Efemera Müzayedemize 12 Ekim 2024 saat: 22:00'a kadar internet sitemizden pey verebilirsiniz. 22:02 itibariyle canlı mezat başlayacaktır.
Her lot için bekleme süresi : 10 Saniyedir.
Adil bekleme süresi : 10 Saniyedir.
Kitap, Dergi ve Diğer Süreli Yayınlar hariç tüm ürünlerde, ürün ve komisyon bedeline %20 KDV eklenecektir. Komisyon Oranı: %20 "ÖDEME SÜRESİ MÜZAYEDE BİTİMİNDEN SONRA 1 HAFTADIR."
La Domenica Del Corriere, İtalya-Milano Merkezli Neşriya, Balkan Harpleri Konulu, Mart 1913, Kapak. Bulgar Çıkarmalarına Karşı Gelibolu Yarımadasına Gönderilen Türk Birlikleri
Balkan Savaşları, 1912-1913 yıllarında Osmanlı İmparatorluğu ile Balkan devletleri arasında gerçekleşen iki savaşı kapsar. Birinci Balkan Savaşı'nda (1912-1913), Bulgaristan, Sırbistan, Yunanistan ve Karadağ’ın oluşturduğu Balkan Birliği, Osmanlı'ya karşı harekete geçti ve Osmanlı İmparatorluğu Balkanlardaki büyük topraklarını kaybetti. Arnavutluk bağımsızlığını ilan ederken, Osmanlı’nın Avrupa'daki varlığı Trakya ile sınırlı kaldı. Hemen ardından başlayan İkinci Balkan Savaşı'nda (1913) ise Birinci Savaş sonrasında toprak paylaşımı konusunda anlaşmazlığa düşen Bulgaristan, Sırbistan, Yunanistan, Karadağ ve Romanya tarafından yenilgiye uğratıldı ve büyük toprak kayıpları yaşadı. Bu savaşlar, Osmanlı'nın Balkanlar'daki etkisini neredeyse tamamen sona erdirirken, bölgedeki etnik gerilimleri artırdı ve I. Dünya Savaşı'nın patlak vermesine zemin hazırladı.
Share
Ask a question
Ask a question
Hayat "Haftalık İlim Felsefe ve San'at Mecmuası", Sayı: 75, 3 Mayıs 1928, İçindekiler: Tercüme Meselesi - Köprülü Mehmed Fuad, Terakki Fikri Karşısında Bedbinler ve Mütefekkirler - Mustafa Şekib, Hrıstiyanlıkta Devlet ve Cemiyet Fikirleri - M. Nermi, Berlinde Irk Kongresi; Resimli İlavemizde: Türk Mimarisi Hakkında Bir Tetkik
Share
Ask a question
Ask a question
Siyasi Tarih, Tasvir-i Efkar, 17 Temmuz 1918, Manşet: Berlin Sefirimizin [Resim: Hakkı Paşa] Beyanatı: Türkiye Bulgaristan Münasebeti - Hükûmet-i Osmaniye Düvel-i Merkeziye İttifakı - Garp Muharenatı ve Sulh Meselesi - İngiltere Şarkta Mağlup Olmalı - Hükûmette Vahdet - Sıhhiye Müzesini Ziyaret - Eşkal-i Zaman: Bam Bum...
Berlin sefiri iken vefat eden İbrahim Hakkı Paşa
Cihan Harbi
Basın Tarihi
İbrahim Hakkı Paşa, 18 Nisan 1863’te İstanbul’da doğdu. Babası, şehremaneti meclis reisi Sakızlı Mehmed Remzi Efendi’dir. Beşiktaş Rüşdiyesi ve Mekteb-i Mülkiyye’den mezun oldu (1882). Hariciye Nezâreti'nde staj yapıp ardından Mâbeyn-i Hümâyun mütercimliğine tayin edildi (1883). Hukuk ve Ticaret mekteplerinde tarih, idare hukuku, devletler hukuku dersleri verdi. Padişahın Fransızca tercümanı oldu (1891) ve Mekteb-i Mülkiyye’de idare ve devletler hukuku dersleri verdi. 1894’te Bâbıâli hukuk müşavirliğine, uluslararası komisyonlarda Osmanlı Devleti'ni temsil etmeye başladı. II. Meşrutiyet’in ardından Maarif nâzırı oldu (1908). Daha sonra Dahiliye nâzırı olarak görev yaptı ve seçimler konusundaki usulsüzlük iddiaları nedeniyle istifa etti (1908). Roma’ya büyükelçi olarak gönderildi. 1910'da sadrazamlığa atandı ve Osmanlı dış politikasında önemli rol oynadı. Trablusgarp Savaşı’nın başlaması üzerine istifa etti (1911). I. Dünya Savaşı sırasında Berlin sefiri oldu (1915) ve Almanya ile birçok anlaşmaya imza attı. 1917'de Brest-Litovsk görüşmelerine katıldı. 29 Temmuz 1918’de Berlin’de vefat etti. Naaşı İstanbul'a getirilerek Yahyâ Efendi Dergâhı’na defnedildi.
Share
Ask a question
Ask a question
Foto Spor "Pazartesi Günleri Çıkar Haftalık Spor Dergisi", Sayı: 81, Kapak'ta Fenerbahçe'nin Efsane Kaptanlarından Şeref Has
Şeref Has (27 Eylül 1936, İstanbul - 13 Haziran 2019, İstanbul), Türk eski millî futbolcu ve teknik direktördür. Fenerbahçe futbol takımında en çok forma giyen beş oyuncudan biridir. Futbola Beylerbeyi'nde lisanslı oyuncu olarak başladı, ardından Beyoğluspor ve Fenerbahçe'de forma giydi. Fenerbahçe ve millî takım kaptanlıklarını üstlendi. Fenerbahçe formasıyla 168 gol kaydetti. Ayrıca, Fenerbahçe'nin eski futbolcularından Mehmet Ali Has'ın kardeşidir.
Futbolu 1973-1976 yılları arasında Mersin İdman Yurdu'nda bıraktı; bu dönemde takımın teknik direktörlüğünü de yaptı. Golcülüğü ile tanınan Şeref Has, 37 kez Türkiye millî futbol takımında forma giydi ve 10 kez kaptanlık yaptı.
İçeride Bursaspor takımı posterli.
Yorgun.
Share
Ask a question
Ask a question
Türk Tarihi, Ajans-Türk "Siyaset İktisat Sanat Turizm Dergisi", 1 Ağustos 1970, "Yıllardır Milleti Uyutan Türk Tarih Kurumu'nun Kendi Belgeleriyle İçyüzü"
Genel Türk Tarihi Kürsü Profesörü Mehmet Altay Köymen Türk Tarih Kurumu'nu Suçluyor "Türk Tarih Kurumu adeta Anadoluda gözü olanlara deliller hazırlamakta ve Türk davasına değil, Anadoluda gözü olanların davasına hizmet eder duruma düşmektedir... Son kale olan Anadolu'nun da göz göre göre elimizden gitmesini mi bekleyeceğiz?"
Share
Ask a question
Ask a question