• Cancel
    Filter
Filter

Tatavla Efemera Müzayedesi

Değerli Koleksiyonerlerimizin Beğenisine Sunduğumuz Farklı Temalarda Belge, Kitap, Mecmua, Efemera ve Objeleri Bir Araya Getirerek Hazırladığımız “Tatavla Müzayedemiz”  Yayına Girmiştir. Listemizde Yer Alan Afiş, Poster, Kartpostal, Fotokart, Tematik Fotoğraf ve Objelerin Dikkatinizi Çekeceği Kanaatindeyiz. Her Ay Düzenli Olarak Oldukça Farklı Başlıklar Altında Yayına Hazırlayacağımız “Tatavla Müzayedesiyle”, Sizleri Merakla Bekleyeceğiniz Seçkin Ürünlerle Buluşturmayı Amaçlamaktayız. Şimdiden Keyifle İnceleyeceğiniz, Heyecanla Takip Edeceğiniz Bir Müzayede Dileriz.

Tatavla Efemera Müzayedemize 21 Eylül 2024 saat: 21:15'e kadar internet sitemizden pey verebilirsiniz. 21:17 itibariyle canlı mezat başlayacaktır.

Her lot için bekleme süresi : 10 Saniyedir.

Adil bekleme süresi : 10 Saniyedir.

Kitap, Dergi ve Diğer Süreli Yayınlar hariç tüm ürünlerde, ürün ve komisyon bedeline %20 KDV eklenecektir. Komisyon Oranı: %20 "ÖDEME SÜRESİ MÜZAYEDE BİTİMİNDEN SONRA 1 HAFTADIR."

  • Category: Eğitim Tarihi
Lot: 51 » Eğitim Tarihi

Maarif Hayatı, T.C. Ankara Tarih Dil Coğrafya Fakültesi Talebe Durum Karnesi, 1942-1944 Ders Yıllarına Ait, Fotoğraflı, İngilizce Bölümü, Zorunlu Dersler: İngiliz Dil ve Edebiyatı - Lâtince - Türk Dil ve Edebiyat - Estetik - Askerlik

Derslerin hocalarına ait ıslak imzalar yer almaktadır, Türk grameri hocası Profesör Tahsin Banguoğlu, İngilizce hocası Profesör Thomas, Latin Edebiyatı hocası Profesör Rohde, Türk Edebiyatı hoası Profesör Necmettin Halil Onan, Askerlik hocası Fazıl Yüksel, Estetik hocası Suut Kemal Yetkin, İngilizce dersi hocası Saffet Korkut, Latin Grameri hocası Samim Sinanoğlu'na ait ıslak imzalı kayıtlar.

Georg Rohde (23 Aralık 1899, Berlin – 21 Ekim 1960) Alman klasik filologdur. Mütevazı bir geçmişe sahipti; babası Berlin’de tramvay kondüktörüydü ve ailesi Katolikti. Berlin'deki Gri Manastır Gramer Okulu’nda klasik dillere ilgi duydu. Berlin ve Marburg’da Klasik Filoloji okudu, 1924'te Virgil üzerine doktorasını tamamladı. Marburg’da asistan ve Latinum hazırlık kurslarının başkanı oldu. 1931'de habilitasyon yaptı, 1932’de öğretmeni Paul Friedlander’ın kürsüsünü devraldı. 1933'te eşi Yahudi olduğu için Almanya’da akademik kariyerine devam edemedi. Ankara Üniversitesi’nden gelen teklifle Türkiye'ye yerleşti, burada bir klasik filoloji enstitüsü kurdu ve çeviri çalışmaları yaptı. Öğrencisi Azra Erhat ile Yunan filozoflarının eserlerini Türkçeye kazandırdı. 1949'da Berlin Hür Üniversitesi’nde klasik filolog olarak atandı ve burada rektörlük yaptı.

Eğitim Tarihi

Details
previous
Go to Page: / 1
next