumlu. İlköğrenimini kendi Balıkesir Gazi İlkokulu’nda, liseyi ise Balıkesir Lisesi’nde tamamladıktan sonra şimdiki adıyla Mimar Sinan Güzel Sanatlar Üniversitesi olan Devlet Güzel Sanatlar Akademisi Resim Bölümü’ne yetenek sınavını kazanarak 1955 yılında girdi. Halil Dikmen ve Bedri Rahmi Eyüpoğlu’nun öğrencisi olarak 1959’da mezun oldu. İlk sergisini daha lise öğrencisi iken Türk Amerikan Derneği’nde açtı. Arkadaşlarıyla aynı yıl Soyutçu 7’ler grubunu kurdu. 1962 yılında Akademi’ye asistan olarak girdi. Bedri Rahmi Eyüboğlu, Cemal Tollu ve Cevat Dereli atölyelerinde görev aldı. Altan Gürman, Adnan Çoker, Sarkis ve Tülay Tura ile Mavi Grup’u1963 yılında kurduktan sonra İspanya Hükümeti’nin sanat bursu sınavlarını kazanarak gittiği Madrid ve Barcelona’da başladığı sanat araştırmalarına Paris ve Londra’da devam etti. 1970 yılında Doçent oldu. Türkiye Çağdaş Ressamlar ve Görsel Sanatçılar Derneği Başkanlığı, 1979-1982 yılları arasında İstanbul Resim Heykel Müzesi Müdürlüğü görevlerinde bulunan Devrim Erbil, 1981 yılında profesör oldu. 1985’te başladığı Mimar Sinan Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi Resim Bölümü Başkanlığını üç yıl sürdürdü. 1988’ ile 1990 yılları arası Yıldız Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi’nde bölüm başkanlığı, yapan sanatçı, 1990 yılında bu kez Mimar Sinan Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi dekan yardımcılığı görevine getirildi. 1991 yılında Devlet Sanatçısı unvanını aldı. 2004 yılında Mimar Sinan Güzel Sanatlar Üniversitesi’nden emekli oldu. 2004'te Balıkesir Belediyesi’nce Devrim Erbil Çağdaş Sanat Müzesi adıyla kişisel müzesi açıldı. Sanatçı, sonra Doğuş Üniversitesi'nde Sanat ve Tasarım Fakültesi Dekanı olarak göreve başladı ve halen öğretim üyeliği görevini sürdürmektedir. Ayrıca İstanbul Kemerburgaz Üniversitesi Mütevelli Heyet üyesidir.

Detaylar
Lot: 81 » Kitap

Naim Uludoğan Sanat Kitabı, Abdülkadir Günyaz - Ülkü Uludoğan - Tuğray Kaynak

Tuğray Sanat Galerisi Yayınları, İstanbul-1997 Baskısı, 62 Sayfa + Görseller + Şömizli.
Kuleli Askeri Lisesi'nde ilk resim derslerini Sami Yetik'ten aldı. 1933’te Kara Harp Okulu'nu bitirdi. Harita genel komutanlığında çalıştı. 1947’de Asker Ressamlar Derneği'ne üye oldu. Gazi Eğitim Enstitüsü Resim-İş Bölümü’ne dışardan sınavla girerek resim öğretmenliği belgesi aldı. Askeri okullarda beş yıl resim öğretmenliği yaparak 1950'de emekli oldu. 1965 1980 yılları arasında Ülkü Uludoğan ile “Baba-Kız” adı altında ortak sergiler düzenledi. 1981’de İstanbul'a yerleşti. Resim çalışmalarını 1981 yılında yerleştiği İstanbul’da devam ettiren ressam, 1984 yılında Kültür ve Turizm Bakanlığı’nın ‘Türk Kültür ve Sanatına Hizmet Plaketi’, 1988 yılında da İstanbul Büyükşehir Belediyesi’nin ‘Sanata 50 Yıl Hizmet Plaketi’ ile ödüllendirilmiştir. 1952 yılında Konya Belediyesi’nin düzenlediği sergide ikincilik, 1982 yılında da Türkiye Petrolleri’nin gerçekleştirdiği II. Atatürk Resim Yarışması’nda üçüncülük ödülü kazanan Uludoğan, çok sayıda kişisel sergi açmış, İstanbul, İzmir, Ankara, Barcelona, Köln, Bahreyn, Dubai ve Abu-Dabi gibi pek çok merkezde karma sergiye katılmıştır. Sanatçının eserleri Ankara Devlet Resim ve Heykel Müzesi ile çok sayıda banka, sigorta kuruluşlarının, devlet ve özel kurumların koleksiyonunda, yurtiçi ve yurtdışındaki özel koleksiyonlarda yer almaktadır.

Detaylar
Lot: 90 » Kitap

Utku Varlık Peinture Painting, Preface by Marcel Schneider

Beyaz Yayın - Beyaz Pazarlama ve Müzayedecilik A.Ş., İstanbul-2009 Baskısı, 220 Sayfa.
1942 yılında Bolu’da doğan Utku Varlık, 1961 yılında girdiği Güzel Sanatlar Akademisi, Resim Bölümü’nde Bedri Rahmi Eyüboğlu atölyesinde resim, Sabri Berkel atölyesinde ise gravür ve litografi eğitimi alır. Akademi’den 1966 yılında mezun olan Varlık, 1970 yılında devlet bursu ile Paris’e gider. 1971 – 1974 yılları arasında Paris Güzel Sanatlar Akademisi’nde George Dayez ile 1973 – 1975 yılları arasında ise Cachan Atölyesi´nde litografi çalışır. İlk sergisini 1965 yılında Cenevre’de açan Utku Varlık daha sonra aralarında İstanbul, Ankara, İzmir, Salzburg, Münih, Köln, Hamburg, Stuttgart, Cannes, Lyon ve Paris’in bulunduğu birçok kentte düzenli olarak sergiler açar. Çalışmalarını 1975 yılından beri Paris’te sürdüren Varlık’ın eserleri İstanbul ve Ankara Devlet Resim Heykel Müzelerinde, İstanbul Modern Sanat Müzesi’nde, Merkez Bankası ve İş Bankası Koleksiyonlarında, Amerika Birleşik Devletleri Ben and Abey Gray Vakfı’nda, Paris Belediyesi ve Paris Ulusal Kütüphanesi Koleksiyonlarında ve Lyon Müzesi’nde temsil ediliyor. Sanat yaşamına başladığı yıllarda dışavurumcu anlatımla figürlerini biçimlendiren Utku Varlık, 1960 ve 1970´lerde dönemin politik yaşamından etkilenerek yaptığı resimlerinde de bu anlatım biçimini kullanmıştır. Sanatçı 1975´ten sonra dışavurumcu anlatımdan ve toplumsal konulardan uzaklaşmış düşsel bir anlatım biçimine yönelmiştir. Utku Varlık için figür, sürekli ve asal olan doğanın yaşayan öğelerinden biridir ve yansımasını doğada bulur.

Detaylar
önceki
Sayfaya Git: / 4
sonraki