Lot: 1

Current Price: 150 TL Starting Bid: 150 TL Estimated: TL Losing Winning

Tıbbi Nebevi Ansiklopedisi Cilt 1-2, Takım Ali Rıza Karabulut

Ankara: Mektebe Yayınları 1993,xıı+788 sayfa-

Sağlık Alternatif Tıp Tıp Tarihi

- TL
Place Bid You're Winning Your bid sent
İzleyici olarak girdiniz
Pey veremezsiniz.
Pey vermek için butonu sağa çekin
  • The live auction completed. Thank you for your participation.
  •  
  • Lots
  • Winnings
  • Tıbbi Nebevi Ansiklopedisi Cilt 1-2, Takım Ali Rıza Karabulut-Ankara: Mektebe Yayınları 1993,xıı+788 sayfa

    Lot No: 1

    Lot: 1

    Tıbbi Nebevi Ansiklopedisi Cilt 1-2, Takım Ali Rıza Karabulut-Ankara: Mektebe Yayınları 1993,xıı+788 sayfa

    TLSold
  • Yüz Yıl Sonra Savaşan Çizgiler: Karikatür ve Kartpostallarla Birinci Dünya Savaşı,İzzeddin Çalışlar, Mesut Yaşar Tufan-İstanbul:İş Bankası Kültür Yayınları 2018,viii+216 s, Enso Kağıt, Karton kapak,Üzerinden yüz yıl geçmesine rağmen izleri silinemeyen Birinci Dünya Savaşı, bu albümde farklı bir boyutuyla anlatılıyor. Özel arşivlerden derlenen karikatür ve kartpostallar, hem tarafların birbirine bakışının hem de kendilerini nasıl göstermek istediklerinin ipuçlarını sunuyor. Yüz Yıl Sonra Savaşan Çizgiler, 20. Yüzyılın en büyük felaketlerinden birine dair sıra dışı bir tarih çalışması.

    Lot No: 2

    Lot: 2

    Yüz Yıl Sonra Savaşan Çizgiler: Karikatür ve Kartpostallarla Birinci Dünya Savaşı,İzzeddin Çalışlar, Mesut Yaşar Tufan-İstanbul:İş Bankası Kültür Yayınları 2018,viii+216 s, Enso Kağıt, Karton kapak,Üzerinden yüz yıl geçmesine rağmen izleri silinemeyen Birinci Dünya Savaşı, bu albümde farklı bir boyutuyla anlatılıyor. Özel arşivlerden derlenen karikatür ve kartpostallar, hem tarafların birbirine bakışının hem de kendilerini nasıl göstermek istediklerinin ipuçlarını sunuyor. Yüz Yıl Sonra Savaşan Çizgiler, 20. Yüzyılın en büyük felaketlerinden birine dair sıra dışı bir tarih çalışması.

    TLSold
  • Malik Aksel - Masal ve Resim, Hazırlayan Beşir Ayvazoğlu, Cemil Üzen-İstanbul:Kapı Yayınları 2016 Birinci baskı, 520 s,Enso kağıt , karton kapak,Malik Aksel güçlü bir ressam ve seçkin eğitimci olduğu kadar, ironik bir üslûba sahip ve kuvvetli bir yazardı da... Ülkemizde onun kadar çok yazan ressam azdır. 1933 yılında Varlık dergisinin 1 Nisan 1933 tarihli ikinci sayısındaki “Türk Resim Sanatı” başlıklı ilk yazısıyla başlayan yazarlığı, ressamlığıyla birlikte ömrünün sonuna kadar devam etti

    Lot No: 3

    Lot: 3

    Malik Aksel - Masal ve Resim, Hazırlayan Beşir Ayvazoğlu, Cemil Üzen-İstanbul:Kapı Yayınları 2016 Birinci baskı, 520 s,Enso kağıt , karton kapak,Malik Aksel güçlü bir ressam ve seçkin eğitimci olduğu kadar, ironik bir üslûba sahip ve kuvvetli bir yazardı da... Ülkemizde onun kadar çok yazan ressam azdır. 1933 yılında Varlık dergisinin 1 Nisan 1933 tarihli ikinci sayısındaki “Türk Resim Sanatı” başlıklı ilk yazısıyla başlayan yazarlığı, ressamlığıyla birlikte ömrünün sonuna kadar devam etti

    TLSold
  • Denemeler,Michel de Montaigne,Çeviren Sabahattin Eyuboğlu-İstanbul: Cem Yayınevi 1997,375 s, KArton kapak, Üçüncü hamur kağıda baskı, Montaigne Avrupa'ya serbest düşünmesini öğretmiş olan adamdır, demek fazla büyük söylemektir. Ama böyle bir söz olsa olsa Motnaigne için söylenebilir.

    Lot No: 4

    Lot: 4

    Denemeler,Michel de Montaigne,Çeviren Sabahattin Eyuboğlu-İstanbul: Cem Yayınevi 1997,375 s, KArton kapak, Üçüncü hamur kağıda baskı, Montaigne Avrupa'ya serbest düşünmesini öğretmiş olan adamdır, demek fazla büyük söylemektir. Ama böyle bir söz olsa olsa Motnaigne için söylenebilir.

    TLSold
  • Milli Mücadele ( Ulusal Kurtuluş Savaşı ) 2 Cilt TAKIM, Sabahattin Selek-İstanbul:Örgün Yayınevi 1982, 1266 s, Karton kapak, Üçüncü hamur kağıda baskı, Temiz,Milli Mücadele, Sabahattin Selek'in uzman ve usta kalemiyle, yabancıların açıktan açığa yurdumuza, Anadolu'ya gelip oturma çabasını olanca çıplaklığıyla açıklayarak gözler önüne sermektedir. Halkımız Milli Mücadele'nin yaşlı bir imparatorluktan genç bir Cumhuriyet'e geçiş dönemi üzerinde zihinlerde belirmiş binlerce sorunun gerçek ve doğru karşılığını, bugünkü olaylara bağlayarak bulabilecektir

    Lot No: 5

    Lot: 5

    Milli Mücadele ( Ulusal Kurtuluş Savaşı ) 2 Cilt TAKIM, Sabahattin Selek-İstanbul:Örgün Yayınevi 1982, 1266 s, Karton kapak, Üçüncü hamur kağıda baskı, Temiz,Milli Mücadele, Sabahattin Selek'in uzman ve usta kalemiyle, yabancıların açıktan açığa yurdumuza, Anadolu'ya gelip oturma çabasını olanca çıplaklığıyla açıklayarak gözler önüne sermektedir. Halkımız Milli Mücadele'nin yaşlı bir imparatorluktan genç bir Cumhuriyet'e geçiş dönemi üzerinde zihinlerde belirmiş binlerce sorunun gerçek ve doğru karşılığını, bugünkü olaylara bağlayarak bulabilecektir

    TLSold
  • Filiz-Fikret Otyam 91 : Resim - Özgün Dokuma / Metinler : Ahmet Say,Ahmet Köksal,Nimet Arzık [İmzalı] Fikret Otyam ,Filiz Otyam-Ankara: Vakıfbank 1991, 48 s, 21*21cm, Karton kapak, Kuşe kağıda baskı

    Lot No: 6

    Lot: 6

    Filiz-Fikret Otyam 91 : Resim - Özgün Dokuma / Metinler : Ahmet Say,Ahmet Köksal,Nimet Arzık [İmzalı] Fikret Otyam ,Filiz Otyam-Ankara: Vakıfbank 1991, 48 s, 21*21cm, Karton kapak, Kuşe kağıda baskı

    TLSold
  • Cranwell Hatıraları: Bir Havacı Tağmenin Güncesi,Canip Orhun-İstanbul:YKY Yapı Kredi Yayınları 2004 Birinci baskı, 239 s,Hava Teğmeni Canip Orhun'un güncesi, İkinci Dünya Savaşı bütün hızıyla devam ederken havacılık ve uçuş eğitimi için gönderildiği İngiltere'ye gitmek üzere trenle Ankara'dan ayrıldığı 10 AMrt 1943 günü başlıyor. Canip Orhun güncesinde yalnızca savaş günnlerinde gördüklerni, yaşadıklarını aktarmakla yetinmiyor, genç bir subay olarak duygularıı düşüncelerini, tepkilerini de yansıtıyor.

    Lot No: 7

    Lot: 7

    Cranwell Hatıraları: Bir Havacı Tağmenin Güncesi,Canip Orhun-İstanbul:YKY Yapı Kredi Yayınları 2004 Birinci baskı, 239 s,Hava Teğmeni Canip Orhun'un güncesi, İkinci Dünya Savaşı bütün hızıyla devam ederken havacılık ve uçuş eğitimi için gönderildiği İngiltere'ye gitmek üzere trenle Ankara'dan ayrıldığı 10 AMrt 1943 günü başlıyor. Canip Orhun güncesinde yalnızca savaş günnlerinde gördüklerni, yaşadıklarını aktarmakla yetinmiyor, genç bir subay olarak duygularıı düşüncelerini, tepkilerini de yansıtıyor.

    TLSold
  • Rusların Gözünden 240 Yıl Kıran Kırana Osmanlı - Rus Savaşları : Kırım - Balkanlar - 93 Harbi ve Sarıkamış ,A. B. Şirokorad-İstanbul:Selenge Yayınları 2009 Birinci baskı, 568 s, Karton kapak, Üçüncü hamur kağıda baskı, Bu kitabı Türkçeye aktarmadan önce hayli düşündüm. Rus milliyetçisi bir yazarın Türk - Rus savaş ve münasebetleri konusunda klasik bakışlarını yansıtan, bazı gerçekleri görmezden gelen, bazılarını çarpıtan bu kitap o kadar önemli miydi?Bir milletin tarihini biraz da onun düşmanlarının yazdıklarına bakarak okumak gerekir.” diyen L. N. Gumilev'in haklı görüşünden hareket ettiğimizde, bu soruya verilecek cevap “evet” olacaktır.

    Lot No: 8

    Lot: 8

    Rusların Gözünden 240 Yıl Kıran Kırana Osmanlı - Rus Savaşları : Kırım - Balkanlar - 93 Harbi ve Sarıkamış ,A. B. Şirokorad-İstanbul:Selenge Yayınları 2009 Birinci baskı, 568 s, Karton kapak, Üçüncü hamur kağıda baskı, Bu kitabı Türkçeye aktarmadan önce hayli düşündüm. Rus milliyetçisi bir yazarın Türk - Rus savaş ve münasebetleri konusunda klasik bakışlarını yansıtan, bazı gerçekleri görmezden gelen, bazılarını çarpıtan bu kitap o kadar önemli miydi?Bir milletin tarihini biraz da onun düşmanlarının yazdıklarına bakarak okumak gerekir.” diyen L. N. Gumilev'in haklı görüşünden hareket ettiğimizde, bu soruya verilecek cevap “evet” olacaktır.

    TLSold
  • Pupa Yelken: Kısmet'in Dünya Seyahati ,Sadun Boro-İstanbul: Kendi Yayını 1986 Birinci baskı, 314+51 s, Karton kapak, Üçüncü hamur kağıda baskı, Boro'ların, o yıllarda kendi seslerini bir teybe alarak oluşturduğu kayıtların bulunduğu CD, Galapagos Adaları'nda foklarla yapılan keyifli bir röportajla başlıyor. Pasifik geçişinde yaşadıkları, Markiz Takımadaları'ndan Nukuhiva'da demirlediklerinde gördükleri ve ardından Pasifik'in incisi Tahiti Adası'ndaki maceraları ile devam ediyor. Bu nostaljik kayıt şarkılarla son buluyor.Sadun Boro hayatta en büyük hayali olan dünya seyahatini; 1963'te Salacak'ta, Athar Beşpınar'ın atölyesinde kızağa konan 10.5 m. boyundaki "Kısmet" adını verdiği teknesiyle gerçekleştirdi.

    Lot No: 9

    Lot: 9

    Pupa Yelken: Kısmet'in Dünya Seyahati ,Sadun Boro-İstanbul: Kendi Yayını 1986 Birinci baskı, 314+51 s, Karton kapak, Üçüncü hamur kağıda baskı, Boro'ların, o yıllarda kendi seslerini bir teybe alarak oluşturduğu kayıtların bulunduğu CD, Galapagos Adaları'nda foklarla yapılan keyifli bir röportajla başlıyor. Pasifik geçişinde yaşadıkları, Markiz Takımadaları'ndan Nukuhiva'da demirlediklerinde gördükleri ve ardından Pasifik'in incisi Tahiti Adası'ndaki maceraları ile devam ediyor. Bu nostaljik kayıt şarkılarla son buluyor.Sadun Boro hayatta en büyük hayali olan dünya seyahatini; 1963'te Salacak'ta, Athar Beşpınar'ın atölyesinde kızağa konan 10.5 m. boyundaki "Kısmet" adını verdiği teknesiyle gerçekleştirdi.

    TLSold
  • Bizans'tan Osmanlı'ya İstanbul Limanı,Wolfgang Müller Wiener-İstanbul:Tarih Vakfı 2003, 244 s, Karton kapaklı, Birinci hamur kağıda baskı, O gün İstanbul'da poyraz çok sertti; Sarayburnu'nu dönüp Haliç'in güvenli sularına girebilmek marifet gerektiriyordu. Çift direkli yelkenlinin kaptanı zarif bir yelken manevrasıyla bu işi başarınca kazasker kaptanı yanına çağırttı, bir kese para sıkıştırdı eline... Bu haberi 1849 tarihli bir gazeteden alan Wolfgang Müller-Wiener, bir görüp bir daha ayrılamadığı İstanbul Limanı hakkında yıllar boyu süren araştırmasında böyle binlerce renkli ayrıntıyı bir araya getiriyor. "Bildlexicon zur Topografie Istanbuls" adlı çok önemli kaynak kitabın da yazarı olan Müller-Wiener, efsanevi Byzas'tan bu yana İstanbul'daki irili ufaklı limanları, tersaneleri, rıhtımları ve iskeleleri inceliyor.

    Lot No: 10

    Lot: 10

    Bizans'tan Osmanlı'ya İstanbul Limanı,Wolfgang Müller Wiener-İstanbul:Tarih Vakfı 2003, 244 s, Karton kapaklı, Birinci hamur kağıda baskı, O gün İstanbul'da poyraz çok sertti; Sarayburnu'nu dönüp Haliç'in güvenli sularına girebilmek marifet gerektiriyordu. Çift direkli yelkenlinin kaptanı zarif bir yelken manevrasıyla bu işi başarınca kazasker kaptanı yanına çağırttı, bir kese para sıkıştırdı eline... Bu haberi 1849 tarihli bir gazeteden alan Wolfgang Müller-Wiener, bir görüp bir daha ayrılamadığı İstanbul Limanı hakkında yıllar boyu süren araştırmasında böyle binlerce renkli ayrıntıyı bir araya getiriyor. "Bildlexicon zur Topografie Istanbuls" adlı çok önemli kaynak kitabın da yazarı olan Müller-Wiener, efsanevi Byzas'tan bu yana İstanbul'daki irili ufaklı limanları, tersaneleri, rıhtımları ve iskeleleri inceliyor.

    TLSold
  • Önce Ekmek,Orhan Kemal-İstanbul: Yeditepe Yayınları 1968 Birinci baskı, 116 s, Açılmamış formatında ,Karton kapak,Üçüncü hamur kağıda baskı, Orhan Kemal, bu kitabında olgun döneminde yazdığı en güzel hikâyelerinden birkaçını sunmuş oluyor. Daha önce yayınlarımız arasında çıkan "Arka Sokak" ve "Çamaşırcının Kızı" nda olduğu gibi bu kitabında da küçük kasabalardan büyük şehre, geniş bir Türk halkının alt tabakalarda nasıl yaşadığını büyük bir ustalıkla yansıtmıştır. Bu kitap 1969 yılı Sait Faik Hikâye Armağanını ve Türk Dil Kurumu Armağanını kazanmıştır

    Lot No: 11

    Lot: 11

    Önce Ekmek,Orhan Kemal-İstanbul: Yeditepe Yayınları 1968 Birinci baskı, 116 s, Açılmamış formatında ,Karton kapak,Üçüncü hamur kağıda baskı, Orhan Kemal, bu kitabında olgun döneminde yazdığı en güzel hikâyelerinden birkaçını sunmuş oluyor. Daha önce yayınlarımız arasında çıkan "Arka Sokak" ve "Çamaşırcının Kızı" nda olduğu gibi bu kitabında da küçük kasabalardan büyük şehre, geniş bir Türk halkının alt tabakalarda nasıl yaşadığını büyük bir ustalıkla yansıtmıştır. Bu kitap 1969 yılı Sait Faik Hikâye Armağanını ve Türk Dil Kurumu Armağanını kazanmıştır

    TLSold
  • İran Sineması,Hamid Dabaşı-İstanbul:Agora Kitaplığı 2004 Birinci baskı, 320 s, Karton kapak Üçüncü hamur kağıda baskı, Çeviren,Barış Aladağ, Begüm Kovulmaz,Hamid Dabaşi bu kitabında, gerek kendi çözümlemeleri gerekse yönetmenlerle yaptığı uzun röportajlar ışığında, İran'da sinemanın yaşlı ustaları olan Kimyayi, Mehrcuyi, Kiyarüstemi, Beyzayi, Beni-İtimat ve Muhsin Mahmelbaf'tan, günümüzün Semira Mahmelbaf ve Behmen Gubadi gibi büyük umut vaat eden genç yönetmenlerine kadar İran sinemasının genel bir panoramasını çıkarıyor.

    Lot No: 12

    Lot: 12

    İran Sineması,Hamid Dabaşı-İstanbul:Agora Kitaplığı 2004 Birinci baskı, 320 s, Karton kapak Üçüncü hamur kağıda baskı, Çeviren,Barış Aladağ, Begüm Kovulmaz,Hamid Dabaşi bu kitabında, gerek kendi çözümlemeleri gerekse yönetmenlerle yaptığı uzun röportajlar ışığında, İran'da sinemanın yaşlı ustaları olan Kimyayi, Mehrcuyi, Kiyarüstemi, Beyzayi, Beni-İtimat ve Muhsin Mahmelbaf'tan, günümüzün Semira Mahmelbaf ve Behmen Gubadi gibi büyük umut vaat eden genç yönetmenlerine kadar İran sinemasının genel bir panoramasını çıkarıyor.

    TLSold
  • Veraset Biyolojisi,Prof.Dr.Sadi Irmak-İstanbul:İstanbul Üniversitesi Tıp Fakültesi Yayınları 1955 baskı, 80 s, Karton kapak Üçüncü hamur kağıda baskı, Beden ve ruhumuzun esas yapısını irs çekirdeğimizde dünyaya getirmekte olduğumuz gibi, ferdi hayatımız ne şekilde geçerse geçsin, bu vasıfları çocuklarımıza nakletmekteyiz.Yapımızda irsin ve çevrenin paylarını tanımak, insan bilgisinin temelini teşkil eder. Bu bilgiler, tababette ve terbiyede yolumuzu aydınlatacak unsurlardır

    Lot No: 13

    Lot: 13

    Veraset Biyolojisi,Prof.Dr.Sadi Irmak-İstanbul:İstanbul Üniversitesi Tıp Fakültesi Yayınları 1955 baskı, 80 s, Karton kapak Üçüncü hamur kağıda baskı, Beden ve ruhumuzun esas yapısını irs çekirdeğimizde dünyaya getirmekte olduğumuz gibi, ferdi hayatımız ne şekilde geçerse geçsin, bu vasıfları çocuklarımıza nakletmekteyiz.Yapımızda irsin ve çevrenin paylarını tanımak, insan bilgisinin temelini teşkil eder. Bu bilgiler, tababette ve terbiyede yolumuzu aydınlatacak unsurlardır

    TLSold
  • Dünyada ve Bizde Gölge Oyunu Metin And-Ankara:İş Bankası Kültür Yayınları 1977, Birinci baskı, 446+32 s, Karton kapaklı, Birinci hamur kağıda baskı,Bu kitap, dünyada bugüne dek yazılmış en geniş kapsamlı kitaptır. Kitap Hindistan, Çin, Formoza, Tayland, Malezya, Kamboçya, Japonya, Türkiye, Yakın Doğu ve Akdeniz ülkelerinde ve Avrupa'da gölge oyununu yalnız bir oyun ve tiyatro türü olarak değil fakat bu ülkelerin kültür tarihleri içinde mitoloji, din ve ritüeller, plastik sanatlar, şamanlık ve büyü gibi konular açısından da ele almaktadır.

    Lot No: 14

    Lot: 14

    Dünyada ve Bizde Gölge Oyunu Metin And-Ankara:İş Bankası Kültür Yayınları 1977, Birinci baskı, 446+32 s, Karton kapaklı, Birinci hamur kağıda baskı,Bu kitap, dünyada bugüne dek yazılmış en geniş kapsamlı kitaptır. Kitap Hindistan, Çin, Formoza, Tayland, Malezya, Kamboçya, Japonya, Türkiye, Yakın Doğu ve Akdeniz ülkelerinde ve Avrupa'da gölge oyununu yalnız bir oyun ve tiyatro türü olarak değil fakat bu ülkelerin kültür tarihleri içinde mitoloji, din ve ritüeller, plastik sanatlar, şamanlık ve büyü gibi konular açısından da ele almaktadır.

    TLSold
  • Kelaynak Kuşları Toktamış Ateş [İmzalı]-İstanbul: Çınargüncel Yayınları,1995 Birinci baskı, İmzalı İthaflı, Karton Kapaklı, Üçüncü Hamur kağıda baskı

    Lot No: 15

    Lot: 15

    Kelaynak Kuşları Toktamış Ateş [İmzalı]-İstanbul: Çınargüncel Yayınları,1995 Birinci baskı, İmzalı İthaflı, Karton Kapaklı, Üçüncü Hamur kağıda baskı

    TLSold
  • Ayşemayşe Metin Eloğlu [İmzalı]-İstanbul: Yay Yayınları 1968 Birinci baskı 60 s, İmzalı İthaflı , Karton kapaklı,Üçüncü hamur kağıda baskı, Leke:şk bir anı / Mavi döşeli bir soyut resimde kıpkırmızı köşecik / Bir boğuk sesi andıran kulak çınlaması / Yaz bitimlerinin ilk kırağısında / Yorgun yağmasında gün bitimlerinin / O dişleri seyrelmiş düşde / Ette pörsümüş / Elle tutulurcasına somut

    Lot No: 16

    Lot: 16

    Ayşemayşe Metin Eloğlu [İmzalı]-İstanbul: Yay Yayınları 1968 Birinci baskı 60 s, İmzalı İthaflı , Karton kapaklı,Üçüncü hamur kağıda baskı, Leke:şk bir anı / Mavi döşeli bir soyut resimde kıpkırmızı köşecik / Bir boğuk sesi andıran kulak çınlaması / Yaz bitimlerinin ilk kırağısında / Yorgun yağmasında gün bitimlerinin / O dişleri seyrelmiş düşde / Ette pörsümüş / Elle tutulurcasına somut

    TLSold
  • Kappadokia Krallığı ve Roma-Bizans Dönemi, Halit Erkiletoğlu [İmzalı]-Kayseri: Kayseri Büyükşehir Belediyesi Kültür Yayınları Birinci Baskı 2019, Ciltli , İmzalı

    Lot No: 17

    Lot: 17

    Kappadokia Krallığı ve Roma-Bizans Dönemi, Halit Erkiletoğlu [İmzalı]-Kayseri: Kayseri Büyükşehir Belediyesi Kültür Yayınları Birinci Baskı 2019, Ciltli , İmzalı

    TLSold
  • Düşler ve Görüşler = Dreams And Perception Ahmet Cafer Çelebiler [İmzalı]-İstanbul: Domino Yayın Grubu 2009 Ciltli, 186 s,

    Lot No: 18

    Lot: 18

    Düşler ve Görüşler = Dreams And Perception Ahmet Cafer Çelebiler [İmzalı]-İstanbul: Domino Yayın Grubu 2009 Ciltli, 186 s,

    TLSold
  • Padişah Anaları ve 600 Yıl Bizi Yöneten Devşirmeler,Ali Kemal Meram-İstanbul:Toplumsal Dönüşüm 1997 Baskı, 695 s, Karton kapaklı Üçüncü hamur kağıda baskı, Ali Kemal Meram bir araştırma yapmış ve 6000 yıl boyunca bizi yöneten padişhların annelerinin kimliklerini tespit etmiş. Yazara göre bakın hangi padişah kimin çocuğu: * Kanuni Sultan Süleyman'ın annesi Leh Yahudisi Helga * II.Selim'in annesi: Rus kısı Roksalan * III.Murat'ın annesi: Yahudi Raşel * III.Mehmet'in annesi: Venedikli Bafo * I. Ahmet'in annesi: İspanyol Violetta * II.Osman'ın annesi: Evdoksiya Evet liste böylece uzayıp gidiyor. Yazar, girişte kitabının belgelere dayandığını ve içindeki bazı konuların şimdiye kadar açıklanmadığını yazıyor.

    Lot No: 19

    Lot: 19

    Padişah Anaları ve 600 Yıl Bizi Yöneten Devşirmeler,Ali Kemal Meram-İstanbul:Toplumsal Dönüşüm 1997 Baskı, 695 s, Karton kapaklı Üçüncü hamur kağıda baskı, Ali Kemal Meram bir araştırma yapmış ve 6000 yıl boyunca bizi yöneten padişhların annelerinin kimliklerini tespit etmiş. Yazara göre bakın hangi padişah kimin çocuğu: * Kanuni Sultan Süleyman'ın annesi Leh Yahudisi Helga * II.Selim'in annesi: Rus kısı Roksalan * III.Murat'ın annesi: Yahudi Raşel * III.Mehmet'in annesi: Venedikli Bafo * I. Ahmet'in annesi: İspanyol Violetta * II.Osman'ın annesi: Evdoksiya Evet liste böylece uzayıp gidiyor. Yazar, girişte kitabının belgelere dayandığını ve içindeki bazı konuların şimdiye kadar açıklanmadığını yazıyor.

    TLSold
  • Fatih Sultan Mehmet: İstanbulun Fethi ve Fethin Karanlık Noktaları Hasan Kazankaya-İstanbul: Toplumsal Dönüşüm Yayınları 1995 Baskı, 752 s, Karton kapaklı Üçüncü hamur kağıda baskı, Tarihte "Fatih" adıyla anılan yedinci Osmanlı padişahı Sultan II.Mehmet (1430-1481), bundan 546 yıl önce İstanbul'un fethini gerçekleştirerek 11 yüylıldır tarih sahnesinde yer alan Bizans İmparatorluğu'nun varlığını sona erdirmişti.

    Lot No: 20

    Lot: 20

    Fatih Sultan Mehmet: İstanbulun Fethi ve Fethin Karanlık Noktaları Hasan Kazankaya-İstanbul: Toplumsal Dönüşüm Yayınları 1995 Baskı, 752 s, Karton kapaklı Üçüncü hamur kağıda baskı, Tarihte "Fatih" adıyla anılan yedinci Osmanlı padişahı Sultan II.Mehmet (1430-1481), bundan 546 yıl önce İstanbul'un fethini gerçekleştirerek 11 yüylıldır tarih sahnesinde yer alan Bizans İmparatorluğu'nun varlığını sona erdirmişti.

    TLSold
  • Tanıdığım Atsız, Altan Deliorman-İstanbul:Orkun Yayınları 1978 Birinci baskı, 375 s, Fotoğraflı, Karton kapaklı Üçüncü hamur kağıda baskı,

    Lot No: 21

    Lot: 21

    Tanıdığım Atsız, Altan Deliorman-İstanbul:Orkun Yayınları 1978 Birinci baskı, 375 s, Fotoğraflı, Karton kapaklı Üçüncü hamur kağıda baskı,

    TLSold
  • Ardahan Erzurum Artvin Acaristan Tarihi Ahmet Acar [İlk Baskı]-Ankara: Turizm Geliştirme Vakfı Baskı Tarihi Yok, 157 s, Fotoğraflı,

    Lot No: 22

    Lot: 22

    Ardahan Erzurum Artvin Acaristan Tarihi Ahmet Acar [İlk Baskı]-Ankara: Turizm Geliştirme Vakfı Baskı Tarihi Yok, 157 s, Fotoğraflı,

    TLSold
  • Resimli taş baskısı Dr.Gül Derman [İmzalı]-Ankara:AKM Atatürk Kültür Merkezi Yayınları 1989 baskı, 10+228s, 288 resim, Karton kapaklı, Birinci hamur kağıda baskı, Yirmi yıl öncesine kadar "Cihan Güzeli"; "Şanlı zırhlımız Yavuz"; "Hazret-i Ali'nin devesi" gibi kahvehane duvarlarını süsleyen taş baskısı resimleri çoğumuz hatırlarız. Halk resim sanatının yaygın örneklerini içeren taş baskı hikâye kitaplarındaki resimler de bu tür resimler gibi bugün artık yok olma yolundadırlar. Araştırmamızın amacı, bugüne kadar önemsenmemiş olan hikayelerdeki resimlerin toplanması ve gelecek kuşaklara bir kaynak oluşturmak üzere değerlendirilmesidir. Halk geleneği ile sıkı sıkıya bağlı olan ve halk resmi kaynaklarına ışık tutacak nitelikteki bu resimlerin tamamen kaybolmadan bilimsel tesbitinin gerektiğine inanmaktayız

    Lot No: 23

    Lot: 23

    Resimli taş baskısı Dr.Gül Derman [İmzalı]-Ankara:AKM Atatürk Kültür Merkezi Yayınları 1989 baskı, 10+228s, 288 resim, Karton kapaklı, Birinci hamur kağıda baskı, Yirmi yıl öncesine kadar "Cihan Güzeli"; "Şanlı zırhlımız Yavuz"; "Hazret-i Ali'nin devesi" gibi kahvehane duvarlarını süsleyen taş baskısı resimleri çoğumuz hatırlarız. Halk resim sanatının yaygın örneklerini içeren taş baskı hikâye kitaplarındaki resimler de bu tür resimler gibi bugün artık yok olma yolundadırlar. Araştırmamızın amacı, bugüne kadar önemsenmemiş olan hikayelerdeki resimlerin toplanması ve gelecek kuşaklara bir kaynak oluşturmak üzere değerlendirilmesidir. Halk geleneği ile sıkı sıkıya bağlı olan ve halk resmi kaynaklarına ışık tutacak nitelikteki bu resimlerin tamamen kaybolmadan bilimsel tesbitinin gerektiğine inanmaktayız

    TLSold
  • Devletin Gözüyle Türkiye'de Kürt İsyanları ,Faik Bulut-İstanbul:Yön Yayıncılık 1991 birinci baskı, 320 s, Karton kapaklı Üçüncü hamur kağıda baskı, Eserde, Cumhuriyetin ilk yıllarında devletçe Doğu illerinin sosyal, kültürel ve ekonomik sorunlarına eğilinmiş olunmasına rağmen, bu illerde yaşayan şeyh ve ağaların, dış etkilerle devlete karşı ayaklanmaları, devlet otoritesine silâhlı saldın veya direniş şeklinde davranışlan ve bu ayaklanmaların bastınlması için ordunun nasıl kullanıldığı incelenmiştir. Aynca, eylemli bir baş kaldırma gibi görünmemekle beraber, devrimlere karşı çıkma ve asayişi bozma niteliği gösteren davranışlara ve bu davranışlardan duyulan kuşku ile ilgili komutanlıkların önerilerine dayanılarak düzenlenen manevra ve tatbikatlarla silah toplama ve tedip harekatı şeklinde cerayan ermiş olaylara da yer verilmiştir.

    Lot No: 24

    Lot: 24

    Devletin Gözüyle Türkiye'de Kürt İsyanları ,Faik Bulut-İstanbul:Yön Yayıncılık 1991 birinci baskı, 320 s, Karton kapaklı Üçüncü hamur kağıda baskı, Eserde, Cumhuriyetin ilk yıllarında devletçe Doğu illerinin sosyal, kültürel ve ekonomik sorunlarına eğilinmiş olunmasına rağmen, bu illerde yaşayan şeyh ve ağaların, dış etkilerle devlete karşı ayaklanmaları, devlet otoritesine silâhlı saldın veya direniş şeklinde davranışlan ve bu ayaklanmaların bastınlması için ordunun nasıl kullanıldığı incelenmiştir. Aynca, eylemli bir baş kaldırma gibi görünmemekle beraber, devrimlere karşı çıkma ve asayişi bozma niteliği gösteren davranışlara ve bu davranışlardan duyulan kuşku ile ilgili komutanlıkların önerilerine dayanılarak düzenlenen manevra ve tatbikatlarla silah toplama ve tedip harekatı şeklinde cerayan ermiş olaylara da yer verilmiştir.

    TLSold
  • Gaziantep'le İlgili Seçme Manzumeler,Hazırlayan Hulusi Yetkin-Gaziantep : Gaziantep Kültür derneği Yayınları 1966, 28 s, Karton kapaklı Üçüncü hamur kağıda baskı

    Lot No: 25

    Lot: 25

    Gaziantep'le İlgili Seçme Manzumeler,Hazırlayan Hulusi Yetkin-Gaziantep : Gaziantep Kültür derneği Yayınları 1966, 28 s, Karton kapaklı Üçüncü hamur kağıda baskı

    TLSold
  • Samsatlı Lukianos Seçme Yazılar Türkçesi Nurullah Ataç-İstanbul: K Kitaplığı Anatolia serisi , Baskı Tarihi yok 512 s, Samsatlı Lukianos karşımıza benzersik bir kaynak olarak çıkar: hem bize eskil Yunan evreni konusunda olguları özünden kavratıcı bilgiler verir, hem bu ekinin içinden olan, ama ona dışarıdan bakmasını da bilen, sözcüğün tam anlamıya gerçekçi ve kuşkucu bir yazar olarak, onun temel değerlerini tartışma konusu eder, boşluklarını, aksaklıklarını gözler önüne serer. En büyük tanrı Zeus'tan en büyük ozan Homeros'a, en büyük düşünür Sokrates'ten en büyük komutan İskender'e kadar tüm üstün varlıklarının özellikle zayıf yanlarını ve tutarızlıklarını sergileyip alaya alır.

    Lot No: 26

    Lot: 26

    Samsatlı Lukianos Seçme Yazılar Türkçesi Nurullah Ataç-İstanbul: K Kitaplığı Anatolia serisi , Baskı Tarihi yok 512 s, Samsatlı Lukianos karşımıza benzersik bir kaynak olarak çıkar: hem bize eskil Yunan evreni konusunda olguları özünden kavratıcı bilgiler verir, hem bu ekinin içinden olan, ama ona dışarıdan bakmasını da bilen, sözcüğün tam anlamıya gerçekçi ve kuşkucu bir yazar olarak, onun temel değerlerini tartışma konusu eder, boşluklarını, aksaklıklarını gözler önüne serer. En büyük tanrı Zeus'tan en büyük ozan Homeros'a, en büyük düşünür Sokrates'ten en büyük komutan İskender'e kadar tüm üstün varlıklarının özellikle zayıf yanlarını ve tutarızlıklarını sergileyip alaya alır.

    TLSold
  • Muhayyelat-ı Aziz Efendi,Giritli Ali Aziz Efendi-Ankara:Akçağ Yayınları 1999 baskı, 416 s, Karton kapaklı Birinci hamur kağıda baskı, Muhayyelat-ı Aziz Efendi adlı eser, Tanzimat yıllarında Türk edebiyatında modern anlamda yazılan (18. Yüzyıl sonlarında) ilk Türk romanlarındandır. Eser, iç içe girmiş ve birbiriyle bağlantılı üç hayalden oluşur. Eseri benzerlerinden ayıran en mühim özellik, olayların çeşitli ülkelerde geçmiş olmasına, kahramanların değişik milletlerden seçilmesine rağmen yerli ve milli bir roman havası taşımasıdır. Muhayyelat-ı Aziz Efendi, Tanzimat roman ve hikâyelerine zemin hazırlayan eserler arasında önemli bir yere sahiptir ve dikkatle okunmalıdır.

    Lot No: 27

    Lot: 27

    Muhayyelat-ı Aziz Efendi,Giritli Ali Aziz Efendi-Ankara:Akçağ Yayınları 1999 baskı, 416 s, Karton kapaklı Birinci hamur kağıda baskı, Muhayyelat-ı Aziz Efendi adlı eser, Tanzimat yıllarında Türk edebiyatında modern anlamda yazılan (18. Yüzyıl sonlarında) ilk Türk romanlarındandır. Eser, iç içe girmiş ve birbiriyle bağlantılı üç hayalden oluşur. Eseri benzerlerinden ayıran en mühim özellik, olayların çeşitli ülkelerde geçmiş olmasına, kahramanların değişik milletlerden seçilmesine rağmen yerli ve milli bir roman havası taşımasıdır. Muhayyelat-ı Aziz Efendi, Tanzimat roman ve hikâyelerine zemin hazırlayan eserler arasında önemli bir yere sahiptir ve dikkatle okunmalıdır.

    TLSold
  • Batılılaşma Dönemi Anadolu Tasvir Sanatı Rüçhan Arık [ İlk Baskı]-Ankara:Kültür ve Turizm Bakanlığı 1988 Baskı, 168 s, Karton kapaklı, Kuşe kağıda baskı, Bu kitapta, duvar resmine sahip belli başlı eserlerin yanı sıra bazı tasvirli kabartmalar da ele alınarak, bunlara dayalı değerlendimelere gidilmiştir. Değerlendirmede Konu Çeşitleri, Resimlerin Konumunda Yer ve Düzen, Üslup Özellikleri,. Teknik ve Sanatçı Sorunu gibi konular üzerinde aydınlatıcı bilgiler verilmiş; Anadolu'da camilere kadar giren duvar resimlerinin her bölgede yayılarak, yüz yıllarca süren minyatür sanatının yalnızca bir mutlu azınlığın malı olmaıp, Batı etkisiyle anıtsal duvar resmi yapmaya kalkışan halk ressamlarının adeta agrandize edilmiş minyatürler gibi resim yapmasına yol açacak kadar halkın da malı olduğu sonucuna varılmıştır

    Lot No: 28

    Lot: 28

    Batılılaşma Dönemi Anadolu Tasvir Sanatı Rüçhan Arık [ İlk Baskı]-Ankara:Kültür ve Turizm Bakanlığı 1988 Baskı, 168 s, Karton kapaklı, Kuşe kağıda baskı, Bu kitapta, duvar resmine sahip belli başlı eserlerin yanı sıra bazı tasvirli kabartmalar da ele alınarak, bunlara dayalı değerlendimelere gidilmiştir. Değerlendirmede Konu Çeşitleri, Resimlerin Konumunda Yer ve Düzen, Üslup Özellikleri,. Teknik ve Sanatçı Sorunu gibi konular üzerinde aydınlatıcı bilgiler verilmiş; Anadolu'da camilere kadar giren duvar resimlerinin her bölgede yayılarak, yüz yıllarca süren minyatür sanatının yalnızca bir mutlu azınlığın malı olmaıp, Batı etkisiyle anıtsal duvar resmi yapmaya kalkışan halk ressamlarının adeta agrandize edilmiş minyatürler gibi resim yapmasına yol açacak kadar halkın da malı olduğu sonucuna varılmıştır

    TLSold
  • İstanbul Aşığı Ressam : Kont Amadeo Preziosi,Osman Öndeş-İstanbul: Milliyet Yayınları 1972 Birinci baskı, Ciltli Birinci hamur kağıda baskı, Kont Amadeo Preziosi, varsıl, soylu ve Katolik ve bir ailenin çocuğuydu. Ailesinde herkes hukukla ilgili bir meslek sahibiydi. Ama o, resmi seçti. Malta'nın ünlü ressamlarından Giuseppe Hayzler'in atölyesinde çalıştı. Paris'e gitti. Babası ressam olmasına kesin karşı çıktığında, İçindeki resim aşkıyla yolunu çoktan bulmuştu: 1816'da doğduğu Malta'dan ayrıldı. 0 dönemde egzotik bir Doğu metropolü olarak tanımlanan İstanbul'a geldi ve yaşamının sonuna değin burada Kaldı. 1840 -1870 arasında İstanbul'da çalışan ünlü oryantalist ressam 19. yüzyıl İstanbul'unu ve. halkını betimleyen suluboyaları ile tanındı. Türk gelenek ve göreneklerini öğrenerek İstanbul'da ve İngiliz diplomatik çevrelerinde aranılan bir isim oldu.

    Lot No: 29

    Lot: 29

    İstanbul Aşığı Ressam : Kont Amadeo Preziosi,Osman Öndeş-İstanbul: Milliyet Yayınları 1972 Birinci baskı, Ciltli Birinci hamur kağıda baskı, Kont Amadeo Preziosi, varsıl, soylu ve Katolik ve bir ailenin çocuğuydu. Ailesinde herkes hukukla ilgili bir meslek sahibiydi. Ama o, resmi seçti. Malta'nın ünlü ressamlarından Giuseppe Hayzler'in atölyesinde çalıştı. Paris'e gitti. Babası ressam olmasına kesin karşı çıktığında, İçindeki resim aşkıyla yolunu çoktan bulmuştu: 1816'da doğduğu Malta'dan ayrıldı. 0 dönemde egzotik bir Doğu metropolü olarak tanımlanan İstanbul'a geldi ve yaşamının sonuna değin burada Kaldı. 1840 -1870 arasında İstanbul'da çalışan ünlü oryantalist ressam 19. yüzyıl İstanbul'unu ve. halkını betimleyen suluboyaları ile tanındı. Türk gelenek ve göreneklerini öğrenerek İstanbul'da ve İngiliz diplomatik çevrelerinde aranılan bir isim oldu.

    TLSold
  • Şeyh Bedreddin ve Vâridat,Esat Korkmaz [İmzalı]-İstanbul:Anahtar Kitaplar 2006 Birinci baskı 304 s , İmzalı İthaflı, Karton kapaklı Üçüncü hamur kağıda baskı, Bizler Şeyh Bedreddini Nazım Hikmet'in “Şeyh Bedreddin Destanı”ndan öğrendik: Nazım Hikmet, isyanın geçtiği tarih kesitine, koğuşun demir parmaklıklarına yanaşan ve Tornacı Şefik'in gömleğini giyen Börklüce Mustafa'nın dervişlerinden birinin “ruhu” ile yolculuk etmişti. Biz ise Bedreddin'in kavga/düşünce dünyasına, “yaşamın sonuncu kaynağı olduğuna inanılan ve canı taşıdığı kabul edilen”, ondan bize ulaşan tek “kanıt” durumunda bulunan “kemikleri” ile seyahat edeceğiz. Kemiklerden oluşan “iskelet”, geriye taşındığında “bin bir can edinir, bin bir dona bürünür”; geçmişin orasında-burasında “bedensiz dolaşan ve beden beden” diye çığrışan Bedreddin müridlerini “uçurup” aramıza taşıyıverir.

    Lot No: 30

    Lot: 30

    Şeyh Bedreddin ve Vâridat,Esat Korkmaz [İmzalı]-İstanbul:Anahtar Kitaplar 2006 Birinci baskı 304 s , İmzalı İthaflı, Karton kapaklı Üçüncü hamur kağıda baskı, Bizler Şeyh Bedreddini Nazım Hikmet'in “Şeyh Bedreddin Destanı”ndan öğrendik: Nazım Hikmet, isyanın geçtiği tarih kesitine, koğuşun demir parmaklıklarına yanaşan ve Tornacı Şefik'in gömleğini giyen Börklüce Mustafa'nın dervişlerinden birinin “ruhu” ile yolculuk etmişti. Biz ise Bedreddin'in kavga/düşünce dünyasına, “yaşamın sonuncu kaynağı olduğuna inanılan ve canı taşıdığı kabul edilen”, ondan bize ulaşan tek “kanıt” durumunda bulunan “kemikleri” ile seyahat edeceğiz. Kemiklerden oluşan “iskelet”, geriye taşındığında “bin bir can edinir, bin bir dona bürünür”; geçmişin orasında-burasında “bedensiz dolaşan ve beden beden” diye çığrışan Bedreddin müridlerini “uçurup” aramıza taşıyıverir.

    TLSold
  • Öğle Rakıları Mehmed Kemal [İmzalı]-İstanbul:Broy Yayınevi 1987 Baskı,62 s , İmzalı İthaflı Mehmed Kemal tam anlamıyla bir 1940 şairiydi, Serbest nazmın sürdürücüsü değildi. 1945'te Birinci Kilometre'yi, 1954'te Dünya Güzel Olmalı'yı yayımladıktan sonra, yirmi üç yıl, başka bir kitabı çıkmadı.

    Lot No: 31

    Lot: 31

    Öğle Rakıları Mehmed Kemal [İmzalı]-İstanbul:Broy Yayınevi 1987 Baskı,62 s , İmzalı İthaflı Mehmed Kemal tam anlamıyla bir 1940 şairiydi, Serbest nazmın sürdürücüsü değildi. 1945'te Birinci Kilometre'yi, 1954'te Dünya Güzel Olmalı'yı yayımladıktan sonra, yirmi üç yıl, başka bir kitabı çıkmadı.

    TLSold
  • Sarı Yazma Rıfat Ilgaz [İmzalı]-İstanbul: Çınar Yayınları 1992 Baskı, 397 s, İmzalı İthaflı, Karton kapaklı Üçüncü hamur kağıda baskı,

    Lot No: 32

    Lot: 32

    Sarı Yazma Rıfat Ilgaz [İmzalı]-İstanbul: Çınar Yayınları 1992 Baskı, 397 s, İmzalı İthaflı, Karton kapaklı Üçüncü hamur kağıda baskı,

    TLSold
  • Yaşasın! İlhan Selçuk! Kalemi ve Senfonisi ( CD + Kitap )-İstanbul:Yar Yayınları 2008 baskı+CD 105 s, Muzaffer Akyol'dan-Ahmet Necdet'e, Mustafa Tatlıtürk'ten-Hasan Cihat Örter'e, Bütün memleket sevdalılarına yürek ve ışık gönderiyorlar Mazlumların ve Anadolu uyğarlığının diriliş çocukları Ustaların selamını geleceğe armağan etmek için buluştular ve Sevgi günlüklerine Yaşaşın! İlhan Selçuk ! diye başlıyorlar Bu kitap, içindeki şarkılarla, türkülerle, yazılarla, şiirlerle, Nasıl bir dünya istediğimizi göstererek Yeryüzü kardeşliğinde barışın gerçek adresinde buluşuyor. Yaşasın ! İlhan Selçuk ! Kalemi ve Senfonisi! 1972'den bugüne Yar yayınları memleket notalarıyla yanınızda ve yüreğinizde kaçırmayın

    Lot No: 33

    Lot: 33

    Yaşasın! İlhan Selçuk! Kalemi ve Senfonisi ( CD + Kitap )-İstanbul:Yar Yayınları 2008 baskı+CD 105 s, Muzaffer Akyol'dan-Ahmet Necdet'e, Mustafa Tatlıtürk'ten-Hasan Cihat Örter'e, Bütün memleket sevdalılarına yürek ve ışık gönderiyorlar Mazlumların ve Anadolu uyğarlığının diriliş çocukları Ustaların selamını geleceğe armağan etmek için buluştular ve Sevgi günlüklerine Yaşaşın! İlhan Selçuk ! diye başlıyorlar Bu kitap, içindeki şarkılarla, türkülerle, yazılarla, şiirlerle, Nasıl bir dünya istediğimizi göstererek Yeryüzü kardeşliğinde barışın gerçek adresinde buluşuyor. Yaşasın ! İlhan Selçuk ! Kalemi ve Senfonisi! 1972'den bugüne Yar yayınları memleket notalarıyla yanınızda ve yüreğinizde kaçırmayın

    TLSold
  • Geçmişten Günümüze Rumeli Türküleri, Hazırlayan Osman Baymak [İmzalı]-Kosova Baskı 2008, 223 s, Karton kapaklı Üçüncü hamur kağıda baskı,

    Lot No: 34

    Lot: 34

    Geçmişten Günümüze Rumeli Türküleri, Hazırlayan Osman Baymak [İmzalı]-Kosova Baskı 2008, 223 s, Karton kapaklı Üçüncü hamur kağıda baskı,

    TLSold
  • Bu Günler - Toplu Şiirler Müştak Erenus [İmzalı]-İstanbul: Bilim Kitabevi 2000 Birinci baskı, 319 s, Karton kapaklı, Üçüncü hamur kağıda baskı İmzalı İthaflı, Temelinde şiir kendi konuşur. Uzun söz istemez. Lafa tahammülü yoktur. Ve de kimin var ki...” şair, bu kitabın ilk sayfasına önsöz demeyip Şiir başlığını atıp son paragrafta da böyle buyurunca; şapka çıkartıp susmak kalıyor bize de.

    Lot No: 35

    Lot: 35

    Bu Günler - Toplu Şiirler Müştak Erenus [İmzalı]-İstanbul: Bilim Kitabevi 2000 Birinci baskı, 319 s, Karton kapaklı, Üçüncü hamur kağıda baskı İmzalı İthaflı, Temelinde şiir kendi konuşur. Uzun söz istemez. Lafa tahammülü yoktur. Ve de kimin var ki...” şair, bu kitabın ilk sayfasına önsöz demeyip Şiir başlığını atıp son paragrafta da böyle buyurunca; şapka çıkartıp susmak kalıyor bize de.

    TLSold
  • Çağırın Gidenleri-Müştak Erenus [İmzalı]-İstanbul: Broy Yayınları 1987 Baskı, 86 s, İmzalı İthaflı, Karton kapaklı, Üçüncü hamur kağıda baskı

    Lot No: 36

    Lot: 36

    Çağırın Gidenleri-Müştak Erenus [İmzalı]-İstanbul: Broy Yayınları 1987 Baskı, 86 s, İmzalı İthaflı, Karton kapaklı, Üçüncü hamur kağıda baskı

    TLSold
  • Apartman Demirtaş Ceyhun [ Birinci Basım]-Ankara: Bilgi Yaynevi 1974 İlk Baskı, 154 s, Karton kapaklı Üçüncü hamur kağıda baskı, Ödüllü, İnsanların ruhsal durumlarını da hesaba katarak, Türk toplumunun çağdaş sorunlarına eylemci bir hikaye anlayışıyle eğilen Demirtaş Ceyhun, bu eseriyle yaşantımızdan önemli kesitler veriyor.

    Lot No: 37

    Lot: 37

    Apartman Demirtaş Ceyhun [ Birinci Basım]-Ankara: Bilgi Yaynevi 1974 İlk Baskı, 154 s, Karton kapaklı Üçüncü hamur kağıda baskı, Ödüllü, İnsanların ruhsal durumlarını da hesaba katarak, Türk toplumunun çağdaş sorunlarına eylemci bir hikaye anlayışıyle eğilen Demirtaş Ceyhun, bu eseriyle yaşantımızdan önemli kesitler veriyor.

    TLSold
  • Delifişek, Bedri Rahmi Eyüboğlu [ Birinci Basım]-Ankara: Bilgi Yaynevi 1975İlk Baskı, 410 s, Karton kapaklı Üçüncü hamur kağıda baskı,Delfişek, Bedri Rahmi'nin dil, edebiyat, resim, nakış, sinema fotoğrafçılık ve kimi renkli konuları içine alan kitabıdır. Kitapta da görüleceği gibi, Bedri Rahmi'nin düzyazıları şiirleri kadar coşkulu, resimleri kadar renklidir. Sanatın kimi kollarıyla yaşamı boyunca iç içe olan Bedri Rahmi'nin eleştirilerinin yerindeliği, geleceğe dönük yargı ve çözümlerinin geçerliliği, bugün de önemini korumaktadır.

    Lot No: 38

    Lot: 38

    Delifişek, Bedri Rahmi Eyüboğlu [ Birinci Basım]-Ankara: Bilgi Yaynevi 1975İlk Baskı, 410 s, Karton kapaklı Üçüncü hamur kağıda baskı,Delfişek, Bedri Rahmi'nin dil, edebiyat, resim, nakış, sinema fotoğrafçılık ve kimi renkli konuları içine alan kitabıdır. Kitapta da görüleceği gibi, Bedri Rahmi'nin düzyazıları şiirleri kadar coşkulu, resimleri kadar renklidir. Sanatın kimi kollarıyla yaşamı boyunca iç içe olan Bedri Rahmi'nin eleştirilerinin yerindeliği, geleceğe dönük yargı ve çözümlerinin geçerliliği, bugün de önemini korumaktadır.

    TLSold
  • Çeviri Hikâyeler (Masallar, Hikayeler 2) Nâzım Hikmet [Birinci Basım]-İstanbul: Adam Yayınları 1991 Birinci baskı, 110 s, Karton kapaklı Üçüncü hamur kağıda baskı, Nazım Hikmet'in çok güç koşullarda korunmuş, elden ele geçmiş, bazıları sağlığında basılmamış, bazıları özen gösterilmeden basılmış olan yapıtları bu işe gönül vermiş eleştirmenlerin içerde ve dışarda yıllardır derlenip toplanmaya çalışılmıştır.

    Lot No: 39

    Lot: 39

    Çeviri Hikâyeler (Masallar, Hikayeler 2) Nâzım Hikmet [Birinci Basım]-İstanbul: Adam Yayınları 1991 Birinci baskı, 110 s, Karton kapaklı Üçüncü hamur kağıda baskı, Nazım Hikmet'in çok güç koşullarda korunmuş, elden ele geçmiş, bazıları sağlığında basılmamış, bazıları özen gösterilmeden basılmış olan yapıtları bu işe gönül vermiş eleştirmenlerin içerde ve dışarda yıllardır derlenip toplanmaya çalışılmıştır.

    TLSold
  • Oyunlar 3: Yusuf ile Menofis, İnsanlık Ölmedi Ya, Allah Rahatlık Versin, Evler Yıkılınca, İvan İvanoviç Var mıydı Yok muydu?Nâzım Hikmet [Birinci Basım]-İstanbul: Adam Yayınları 1990 Birinci baskı, 312 s, Karton kapaklı Üçüncü hamur kağıda baskı, Nazım Hikmet'in çok güç koşullarda korunmuş, elden ele geçmiş, bazıları sağlığında basılamamış, bazıları özen gösterilmeden basılmış olan yapıtları, bu işe gönül vermiş eleştirmenlerin çabalarıyla, içerde ve dışarda, yıllardır derlenip toparlanmaya çalışılmış, ama çeşitli nedenlerden kaynaklanan yanlışların, karışıklıkların, tutarsızlıkların bir türlü önü alınamamıştır.

    Lot No: 40

    Lot: 40

    Oyunlar 3: Yusuf ile Menofis, İnsanlık Ölmedi Ya, Allah Rahatlık Versin, Evler Yıkılınca, İvan İvanoviç Var mıydı Yok muydu?Nâzım Hikmet [Birinci Basım]-İstanbul: Adam Yayınları 1990 Birinci baskı, 312 s, Karton kapaklı Üçüncü hamur kağıda baskı, Nazım Hikmet'in çok güç koşullarda korunmuş, elden ele geçmiş, bazıları sağlığında basılamamış, bazıları özen gösterilmeden basılmış olan yapıtları, bu işe gönül vermiş eleştirmenlerin çabalarıyla, içerde ve dışarda, yıllardır derlenip toparlanmaya çalışılmış, ama çeşitli nedenlerden kaynaklanan yanlışların, karışıklıkların, tutarsızlıkların bir türlü önü alınamamıştır.

    TLSold
  • Kalpaklılar-Dolu Dizgin Samim Kocagöz [Birinci Basım]-İstanbul: YAZKO 1981 Baskı, 679 s, Karton kapaklı Üçüncü hamur kağıda baskı, Alayın ikmal merkezinde bir kaynaşma vardı. Derviş Çavuş kan ter içinde neferlerle beraber, gerilerden gelen incecik bir yolun üstündeki bir kağnıdan cephane sandıklarını indiriyordu… Tekerleğin birinin yanına genç bir kadın oturmuştu… Parlak, fakat yorgun gözleri mat yeşil ışıldıyordu

    Lot No: 41

    Lot: 41

    Kalpaklılar-Dolu Dizgin Samim Kocagöz [Birinci Basım]-İstanbul: YAZKO 1981 Baskı, 679 s, Karton kapaklı Üçüncü hamur kağıda baskı, Alayın ikmal merkezinde bir kaynaşma vardı. Derviş Çavuş kan ter içinde neferlerle beraber, gerilerden gelen incecik bir yolun üstündeki bir kağnıdan cephane sandıklarını indiriyordu… Tekerleğin birinin yanına genç bir kadın oturmuştu… Parlak, fakat yorgun gözleri mat yeşil ışıldıyordu

    TLSold
  • Seke Seke Can Yücel [Birinci Basım]-İstanbul : Papirus Yayınları 1997 baskı, 216 s, Karton kapaklı, Birinci hamur kağıda baskı,

    Lot No: 42

    Lot: 42

    Seke Seke Can Yücel [Birinci Basım]-İstanbul : Papirus Yayınları 1997 baskı, 216 s, Karton kapaklı, Birinci hamur kağıda baskı,

    TLSold
  • Gül, Sevgili Yurdum ( 1983 Toprak Şiir Ödülü ) Ali Püsküllüoğlu [Birinci Basım]-İstanbul:Varlık Yayınları 1984, 96 s, Karton kapaklı Üçüncü hamur kağıda baskı,

    Lot No: 43

    Lot: 43

    Gül, Sevgili Yurdum ( 1983 Toprak Şiir Ödülü ) Ali Püsküllüoğlu [Birinci Basım]-İstanbul:Varlık Yayınları 1984, 96 s, Karton kapaklı Üçüncü hamur kağıda baskı,

    TLSold
  • Benim Oğlum Binâ Okur: Eğitim Üzerine Denemeler, Cevdet Kudret [ Birinci Basım]-İstanbul: Varlık Yayınları 1980 118 s, KArton kapaklı Üçüncü hamur kağıda baskı, “Profesörleri okumayan bir ülkede öğrenciler niçin okusun? Yeni kitapların en çok 5 - 10 bin basılması bile olağanüstü bir olay. Onları da herhalde, azçok okuma alışkanlığı edinmiş eski kuşaklar okuyordur. Gençlerden çoğunun bu tarakta bezi olmadığı anlaşılıyor... Ama gençleri suçlamaya ne hakkımız var? Ne verdik ki ne istiyoruz?...”Cevdet Kudret bu kitaptaki denemelerinde, eğitim sistemimizdeki tutarsızlıkları, çağdışılığı, geriye dönüklüğü tüm açıklığıyla dile getiriyor.

    Lot No: 44

    Lot: 44

    Benim Oğlum Binâ Okur: Eğitim Üzerine Denemeler, Cevdet Kudret [ Birinci Basım]-İstanbul: Varlık Yayınları 1980 118 s, KArton kapaklı Üçüncü hamur kağıda baskı, “Profesörleri okumayan bir ülkede öğrenciler niçin okusun? Yeni kitapların en çok 5 - 10 bin basılması bile olağanüstü bir olay. Onları da herhalde, azçok okuma alışkanlığı edinmiş eski kuşaklar okuyordur. Gençlerden çoğunun bu tarakta bezi olmadığı anlaşılıyor... Ama gençleri suçlamaya ne hakkımız var? Ne verdik ki ne istiyoruz?...”Cevdet Kudret bu kitaptaki denemelerinde, eğitim sistemimizdeki tutarsızlıkları, çağdışılığı, geriye dönüklüğü tüm açıklığıyla dile getiriyor.

    TLSold
  • Anadolu İnançları: Anadolu Üçlemesi İsmet Zeki Eyüboğlu-İstanbul: Toplumsal Dönüşüm Yayınları 1998 Birinci basım 292 s, Karton kapaklı, Birinci hamur kağıda baskı, Anadolu İnançları, günümüz Türkiye'sinde insanlarımızın tüm davranışlarını derinden etkilemeye devam eden bugün boş inanç haline gelmiş inançları da kapsayan, Ay, yılan, yıldız, albastı, uğur, sünnet, döğme, yediler ve bilmeceler konularında temel bir inceleme yapıtıdır. Önünden karakedi geçmesini uğursuzluk sayarak yaşamını köreltenlerin de okuması dileğiyle.

    Lot No: 45

    Lot: 45

    Anadolu İnançları: Anadolu Üçlemesi İsmet Zeki Eyüboğlu-İstanbul: Toplumsal Dönüşüm Yayınları 1998 Birinci basım 292 s, Karton kapaklı, Birinci hamur kağıda baskı, Anadolu İnançları, günümüz Türkiye'sinde insanlarımızın tüm davranışlarını derinden etkilemeye devam eden bugün boş inanç haline gelmiş inançları da kapsayan, Ay, yılan, yıldız, albastı, uğur, sünnet, döğme, yediler ve bilmeceler konularında temel bir inceleme yapıtıdır. Önünden karakedi geçmesini uğursuzluk sayarak yaşamını köreltenlerin de okuması dileğiyle.

    TLSold
  • Anadolu Mitolojisi : Anadolu Üçlemesi İsmet Zeki Eyüboğlu-İstanbul: Toplumsal Dönüşüm Yayınları 1998 Birinci basım 284 s, Karton kapaklı, Birinci hamur kağıda baskı

    Lot No: 46

    Lot: 46

    Anadolu Mitolojisi : Anadolu Üçlemesi İsmet Zeki Eyüboğlu-İstanbul: Toplumsal Dönüşüm Yayınları 1998 Birinci basım 284 s, Karton kapaklı, Birinci hamur kağıda baskı

    TLSold
  • Anadolu İlaçları : Anadolu Üçlemesi İsmet Zeki Eyüboğlu-İstanbul: Toplumsal Dönüşüm Yayınları 1998 Birinci basım 320 s, Karton kapaklı, Birinci hamur kağıda baskı,Anadolu ilaçları, insanın sağaltılmasında doğayla uyumun gerekliliğini kavrayan ilk insandan, toplum ve yaşam süzgecinden geçerek günümüze dek gelen bitkisel karışımlar ve psikolojik etkilere neden olan yerel kimi tipik inançların derlenmesi ve günümüzdeki tarafsız gözle hemen hemen ilk yazılı kayıtıdır.

    Lot No: 47

    Lot: 47

    Anadolu İlaçları : Anadolu Üçlemesi İsmet Zeki Eyüboğlu-İstanbul: Toplumsal Dönüşüm Yayınları 1998 Birinci basım 320 s, Karton kapaklı, Birinci hamur kağıda baskı,Anadolu ilaçları, insanın sağaltılmasında doğayla uyumun gerekliliğini kavrayan ilk insandan, toplum ve yaşam süzgecinden geçerek günümüze dek gelen bitkisel karışımlar ve psikolojik etkilere neden olan yerel kimi tipik inançların derlenmesi ve günümüzdeki tarafsız gözle hemen hemen ilk yazılı kayıtıdır.

    TLSold
  • İnsanın Boyutları, İsmet Zeki Eyüboğlu-İstanbul:Payel Yayınevi 1985 Baskı, 303 s, Karton kapak Üçüncü hamur kağıda baskı, Çağlar ilerledikçe, toplumlar değiştikçe başkalaşıyor. Doğa durmuyor, yürüyor, yürürken insanı da ardında sürüklüyor. Nitekim düşünce çığırlarının ortaya çıkışı, felsefe dizgelerinin doğuşu, bilimsel başarıların birbirini izlemesi hep bu değişmenin sonucudur. Bu değişmede insanın doğaya egemenliği söz konusu değildir, doğa insanı denetim altına almıştır. sözgelişi gökbilimde, deney bilimlerinde (bütün doğa bilimlerinde) insanı çeken, onun ilgi alanını oluşturan etkinliklerin hepsi insanı dolaylı olarak baskı altına almak diye anlaşılmalıdır.

    Lot No: 48

    Lot: 48

    İnsanın Boyutları, İsmet Zeki Eyüboğlu-İstanbul:Payel Yayınevi 1985 Baskı, 303 s, Karton kapak Üçüncü hamur kağıda baskı, Çağlar ilerledikçe, toplumlar değiştikçe başkalaşıyor. Doğa durmuyor, yürüyor, yürürken insanı da ardında sürüklüyor. Nitekim düşünce çığırlarının ortaya çıkışı, felsefe dizgelerinin doğuşu, bilimsel başarıların birbirini izlemesi hep bu değişmenin sonucudur. Bu değişmede insanın doğaya egemenliği söz konusu değildir, doğa insanı denetim altına almıştır. sözgelişi gökbilimde, deney bilimlerinde (bütün doğa bilimlerinde) insanı çeken, onun ilgi alanını oluşturan etkinliklerin hepsi insanı dolaylı olarak baskı altına almak diye anlaşılmalıdır.

    TLSold
  • Bütün Yönleriyle Tasavvuf Tarikatlar Mezhepler Tarihi İsmet Zeki Eyüboğlu-İstanbul: Der Yayınları 1993 Baskı, 485 s, Karton kapaklı Üçüncü hamur kağıda baskı, İsmet Zeki Eyüboğlu'na göre Bütün tasavvuf kuruluşları düzeni bakımından Sünni ve Alevi olarak ikiye ayrılır. Sünni tarikatlar, görünüşte İslam dini yasası olan Şeriata bağlıdır. Kuranın hadislerin gösterdiği yol üzerinde yürüme gereğindedir. Ülkemizde İslam adına sürdürülen çalışmaların kurumlaşmaların “gerçek İslâm'la” hiçbir alakası yoktur. Bütün kurumlar, ilkeler uygulamalar İslâm'ın dışına çıkarılmış kuranla bağdaşmayan yeni bir İslam anlayışı gündeme gelmiştir

    Lot No: 49

    Lot: 49

    Bütün Yönleriyle Tasavvuf Tarikatlar Mezhepler Tarihi İsmet Zeki Eyüboğlu-İstanbul: Der Yayınları 1993 Baskı, 485 s, Karton kapaklı Üçüncü hamur kağıda baskı, İsmet Zeki Eyüboğlu'na göre Bütün tasavvuf kuruluşları düzeni bakımından Sünni ve Alevi olarak ikiye ayrılır. Sünni tarikatlar, görünüşte İslam dini yasası olan Şeriata bağlıdır. Kuranın hadislerin gösterdiği yol üzerinde yürüme gereğindedir. Ülkemizde İslam adına sürdürülen çalışmaların kurumlaşmaların “gerçek İslâm'la” hiçbir alakası yoktur. Bütün kurumlar, ilkeler uygulamalar İslâm'ın dışına çıkarılmış kuranla bağdaşmayan yeni bir İslam anlayışı gündeme gelmiştir

    TLSold
  • Tarihin Işığında Ermeni Dosyası, Cemal Anadol-İstanbul: Turan Kitabevi 1982, 432 s, Karton kapaklı,Üçüncü hamur kağıda baskı, Tarihçi Ahmet Refik, harabe haline gelen Erzurum'u gezerken, bir Türk subay yanına sokulmuş ve şöyle demiş: Bu gördüğünüz şehrin temiz halidir. Bu sokaklar, hep kadın ve çocuk ölüleri ile doluydu. Kadınların memeleri ve mahrem yerleri kesilmiş, duvarlara çakılmıştı. Şu telgraf tellerine hep çocuk başları asılmıştı. Karınları deşilmiş, yarı çıplak kadın cesetleri, geçeceğimiz yolun iki tarafına dizilmişti. Tahilsiz milletimizin bu halini görerek, delirecek hale gelmiştik. Bakalım medeni Avrupa bu büyük cinayetin faillerini arayacak mı? Tarih böylesine bir vahşilik kaydetmemiştir

    Lot No: 50

    Lot: 50

    Tarihin Işığında Ermeni Dosyası, Cemal Anadol-İstanbul: Turan Kitabevi 1982, 432 s, Karton kapaklı,Üçüncü hamur kağıda baskı, Tarihçi Ahmet Refik, harabe haline gelen Erzurum'u gezerken, bir Türk subay yanına sokulmuş ve şöyle demiş: Bu gördüğünüz şehrin temiz halidir. Bu sokaklar, hep kadın ve çocuk ölüleri ile doluydu. Kadınların memeleri ve mahrem yerleri kesilmiş, duvarlara çakılmıştı. Şu telgraf tellerine hep çocuk başları asılmıştı. Karınları deşilmiş, yarı çıplak kadın cesetleri, geçeceğimiz yolun iki tarafına dizilmişti. Tahilsiz milletimizin bu halini görerek, delirecek hale gelmiştik. Bakalım medeni Avrupa bu büyük cinayetin faillerini arayacak mı? Tarih böylesine bir vahşilik kaydetmemiştir

    TLSold
  • Nietzsche: Eylem Ödevi: Biyografi ve Nietzsche'den Seçmeler İsmet Zeki Eyüboğlu-İstanbul:Broy Yayınevi 1991 Baskı, 352 s, Karton kapaklı Üçüncü hamur kağıda baskı, İsmet Zeki Eyuboğlu; Nietzsche: Eylem Ödevi adlı kitabının ilk bölümünde, ünlü filozofın yaşamını, çağı içindeki yerini, tarih anlayışını, insana yaklaşımını ve üstinsan yorumunu, sanat düşüncesini, uygarlığı kavrayışını, felsefesini ve bu felsefenin çağı aşan özünü, insanı biçimleyen ve yetkinleştiren öğe olarak eylem tanımını bütünlüklü bir yorum içinde değerlendiriyor. İkinci bölümde filozofun sırasıyla Tragedyanın Doğuşu, Yaşam İçin Tarihin Yararı ve Zararı, Yunan'ın Trajik Çağında Felsefe, Gezgin ile Gölgesi, Böyle Söyledi Zerdüşt, İnsanca Pek İnsanca, Ecce Homo, İyi ile Kötünün Ötesinde, Günaçımı Kızıllığı, Gülen Bilgi yapıtlarının yorumlarını ve yapıtlarından seçmeleri sunuyor. En sonda ise Nietzsche'den seçme şiirlere yer verilen kitap,

    Lot No: 51

    Lot: 51

    Nietzsche: Eylem Ödevi: Biyografi ve Nietzsche'den Seçmeler İsmet Zeki Eyüboğlu-İstanbul:Broy Yayınevi 1991 Baskı, 352 s, Karton kapaklı Üçüncü hamur kağıda baskı, İsmet Zeki Eyuboğlu; Nietzsche: Eylem Ödevi adlı kitabının ilk bölümünde, ünlü filozofın yaşamını, çağı içindeki yerini, tarih anlayışını, insana yaklaşımını ve üstinsan yorumunu, sanat düşüncesini, uygarlığı kavrayışını, felsefesini ve bu felsefenin çağı aşan özünü, insanı biçimleyen ve yetkinleştiren öğe olarak eylem tanımını bütünlüklü bir yorum içinde değerlendiriyor. İkinci bölümde filozofun sırasıyla Tragedyanın Doğuşu, Yaşam İçin Tarihin Yararı ve Zararı, Yunan'ın Trajik Çağında Felsefe, Gezgin ile Gölgesi, Böyle Söyledi Zerdüşt, İnsanca Pek İnsanca, Ecce Homo, İyi ile Kötünün Ötesinde, Günaçımı Kızıllığı, Gülen Bilgi yapıtlarının yorumlarını ve yapıtlarından seçmeleri sunuyor. En sonda ise Nietzsche'den seçme şiirlere yer verilen kitap,

    TLSold
  • Bir Şeyler Olacak Yarın - Tüm Şiirler Bülent Ecevit-İstanbul: Doğan Kitap 2005, 218 s, Karton kapaklı, Üçüncü hamur kağıda baskı, Türk siyaset hayatının şairliğiyle de ünlü isimlerinden Bülent Ecevit'in tüm şiirleri.

    Lot No: 52

    Lot: 52

    Bir Şeyler Olacak Yarın - Tüm Şiirler Bülent Ecevit-İstanbul: Doğan Kitap 2005, 218 s, Karton kapaklı, Üçüncü hamur kağıda baskı, Türk siyaset hayatının şairliğiyle de ünlü isimlerinden Bülent Ecevit'in tüm şiirleri.

    TLSold
  • Kazanmak ve Kaybetmek Cengiz Aytmatov-İstanbul: Günce Yayınevi Birinci baskı 1973, 133 s, Karton kapaklı,Üçüncü hamur kağıda baskı,

    Lot No: 53

    Lot: 53

    Kazanmak ve Kaybetmek Cengiz Aytmatov-İstanbul: Günce Yayınevi Birinci baskı 1973, 133 s, Karton kapaklı,Üçüncü hamur kağıda baskı,

    TLSold
  • Şiirler Bülent Ecevit, Hazırlayan Mehmed Kemal-İstanbul: May Yayınları 1976 İlk Baskı, 176 s, Karton kapaklı Üçüncü hamur kağıda baskı, Ön kapak ayrılmış haliyle.

    Lot No: 54

    Lot: 54

    Şiirler Bülent Ecevit, Hazırlayan Mehmed Kemal-İstanbul: May Yayınları 1976 İlk Baskı, 176 s, Karton kapaklı Üçüncü hamur kağıda baskı, Ön kapak ayrılmış haliyle.

    TLSold
  • Bu Düzen Değişmelidir, Bülent Ecevit-İstanbul:İş Bankası Kültür Yayınları 2009 Birinci baskı, 256 s, Karton kapaklı Ensokağıda baskı, Bülent Ecevit, 1968 yılı bütçesi üzerine yaptığı konuşmada, ülkedeki sosyo-ekonomik koşulları ayrıntılı biçimde eleştirmiştir. Daha sonra bu konuşmasını esas alarak Bu Düzen Değişmelidir adlı kitabı kaleme almıştır. Kitap, bütçe eleştirisini çok aşan bir etki yaratarak ardı ardına baskı yapmış, adı ise 1970'li yıllar boyunca Ecevit'in siyaset sahnesindeki en ayırt edici sloganlarından biri haline gelmiştir.

    Lot No: 55

    Lot: 55

    Bu Düzen Değişmelidir, Bülent Ecevit-İstanbul:İş Bankası Kültür Yayınları 2009 Birinci baskı, 256 s, Karton kapaklı Ensokağıda baskı, Bülent Ecevit, 1968 yılı bütçesi üzerine yaptığı konuşmada, ülkedeki sosyo-ekonomik koşulları ayrıntılı biçimde eleştirmiştir. Daha sonra bu konuşmasını esas alarak Bu Düzen Değişmelidir adlı kitabı kaleme almıştır. Kitap, bütçe eleştirisini çok aşan bir etki yaratarak ardı ardına baskı yapmış, adı ise 1970'li yıllar boyunca Ecevit'in siyaset sahnesindeki en ayırt edici sloganlarından biri haline gelmiştir.

    TLSold
  • İstanbulum 52: Renklere Son Veda Tarlabaşı Halil İbrahim Özcan-İstanbul:Heyamola Yayınları 2010 Baskı, 110 s, Karton kapaklı, Üçüncü hamur kağıda baskı, Katolik Mezhebine ait Keldani ve Melkit (St. Panteleimon) kiliseleri azalan cemaatlerine ve zamanla hırpalanmış görüntülerine karşılık ayakta kalma mücadelesi vermeye devam ediyor. Tarlabaşı'nın diğer mezheplere ait iki kilisesiyse; Rum Ortodoks "Ayios Konstantinos - Ayia Eleni Kilisesi" ve Protestan Ermeni "Aynalı Çesme" kiliseleri. Cemaati fazla kalabalık olmamakla beraber semtin kabul edilen önemli noktalarından biri.

    Lot No: 56

    Lot: 56

    İstanbulum 52: Renklere Son Veda Tarlabaşı Halil İbrahim Özcan-İstanbul:Heyamola Yayınları 2010 Baskı, 110 s, Karton kapaklı, Üçüncü hamur kağıda baskı, Katolik Mezhebine ait Keldani ve Melkit (St. Panteleimon) kiliseleri azalan cemaatlerine ve zamanla hırpalanmış görüntülerine karşılık ayakta kalma mücadelesi vermeye devam ediyor. Tarlabaşı'nın diğer mezheplere ait iki kilisesiyse; Rum Ortodoks "Ayios Konstantinos - Ayia Eleni Kilisesi" ve Protestan Ermeni "Aynalı Çesme" kiliseleri. Cemaati fazla kalabalık olmamakla beraber semtin kabul edilen önemli noktalarından biri.

    TLSold
  • İstanbulum 49: Dillerin Renk Demeti Kuledibi, Güngör Gençay-İstanbul:Heyamola Yayınları 2010 Baskı, 158 s, Karton kapaklı, Üçüncü hamur kağıda baskı,

    Lot No: 57

    Lot: 57

    İstanbulum 49: Dillerin Renk Demeti Kuledibi, Güngör Gençay-İstanbul:Heyamola Yayınları 2010 Baskı, 158 s, Karton kapaklı, Üçüncü hamur kağıda baskı,

    TLSold
  • İstanbulum 48: Orda Bir Köy Var Uzakta Arnavutköy Gün Zileli-İstanbul:Heyamola Yayınları 2010 Baskı, 86 s, Karton kapaklı, Üçüncü hamur kağıda baskı,

    Lot No: 58

    Lot: 58

    İstanbulum 48: Orda Bir Köy Var Uzakta Arnavutköy Gün Zileli-İstanbul:Heyamola Yayınları 2010 Baskı, 86 s, Karton kapaklı, Üçüncü hamur kağıda baskı,

    TLSold
  • İstanbulum 487 Zamanın Durduğu Bir Yerde Feridun Andaç-İstanbul:Heyamola Yayınları 2010 Baskı, 94 s, Karton kapaklı, Üçüncü hamur kağıda baskı,

    Lot No: 59

    Lot: 59

    İstanbulum 487 Zamanın Durduğu Bir Yerde Feridun Andaç-İstanbul:Heyamola Yayınları 2010 Baskı, 94 s, Karton kapaklı, Üçüncü hamur kağıda baskı,

    TLSold
  • İstanbulum 54: Bomonti'den Harbiye'ye Hande Öğüt-İstanbul:Heyamola Yayınları 2010 Baskı, 165 s, Karton kapaklı, Üçüncü hamur kağıda baskı, On sekiz yılın ardından bir on yıl da Harbiye'de oturmam bu yüzdendi belki. Bu semtlerin simyasına bir tedirginlik yükü, ürkütücü tozlar, titreten eriyikler karışmıştı sanki. Ürpertiyle beslenen tedirginlik, zihnimi kimi durumlara ve konum alışlara karşı tetikte tutuyor, buna karşılık ruhumun açmazlarına bir bir değiyor, en karanlık kuyuya usulca dokunup orayı ferahlatıyordu. Evimizin penceresinden görülen Fransız Fakirhanesi'nin çanı her saat başı vurduğunda, kendimi bir ortaçağ kasabasında, fantastik bir masalın ortasında hissederdim.

    Lot No: 60

    Lot: 60

    İstanbulum 54: Bomonti'den Harbiye'ye Hande Öğüt-İstanbul:Heyamola Yayınları 2010 Baskı, 165 s, Karton kapaklı, Üçüncü hamur kağıda baskı, On sekiz yılın ardından bir on yıl da Harbiye'de oturmam bu yüzdendi belki. Bu semtlerin simyasına bir tedirginlik yükü, ürkütücü tozlar, titreten eriyikler karışmıştı sanki. Ürpertiyle beslenen tedirginlik, zihnimi kimi durumlara ve konum alışlara karşı tetikte tutuyor, buna karşılık ruhumun açmazlarına bir bir değiyor, en karanlık kuyuya usulca dokunup orayı ferahlatıyordu. Evimizin penceresinden görülen Fransız Fakirhanesi'nin çanı her saat başı vurduğunda, kendimi bir ortaçağ kasabasında, fantastik bir masalın ortasında hissederdim.

    TLSold
  • İstanbulum 55: Lodoslaraltında Bostancı... Ve.. Bağdat Caddes Hikmet Temel Akarsu-İstanbul:Heyamola Yayınları 2010 Baskı, 150 s, Karton kapaklı, Üçüncü hamur kağıda baskı, Bir kentin tarihini, coğrafyasını, toplumsal hayatını, geçirdiği değişimleri, insan tiplerini, atmosferini, doğal güzelliklerini, unutulan değerlerini, yeme içme kültürünü, gecesini gündüzünü, yazını kışını, folklorunu, eğlence hayatını, daha bin türlü özelliğini, herkes kendince görür. Tarihçi başka, coğrafyacı başka, turizmci başka, asker başka, öğretmen bambaşka bir gözle görür ve kendi bakış açısıyla yazmak ister

    Lot No: 61

    Lot: 61

    İstanbulum 55: Lodoslaraltında Bostancı... Ve.. Bağdat Caddes Hikmet Temel Akarsu-İstanbul:Heyamola Yayınları 2010 Baskı, 150 s, Karton kapaklı, Üçüncü hamur kağıda baskı, Bir kentin tarihini, coğrafyasını, toplumsal hayatını, geçirdiği değişimleri, insan tiplerini, atmosferini, doğal güzelliklerini, unutulan değerlerini, yeme içme kültürünü, gecesini gündüzünü, yazını kışını, folklorunu, eğlence hayatını, daha bin türlü özelliğini, herkes kendince görür. Tarihçi başka, coğrafyacı başka, turizmci başka, asker başka, öğretmen bambaşka bir gözle görür ve kendi bakış açısıyla yazmak ister

    TLSold
  • İstanbulum 56: Ayağımda Kırk Numara Kâğıthane Hüseyin Akın-İstanbul:Heyamola Yayınları 2010 Baskı, 176 s, Karton kapaklı, Üçüncü hamur kağıda baskı, İstanbul yedi tepeli şehir olarak bilinir. İlginçtir kendini İstanbul'a benzetme hevesi taşıyan Kâğıthanede yedi tepeden oluşmuştur. Bu tepelerin her biri aynı zamanda Kâğıthane'ye tepeden bakan bir konumda yer alır. Gültepe, Çeliktepe, Harmantepe, Seyrantepe, Nurtepe, Şirintepe ve Sanayi(tepe)'ye baktığınızda bu yedi semtin adeta omuzlar üzerinde taltif edildiğini zannedersiniz.

    Lot No: 62

    Lot: 62

    İstanbulum 56: Ayağımda Kırk Numara Kâğıthane Hüseyin Akın-İstanbul:Heyamola Yayınları 2010 Baskı, 176 s, Karton kapaklı, Üçüncü hamur kağıda baskı, İstanbul yedi tepeli şehir olarak bilinir. İlginçtir kendini İstanbul'a benzetme hevesi taşıyan Kâğıthanede yedi tepeden oluşmuştur. Bu tepelerin her biri aynı zamanda Kâğıthane'ye tepeden bakan bir konumda yer alır. Gültepe, Çeliktepe, Harmantepe, Seyrantepe, Nurtepe, Şirintepe ve Sanayi(tepe)'ye baktığınızda bu yedi semtin adeta omuzlar üzerinde taltif edildiğini zannedersiniz.

    TLSold
  • İstanbulum 57: Çokkültürlü Pera ,İo Çokona-İstanbul:Heyamola Yayınları 2010 Baskı, 149 s, Karton kapaklı, Üçüncü hamur kağıda baskı, Annemin dediğine göre eskiden Pera'da sinemaya gidecek olanlar bayramlık elbiselerini giyer, ayakkabılarını cilalar, saçlarını tarar öyle yola çıkarlarmiş. İpek çoraplı ve geniş şapkalı şık bayanlar cadde boyunca ilerlerlerken arkalarından nefis kokular yayılırmış. Karşılarına çıkan beyler de şapkalarını çıkarıp nazikçe eğilerek selam verirlermiş. İstiklal Caddesi'nde takım elbise giymeyen ya da kravat takmayan bir erkek görmek gazetelerde haber olurmuş.

    Lot No: 63

    Lot: 63

    İstanbulum 57: Çokkültürlü Pera ,İo Çokona-İstanbul:Heyamola Yayınları 2010 Baskı, 149 s, Karton kapaklı, Üçüncü hamur kağıda baskı, Annemin dediğine göre eskiden Pera'da sinemaya gidecek olanlar bayramlık elbiselerini giyer, ayakkabılarını cilalar, saçlarını tarar öyle yola çıkarlarmiş. İpek çoraplı ve geniş şapkalı şık bayanlar cadde boyunca ilerlerlerken arkalarından nefis kokular yayılırmış. Karşılarına çıkan beyler de şapkalarını çıkarıp nazikçe eğilerek selam verirlermiş. İstiklal Caddesi'nde takım elbise giymeyen ya da kravat takmayan bir erkek görmek gazetelerde haber olurmuş.

    TLSold
  • İstanbulum 58 Taksim: Bir Şenliği Yaşamak Mahir Öztaş-İstanbul:Heyamola Yayınları 2010 Baskı, 190 s, Karton kapaklı, Üçüncü hamur kağıda baskı, Bir kentin tarihini, coğrafyasını, toplumsal hayatını, geçirdiği değişimleri, insan tiplerini, atmosferini, doğal güzelliklerini, unutulan değerlerini, yeme içme kültürünü, gecesini gündüzünü, yazını kışını, folklorunu, eğlence hayatını, daha bin türlü özelliğini, herkes kendince görür. Tarihçi başka, coğrafyacı başka, turizmci başka, asker başka, öğretmen bambaşka bir gözle görür ve kendi bakış açısıyla yazmak ister

    Lot No: 64

    Lot: 64

    İstanbulum 58 Taksim: Bir Şenliği Yaşamak Mahir Öztaş-İstanbul:Heyamola Yayınları 2010 Baskı, 190 s, Karton kapaklı, Üçüncü hamur kağıda baskı, Bir kentin tarihini, coğrafyasını, toplumsal hayatını, geçirdiği değişimleri, insan tiplerini, atmosferini, doğal güzelliklerini, unutulan değerlerini, yeme içme kültürünü, gecesini gündüzünü, yazını kışını, folklorunu, eğlence hayatını, daha bin türlü özelliğini, herkes kendince görür. Tarihçi başka, coğrafyacı başka, turizmci başka, asker başka, öğretmen bambaşka bir gözle görür ve kendi bakış açısıyla yazmak ister

    TLSold
  • İstanbulum 46: Mühürdar'dan Moda'ya Geçmişe Doğru Bir Gezinti Deniz Kavukçuoğlu-İstanbul:Heyamola Yayınları 2010 Baskı, 172 s, Karton kapaklı Üçüncü hamur kağıda baskı

    Lot No: 65

    Lot: 65

    İstanbulum 46: Mühürdar'dan Moda'ya Geçmişe Doğru Bir Gezinti Deniz Kavukçuoğlu-İstanbul:Heyamola Yayınları 2010 Baskı, 172 s, Karton kapaklı Üçüncü hamur kağıda baskı

    TLSold
  • İstanbulum 44: Cafer Hergünsel

    Lot No: 66

    Lot: 66

    İstanbulum 44: Cafer Hergünsel

    TLSold
  • İstanbulum 43:Her Yeri Resim Gibi Küçük Moda Anais M.Martin-İstanbul:Heyamola Yayınları 2010 Baskı, 157 s, Karton kapaklı Üçüncü hamur kağıda baskı

    Lot No: 67

    Lot: 67

    İstanbulum 43:Her Yeri Resim Gibi Küçük Moda Anais M.Martin-İstanbul:Heyamola Yayınları 2010 Baskı, 157 s, Karton kapaklı Üçüncü hamur kağıda baskı

    TLSold
  • İstanbulum 45:Galatasaray: Çılgın Kalabalık Gelmeden Önce Cem Erciyes-İstanbul:Heyamola Yayınları 2010 Baskı, 94 s, Karton kapaklı Üçüncü hamur kağıda baskı Dizi, semtlerin geçmişte ve günümüzde yaşamış veya yaşayan insanlarına, alışkanlıklarına, mimari yapılarına, semtlerin değişimine tanıklık ederken, yaşadığımız yerin farkına varmamızı sağlıyor. Beyoğlu Belleği DizisTyle birlikte Beyoğlu'nun ve semtlerinin saklı kalmış hikayeleri gün yüzüne çıkarılıyor. Ayrıca, yaşanmışlıklan, anıları, tarihin izlerini ilk ağızdan anlatımlarla kayıt altına alıp, gelecek kuşaklara devretmek bize sorumluluğumuzu hatırlatıyor.

    Lot No: 68

    Lot: 68

    İstanbulum 45:Galatasaray: Çılgın Kalabalık Gelmeden Önce Cem Erciyes-İstanbul:Heyamola Yayınları 2010 Baskı, 94 s, Karton kapaklı Üçüncü hamur kağıda baskı Dizi, semtlerin geçmişte ve günümüzde yaşamış veya yaşayan insanlarına, alışkanlıklarına, mimari yapılarına, semtlerin değişimine tanıklık ederken, yaşadığımız yerin farkına varmamızı sağlıyor. Beyoğlu Belleği DizisTyle birlikte Beyoğlu'nun ve semtlerinin saklı kalmış hikayeleri gün yüzüne çıkarılıyor. Ayrıca, yaşanmışlıklan, anıları, tarihin izlerini ilk ağızdan anlatımlarla kayıt altına alıp, gelecek kuşaklara devretmek bize sorumluluğumuzu hatırlatıyor.

    TLSold
  • İstanbulum 21: Bir Kadıköy'oğlu Hulki Aktunç-İstanbul:Heyamola Yayınları 2010 Baskı, 127 s, Karton kapaklı Üçüncü hamur kağıda baskı

    Lot No: 69

    Lot: 69

    İstanbulum 21: Bir Kadıköy'oğlu Hulki Aktunç-İstanbul:Heyamola Yayınları 2010 Baskı, 127 s, Karton kapaklı Üçüncü hamur kağıda baskı

    TLSold
  • İstanbulum 19: Nişantaşı Anıları Hıfzı Topuz-İstanbul:Heyamola Yayınları 2010 Baskı, 134 s, Karton kapaklı Üçüncü hamur kağıda baskı

    Lot No: 70

    Lot: 70

    İstanbulum 19: Nişantaşı Anıları Hıfzı Topuz-İstanbul:Heyamola Yayınları 2010 Baskı, 134 s, Karton kapaklı Üçüncü hamur kağıda baskı

    TLSold
  • İstanbulum 12:Fener'e Giden Yol: Feneryolu Eray Canberk-İstanbul:Heyamola Yayınları 2010 Baskı, 96 s, Karton kapaklı Üçüncü hamur kağıda baskıBu düşünceden yola çıkarak, İstanbul'un kırk semti, kırk farklı edebiyatçı-yazar tarafından kaleme alındı. Okurla aynı zamanda buluşan bu kırk kitaplık dizi hem bir ilk olması hem de İstanbul 2010 Avrupa Kültür Başkenti'ne armağan olması açısından yüksek değer taşımaktadır.

    Lot No: 71

    Lot: 71

    İstanbulum 12:Fener'e Giden Yol: Feneryolu Eray Canberk-İstanbul:Heyamola Yayınları 2010 Baskı, 96 s, Karton kapaklı Üçüncü hamur kağıda baskıBu düşünceden yola çıkarak, İstanbul'un kırk semti, kırk farklı edebiyatçı-yazar tarafından kaleme alındı. Okurla aynı zamanda buluşan bu kırk kitaplık dizi hem bir ilk olması hem de İstanbul 2010 Avrupa Kültür Başkenti'ne armağan olması açısından yüksek değer taşımaktadır.

    TLSold
  • Sultan 3. Selim: Eski ve Yeni Arasında Sultan 3. Selim Yönetiminde Osmanlı İmparatorluğu Stanford J.Shaw Çeviren Hür Güldü [Birinci Basım]-İstanbul:Kapı Yayınları 2008 İlk Baskı,626 s, Karton kapaklı Üçüncü hamur kağıda baskı, III. Selim'in kimi bakımlardan bir "modernist" olduğunu düşünmek mümkünse de icraatları göstermektedir ki o, gelenekçi ıslahatçılarla modernist ıslahatçılar arasında bir köprüydü. 1789 yılında tahta geçtikten sonra, Yeniçeriler, sipahiler ve humbaracılar olmak üzere mevcut askeri ocakları modernize ve ıslah etmeye koyuldu. Savaş tehdidi daha kapsamlı ve radikal ıslahatları imkânsız kıldı. Savaş bittikten sonra önemli bir değişiklik meydana geldi. Eski ocakları -ya da en azından bu tür ıslahatları kabullenecek olanları- ıslah etme çabalarına devam ederken bir yandan da Yeniçeri ve sipahi ocaklarının zayıflığına ve itaatsizliğine, Nizam-ı Cedid ordusunu kurarak karşılık verdi. III. Selim'in sınırlı askeri ıslahatları amaçlarının çok ötesinde sonuçlar verdi.

    Lot No: 72

    Lot: 72

    Sultan 3. Selim: Eski ve Yeni Arasında Sultan 3. Selim Yönetiminde Osmanlı İmparatorluğu Stanford J.Shaw Çeviren Hür Güldü [Birinci Basım]-İstanbul:Kapı Yayınları 2008 İlk Baskı,626 s, Karton kapaklı Üçüncü hamur kağıda baskı, III. Selim'in kimi bakımlardan bir "modernist" olduğunu düşünmek mümkünse de icraatları göstermektedir ki o, gelenekçi ıslahatçılarla modernist ıslahatçılar arasında bir köprüydü. 1789 yılında tahta geçtikten sonra, Yeniçeriler, sipahiler ve humbaracılar olmak üzere mevcut askeri ocakları modernize ve ıslah etmeye koyuldu. Savaş tehdidi daha kapsamlı ve radikal ıslahatları imkânsız kıldı. Savaş bittikten sonra önemli bir değişiklik meydana geldi. Eski ocakları -ya da en azından bu tür ıslahatları kabullenecek olanları- ıslah etme çabalarına devam ederken bir yandan da Yeniçeri ve sipahi ocaklarının zayıflığına ve itaatsizliğine, Nizam-ı Cedid ordusunu kurarak karşılık verdi. III. Selim'in sınırlı askeri ıslahatları amaçlarının çok ötesinde sonuçlar verdi.

    TLSold
  • Sahne Bilgisi Özdemir Nutku-İstanbul: Kabalcı Yayınevi Genişletilmiş İkinci baskı 2002, 528 s, Karton kapaklı Üçüncü hamur kağıda baskı, Prof. Dr. Ozdemır Nutku tiyatro alanında ülkemizde pek çok ilki gerçekleştirmiş birisidir. Georg August Üniversitesi'nde başlayan tiyatro eğitimini büyük bir coşkuyla tiyatronun her alanında sürdürmüş ve binlerce öğrenci yetiştirmiştir.Ülkemizde tiyatronun yerleşmesine katkıda bulunan Sahne Bilgisi'nin temel özelliği uygulamaya dönük olmasıdır. Sahne estetiğini ve tekniğini teorik arka planlarıyla mükemmelen birleştirir ve bunu usta yazar ve yönetmenlerden verdiği örneklerle zenginleştirir.

    Lot No: 73

    Lot: 73

    Sahne Bilgisi Özdemir Nutku-İstanbul: Kabalcı Yayınevi Genişletilmiş İkinci baskı 2002, 528 s, Karton kapaklı Üçüncü hamur kağıda baskı, Prof. Dr. Ozdemır Nutku tiyatro alanında ülkemizde pek çok ilki gerçekleştirmiş birisidir. Georg August Üniversitesi'nde başlayan tiyatro eğitimini büyük bir coşkuyla tiyatronun her alanında sürdürmüş ve binlerce öğrenci yetiştirmiştir.Ülkemizde tiyatronun yerleşmesine katkıda bulunan Sahne Bilgisi'nin temel özelliği uygulamaya dönük olmasıdır. Sahne estetiğini ve tekniğini teorik arka planlarıyla mükemmelen birleştirir ve bunu usta yazar ve yönetmenlerden verdiği örneklerle zenginleştirir.

    TLSold
  • Azap Yolları 3 Cilt TAKIM : İki Kız Kardeş / Yıl 18 / Kederli Sabah, Aleksey Tolstoy [Birinci Basım]-İstanbul:Ararat Yayınları 1969 İlk Baskı , 1395 Sayfa,Çeviren A. Rıza Yalt , Karton kapaklı Üçüncü hamur kağıda baskı, Azap Yolları, "İki Kız Kardeş11, "Yıl 1918", "Kederli Sabah" ciltlerinden oluşan bir nehir romandır. Birinci Dünya Savaşı, Büyük Sovyet Devrimi, uzun ve zorlu iç savaş yıllarının zengin bir panoramasını sunan eser, tüm derinliği ve karmaşıklığı ile insan doğasını, olaylar içindeki insanların ıstırap ve sevinçlerini büyük bir başarıyla dile getirir. Romanda, Rus devrim tarihinin zengin fonu üzerinde, burjuva bir ailede yaşayan iki kız kardeşin yaşam serüvenine tanık oluruz.

    Lot No: 74

    Lot: 74

    Azap Yolları 3 Cilt TAKIM : İki Kız Kardeş / Yıl 18 / Kederli Sabah, Aleksey Tolstoy [Birinci Basım]-İstanbul:Ararat Yayınları 1969 İlk Baskı , 1395 Sayfa,Çeviren A. Rıza Yalt , Karton kapaklı Üçüncü hamur kağıda baskı, Azap Yolları, "İki Kız Kardeş11, "Yıl 1918", "Kederli Sabah" ciltlerinden oluşan bir nehir romandır. Birinci Dünya Savaşı, Büyük Sovyet Devrimi, uzun ve zorlu iç savaş yıllarının zengin bir panoramasını sunan eser, tüm derinliği ve karmaşıklığı ile insan doğasını, olaylar içindeki insanların ıstırap ve sevinçlerini büyük bir başarıyla dile getirir. Romanda, Rus devrim tarihinin zengin fonu üzerinde, burjuva bir ailede yaşayan iki kız kardeşin yaşam serüvenine tanık oluruz.

    TLSold
  • Zeki Kocamemi Resim Sergisi Prof.Dr. Adnan Çoker-İstanbul: İstanbul Devlet Güzel Sanatlar Akademisi 1979 Yayını Toplu Sergiler 5, Karton kapaklı Kuşe kağıda baskı, Yaklaşık 60 s,ü Bol Görselli

    Lot No: 75

    Lot: 75

    Zeki Kocamemi Resim Sergisi Prof.Dr. Adnan Çoker-İstanbul: İstanbul Devlet Güzel Sanatlar Akademisi 1979 Yayını Toplu Sergiler 5, Karton kapaklı Kuşe kağıda baskı, Yaklaşık 60 s,ü Bol Görselli

    TLSold
  • Nuri İyem Nuri İyem-İstanbul Yayınevi yok, 1986 Baskı, 157 s, Karton kapak Birinci hamur kağıda baskı, Nuri'nin sanatının sırlarından biri de, hattâ o tesadüf buluşlara kadar çalışmalarını kendisine bir idefiks yapmasında onlara, problemi tüketene kadar hücum etmesinde

    Lot No: 76

    Lot: 76

    Nuri İyem Nuri İyem-İstanbul Yayınevi yok, 1986 Baskı, 157 s, Karton kapak Birinci hamur kağıda baskı, Nuri'nin sanatının sırlarından biri de, hattâ o tesadüf buluşlara kadar çalışmalarını kendisine bir idefiks yapmasında onlara, problemi tüketene kadar hücum etmesinde

    TLSold
  • Nasip İyem-İstanbul: 1992 Baskı, Bol Görselli 128 s, Karton kapaklı Birinci hamur kağıda baskı,

    Lot No: 77

    Lot: 77

    Nasip İyem-İstanbul: 1992 Baskı, Bol Görselli 128 s, Karton kapaklı Birinci hamur kağıda baskı,

    TLSold
  • Antalya Tarihi, Üçüncü Kısım Süleyman Fikri Erten-Antalya:Yayınevi Yok 1948 Baskı,141 s, Karton kapaklı Üçüncü hamur kağıda baskı, Bu kitap, yeni kazılar, eserler üzerinde orijinal tetkikler yaparak ortaya yeni iddialar atmakta değil, sadece bu sahalarda şimdiye kadar yapılmış araştırma ve muhtelif müelliflerin eserlerinde mıntıkayı ilgilendiren kısımları toplamış ve ara sıra bunlara dair şahsi müşahade ve kanaatlarımızın ilavesile meydana getirilmiştir.

    Lot No: 78

    Lot: 78

    Antalya Tarihi, Üçüncü Kısım Süleyman Fikri Erten-Antalya:Yayınevi Yok 1948 Baskı,141 s, Karton kapaklı Üçüncü hamur kağıda baskı, Bu kitap, yeni kazılar, eserler üzerinde orijinal tetkikler yaparak ortaya yeni iddialar atmakta değil, sadece bu sahalarda şimdiye kadar yapılmış araştırma ve muhtelif müelliflerin eserlerinde mıntıkayı ilgilendiren kısımları toplamış ve ara sıra bunlara dair şahsi müşahade ve kanaatlarımızın ilavesile meydana getirilmiştir.

    TLSold
  • Mehmed Esad Yesari Hayatı ve Eserleri, A.S.Ünver-İstanbul: San'at Sever Serisi 1955 [2] s.; 24 cm.

    Lot No: 79

    Lot: 79

    Mehmed Esad Yesari Hayatı ve Eserleri, A.S.Ünver-İstanbul: San'at Sever Serisi 1955 [2] s.; 24 cm.

    TLSold
  • Lord Stratford Canning'in Türkiye Anıları, Stanley Lane-Poole-Ankara: Yurt Yayınları 1988 Baskı 175 s, Çeviren Can Yücel, Bodrum mermerleri yüzünden çıkan güçlükleri sonunda altettim. Mektuplar yazıldı. Bir Türk mimarı atandı, Alison, o, bir de taşçı yarın yola çıkıyorlar. Getirecekleri, bir düşün bak ne? Yunan sanatının en üstün çağında en iyi heykeltraşların elinden çıkma, Heredotos'un sözünü ettiği, paha biçilmez değerde onüç mermer blok.

    Lot No: 80

    Lot: 80

    Lord Stratford Canning'in Türkiye Anıları, Stanley Lane-Poole-Ankara: Yurt Yayınları 1988 Baskı 175 s, Çeviren Can Yücel, Bodrum mermerleri yüzünden çıkan güçlükleri sonunda altettim. Mektuplar yazıldı. Bir Türk mimarı atandı, Alison, o, bir de taşçı yarın yola çıkıyorlar. Getirecekleri, bir düşün bak ne? Yunan sanatının en üstün çağında en iyi heykeltraşların elinden çıkma, Heredotos'un sözünü ettiği, paha biçilmez değerde onüç mermer blok.

    TLSold
  • Hilal ve Yıldız: İki Dünya Arasında Türkiye, Stephen Kinzer-İstanbul:İletişim Yayınları 2003 baskı, 301 s, Karton kapaklı Üçüncü hamur kağıda baskı, Kinzer, kitap yazarı rolüne geçince, The New York Times muhabirlerinin efsanevi mesafeliliğini, nesnelliğini, soğukluğunu bırakmış. Tam tersine düşündüklerini açık açık söyleyen, taraf tutan, gerektiğinde sert eleştiri sözcükleri kullanan, ama sık sık sevgi parantezleri açan bir üslup seçmiş. Bu yaklaşımı 'Dost acı söyler' atasözümüzle özetleyebiliriz.'

    Lot No: 81

    Lot: 81

    Hilal ve Yıldız: İki Dünya Arasında Türkiye, Stephen Kinzer-İstanbul:İletişim Yayınları 2003 baskı, 301 s, Karton kapaklı Üçüncü hamur kağıda baskı, Kinzer, kitap yazarı rolüne geçince, The New York Times muhabirlerinin efsanevi mesafeliliğini, nesnelliğini, soğukluğunu bırakmış. Tam tersine düşündüklerini açık açık söyleyen, taraf tutan, gerektiğinde sert eleştiri sözcükleri kullanan, ama sık sık sevgi parantezleri açan bir üslup seçmiş. Bu yaklaşımı 'Dost acı söyler' atasözümüzle özetleyebiliriz.'

    TLSold
  • Dönme Kadınlar: Toplumsal Cinsiyet, Kimlik ve Sınırlar Eric R. Dursteler-İstanbul:KÜY Koç Üniversitesi Yayınları 2013 Birinci baskı, 241 s, Karton kapaklı Birinci hamur kağıda baskı, Kitapta, kendisini ezen kocasından kaçmak için İstanbul'a, dönme agabeyinin yanına gelip Fatma Hatun adını alan Venedikli Beatrice Michel'in hikâyesiyle kadınların din ve yer degiştirerek nasıl şahsi ve ailevi statülerini yükselttiklerini okuruz. Hıristiyan Elena Civalelli ve Müslüman Mihaleşatoroviç'in paralel hikâyesinde, iki cesur kadının Osmanlı-Venedik sınırını kullanarak kendi hayatlarını tayin edişlerine tanık oluruz. Yunan adası Milos'tan kaçan dört Müslüman kadının (Ayşe, Emine, Hatice ve anneleri Maria) Korfu'ya sıgınmaları ve Islamdan Hıristiyanlıga dönmeleriyle, bir kadının hayatı üzerinde söz sahibi olmasının nasıl Osmanlı Venedik sınırında uluslararası bir fırtına kopardıgını görürüz.

    Lot No: 82

    Lot: 82

    Dönme Kadınlar: Toplumsal Cinsiyet, Kimlik ve Sınırlar Eric R. Dursteler-İstanbul:KÜY Koç Üniversitesi Yayınları 2013 Birinci baskı, 241 s, Karton kapaklı Birinci hamur kağıda baskı, Kitapta, kendisini ezen kocasından kaçmak için İstanbul'a, dönme agabeyinin yanına gelip Fatma Hatun adını alan Venedikli Beatrice Michel'in hikâyesiyle kadınların din ve yer degiştirerek nasıl şahsi ve ailevi statülerini yükselttiklerini okuruz. Hıristiyan Elena Civalelli ve Müslüman Mihaleşatoroviç'in paralel hikâyesinde, iki cesur kadının Osmanlı-Venedik sınırını kullanarak kendi hayatlarını tayin edişlerine tanık oluruz. Yunan adası Milos'tan kaçan dört Müslüman kadının (Ayşe, Emine, Hatice ve anneleri Maria) Korfu'ya sıgınmaları ve Islamdan Hıristiyanlıga dönmeleriyle, bir kadının hayatı üzerinde söz sahibi olmasının nasıl Osmanlı Venedik sınırında uluslararası bir fırtına kopardıgını görürüz.

    TLSold
  • Plevne Müdafaası Frederick William von Herbert-İzmir: Kültür ve Turizm Bakanlığı 1990 Baskı, xıx+424 s, Karton kapaklı Birinci hamur kağıda baskı,

    Lot No: 83

    Lot: 83

    Plevne Müdafaası Frederick William von Herbert-İzmir: Kültür ve Turizm Bakanlığı 1990 Baskı, xıx+424 s, Karton kapaklı Birinci hamur kağıda baskı,

    TLSold
  • Turkish Music Makam Guide + 2 CD Murat Aydemir-İstanbul: Pan Yayınevi 2010 Birinci baskı 216 s, 2 CD, Karton kapaklı Birinci hamur kağıda baskı, Osmanlı İmparatorluğu'nun geniş topraklara bir etkisi paralel olan Türk müzik sistemi söyleyecek bir konuşma yaptı. Günümüzde bilimsel yoğun araştırmalar ve Türk müziği hakkında uygulama çalışmaları Avrupa'da ve Amerika'da devam etmektedir. Ancak bu müzik günümüze kadar kaynak bir "basit ve kolay anlaşılır" tipi eksik olmuştur. 'Türk Müziği Makam Rehberi çoğunlukla ses materyali sağlamak için onaylanan 2 CD ile birlikte Türk müziğinin 60 makam kullanılan tanıtacak.

    Lot No: 84

    Lot: 84

    Turkish Music Makam Guide + 2 CD Murat Aydemir-İstanbul: Pan Yayınevi 2010 Birinci baskı 216 s, 2 CD, Karton kapaklı Birinci hamur kağıda baskı, Osmanlı İmparatorluğu'nun geniş topraklara bir etkisi paralel olan Türk müzik sistemi söyleyecek bir konuşma yaptı. Günümüzde bilimsel yoğun araştırmalar ve Türk müziği hakkında uygulama çalışmaları Avrupa'da ve Amerika'da devam etmektedir. Ancak bu müzik günümüze kadar kaynak bir "basit ve kolay anlaşılır" tipi eksik olmuştur. 'Türk Müziği Makam Rehberi çoğunlukla ses materyali sağlamak için onaylanan 2 CD ile birlikte Türk müziğinin 60 makam kullanılan tanıtacak.

    TLSold
  • Bir Sosyal Siyaset Kurumu Olarak Ahilik, Dr. İsmet Uçma [İmzalı]-İstanbul: İşaret Yayınları 2017 224 s, Boı renkli görselli, İmzalı İthaflı Geçmişte yüzyıllar boyunca uygulama alanı bulan ve bu tecrübelein içinde önemli bir yer tutan "ahilik" sistemi bünyesinde edebi, tarihi, içtimai ve iktisadi açıdan çok zengin bir birikimi ihtiva etmektedir. Öylr ki İbn Battuta ve Evliya Çelebi gibi meşhur seyyahlar, seyahatnamelerinde ahilik teşkilatına büyük bir bölüm ayırmış olup, dönemin diğer sözlü ve yazılı edebi ürünlerinde de sıkça ahilikten söz edilmektedir. Yine ahilik, Osmanlı'nın kuruluş yıllarında, devletin iktisadi bir geleneğe yaslanması bakımından önemli bir rol üstlenmiştir. Dönemin toplumsal yapısındaki gelişmeler ve değişmeler de ahilikle yakından ilintilidir.

    Lot No: 85

    Lot: 85

    Bir Sosyal Siyaset Kurumu Olarak Ahilik, Dr. İsmet Uçma [İmzalı]-İstanbul: İşaret Yayınları 2017 224 s, Boı renkli görselli, İmzalı İthaflı Geçmişte yüzyıllar boyunca uygulama alanı bulan ve bu tecrübelein içinde önemli bir yer tutan "ahilik" sistemi bünyesinde edebi, tarihi, içtimai ve iktisadi açıdan çok zengin bir birikimi ihtiva etmektedir. Öylr ki İbn Battuta ve Evliya Çelebi gibi meşhur seyyahlar, seyahatnamelerinde ahilik teşkilatına büyük bir bölüm ayırmış olup, dönemin diğer sözlü ve yazılı edebi ürünlerinde de sıkça ahilikten söz edilmektedir. Yine ahilik, Osmanlı'nın kuruluş yıllarında, devletin iktisadi bir geleneğe yaslanması bakımından önemli bir rol üstlenmiştir. Dönemin toplumsal yapısındaki gelişmeler ve değişmeler de ahilikle yakından ilintilidir.

    TLSold
  • Türk Cihan Hâkimiyeti Mefkûresi Tarihi -Türk Dünya Nizamının Milli, İslami ve İnsani Esasları 1 - 2, Prof.Dr. Osman Turan-İstanbul:Nakışlar Yayınevi 1980 , 646 s, Karton kapaklı Üçüncü hamur kağıda baskı, Türklerin, tarih boyunca, kıtalara hâkimiyeti biliniyor; fakat bu kudretin manevi ve mefkûrevi amilleri düşünülmüyordu. Bu durum Türk milletini, tarihini ve medeniyetini anlamakta, hatta İslam ve Hıristiyan dünyalarının tekamüllerini de izahta güçlük teşkil ediyordu. İşte bu eser, milli, dini ve insani ideallere bağlı bir milletin, asırlarca nasıl bir cihan hâkimiyeti mefkûresine erişerek yükseldiğini, “Nizam-ı Alem” davası ile başka milletlere ne derece adalet ve nizam getirdiğini hikâye eder.

    Lot No: 86

    Lot: 86

    Türk Cihan Hâkimiyeti Mefkûresi Tarihi -Türk Dünya Nizamının Milli, İslami ve İnsani Esasları 1 - 2, Prof.Dr. Osman Turan-İstanbul:Nakışlar Yayınevi 1980 , 646 s, Karton kapaklı Üçüncü hamur kağıda baskı, Türklerin, tarih boyunca, kıtalara hâkimiyeti biliniyor; fakat bu kudretin manevi ve mefkûrevi amilleri düşünülmüyordu. Bu durum Türk milletini, tarihini ve medeniyetini anlamakta, hatta İslam ve Hıristiyan dünyalarının tekamüllerini de izahta güçlük teşkil ediyordu. İşte bu eser, milli, dini ve insani ideallere bağlı bir milletin, asırlarca nasıl bir cihan hâkimiyeti mefkûresine erişerek yükseldiğini, “Nizam-ı Alem” davası ile başka milletlere ne derece adalet ve nizam getirdiğini hikâye eder.

    TLSold
  • Felsefe ve Ulusal Kültür Hilmi Yavuz [Birinci Basım]-Ankara:Bilgi Yayınevi 1977 İlk Baskı, 196 s, Karton kapaklı Üçüncü hamur kağıda baskı,

    Lot No: 87

    Lot: 87

    Felsefe ve Ulusal Kültür Hilmi Yavuz [Birinci Basım]-Ankara:Bilgi Yayınevi 1977 İlk Baskı, 196 s, Karton kapaklı Üçüncü hamur kağıda baskı,

    TLSold
  • Harbin Meşhur Adamları 2, Adolf Hitler, Hazırlayan İ.K-İstanbul: Hilmi Kitabevi 1943, 94 s, Karton kapaklı Üçüncü hamur kağıda baskı, Kapak Fotoğrafta görüldüğü gibi

    Lot No: 88

    Lot: 88

    Harbin Meşhur Adamları 2, Adolf Hitler, Hazırlayan İ.K-İstanbul: Hilmi Kitabevi 1943, 94 s, Karton kapaklı Üçüncü hamur kağıda baskı, Kapak Fotoğrafta görüldüğü gibi

    TLSold
  • Kayıp Aranıyor Sait Faik [Abasıyanık] [Birinci basım]-İstanbul: Varlık Yayınları 1953 İlk Baskı, 103 s, Karton kapak Üçüncü Hamur kağıda baskı, Sait Faik'in yeni bir eserini okuyuculara takdime hacet var mı? Yalnız şu kadarını söyleyelim ki burada, yazılarını hayranlıkla takip ettiğiniz usta sanatçının yeni bir cephesiyle karşılaşacaksınız. Fakat aynı bol şiire her sayfada rastlamak şartıyla... Sait Faik'in roman sahasındaki bu en ciddi denemesi, öyle umuyoruz ki hikayelerinden duyulan lezzeti okuyucularına aratmayacaktır.

    Lot No: 89

    Lot: 89

    Kayıp Aranıyor Sait Faik [Abasıyanık] [Birinci basım]-İstanbul: Varlık Yayınları 1953 İlk Baskı, 103 s, Karton kapak Üçüncü Hamur kağıda baskı, Sait Faik'in yeni bir eserini okuyuculara takdime hacet var mı? Yalnız şu kadarını söyleyelim ki burada, yazılarını hayranlıkla takip ettiğiniz usta sanatçının yeni bir cephesiyle karşılaşacaksınız. Fakat aynı bol şiire her sayfada rastlamak şartıyla... Sait Faik'in roman sahasındaki bu en ciddi denemesi, öyle umuyoruz ki hikayelerinden duyulan lezzeti okuyucularına aratmayacaktır.

    TLSold
  • Havaya Çizilen Dünya Fazıl Hüsnü Dağlarca-İstanbul: Kitap Yayınları 1960 baskı 104 s, Karton kapaklı Üçüncü hamur kağıda baskı, yalnızlık, sabahların yaşadığı yalnızlık;suların içindeki ışıklar kadar ılık.

    Lot No: 90

    Lot: 90

    Havaya Çizilen Dünya Fazıl Hüsnü Dağlarca-İstanbul: Kitap Yayınları 1960 baskı 104 s, Karton kapaklı Üçüncü hamur kağıda baskı, yalnızlık, sabahların yaşadığı yalnızlık;suların içindeki ışıklar kadar ılık.

    TLSold
  • Bin Dokuz Yüz Seksen Dört 1984 George Orwell, Çeviren Celal Üster-İstanbul: Can Yayınları 2014, 349 s, Karton kapaklı Üçüncü hamur kağıda baskı, Orwell, yapısal olarak karamsar ya da siyaset tutkunu biri değildi. İlgi alanları çok genişti. Daha az acılı bir dönemde yaşasaydı, yaşamaktan mutluluk duyardı. Ama çağımıza siyaset egemendir. Orwell, yaşadığı sürece gerçeklere bağlı kalmış, en acı dersleri bile öğrenmekten vazgeçmiştir. Ama umudunu yitirmiştir

    Lot No: 91

    Lot: 91

    Bin Dokuz Yüz Seksen Dört 1984 George Orwell, Çeviren Celal Üster-İstanbul: Can Yayınları 2014, 349 s, Karton kapaklı Üçüncü hamur kağıda baskı, Orwell, yapısal olarak karamsar ya da siyaset tutkunu biri değildi. İlgi alanları çok genişti. Daha az acılı bir dönemde yaşasaydı, yaşamaktan mutluluk duyardı. Ama çağımıza siyaset egemendir. Orwell, yaşadığı sürece gerçeklere bağlı kalmış, en acı dersleri bile öğrenmekten vazgeçmiştir. Ama umudunu yitirmiştir

    TLSold
  • Erzurum İli Ağızları 3. Cilt Efrasiyap Gemalmaz-Erzurum: Atatürk Üniversitesi Basımevi 1978, İnceleme Metinler Sözlük ve Dizinler, 381 s Araştırmamız Türkiye Cumhuriyeti sınırları içinde, yönetim sisteminin gerektirdiği bir bölümleme (il kuruluşu) ile ayrılmış, büük bir kısmı Doğu Anadolu'nun Erzurum-Kars bölümünde yer alan, kısmen Yukarı Fırat bölümüne, özellikle Doğu Karadeniz bölümünün iç kesimine taşan, Kuzeyde Artvin ve Rize, Batıda Gümüşhane ve Erzincan, Güneyde Bingöl, Doğuda Ağrı ve Kars illerinin kuşattığı 5066 km karelik bir yörenin 1961-1971 yılları arasında yaptığımız soruşturma ve derlemelere dayanarak, yerli halkının ağızlarını incelemekle elde ettiğimiz bilgileri, bizi bu bilgilere götüren yolu ve değerlendirilmiş malzemenin gerekli kısmını kapsar.

    Lot No: 92

    Lot: 92

    Erzurum İli Ağızları 3. Cilt Efrasiyap Gemalmaz-Erzurum: Atatürk Üniversitesi Basımevi 1978, İnceleme Metinler Sözlük ve Dizinler, 381 s Araştırmamız Türkiye Cumhuriyeti sınırları içinde, yönetim sisteminin gerektirdiği bir bölümleme (il kuruluşu) ile ayrılmış, büük bir kısmı Doğu Anadolu'nun Erzurum-Kars bölümünde yer alan, kısmen Yukarı Fırat bölümüne, özellikle Doğu Karadeniz bölümünün iç kesimine taşan, Kuzeyde Artvin ve Rize, Batıda Gümüşhane ve Erzincan, Güneyde Bingöl, Doğuda Ağrı ve Kars illerinin kuşattığı 5066 km karelik bir yörenin 1961-1971 yılları arasında yaptığımız soruşturma ve derlemelere dayanarak, yerli halkının ağızlarını incelemekle elde ettiğimiz bilgileri, bizi bu bilgilere götüren yolu ve değerlendirilmiş malzemenin gerekli kısmını kapsar.

    TLSold
  • Ezilenler, Fyodor Mihailoviç Dostoyevski-İstanbul: Altın Klasikler 1973 Ciltli Şömizli, 432 s, Ciltli Üçüncü hamur kağıda baskı, Dostoyevski (1821-1881): ilk romanı insancıklar 1846'da yayımlandı. Ünlü eleştirmen V. Byelinski bu eser üzerine Dostoyevski'den geleceğin büyük yazarı olarak söz etti. Ancak daha sonra yayımlanan öykü ve romanları, çağımızda edebiyat klasikleri arasında yer alsa da, o dönemde fazla ilgi görmedi.

    Lot No: 93

    Lot: 93

    Ezilenler, Fyodor Mihailoviç Dostoyevski-İstanbul: Altın Klasikler 1973 Ciltli Şömizli, 432 s, Ciltli Üçüncü hamur kağıda baskı, Dostoyevski (1821-1881): ilk romanı insancıklar 1846'da yayımlandı. Ünlü eleştirmen V. Byelinski bu eser üzerine Dostoyevski'den geleceğin büyük yazarı olarak söz etti. Ancak daha sonra yayımlanan öykü ve romanları, çağımızda edebiyat klasikleri arasında yer alsa da, o dönemde fazla ilgi görmedi.

    TLSold
  • Oğlu Tolstoy'u anlatıyor, Sergey Tolstoy-İstanbul: Düşün Yayınevi 1990 baskı, 381 s, Karton kapaklı Üçüncü hamur kağıda baskı,1875-76 kışı babam,Anna Karenina'yı Yazmayı sürdüyordu, Bir yandan Piyano çalar, Bir yandanda Öğretmenler için bir okul hazırlamaya uğraşırdı

    Lot No: 94

    Lot: 94

    Oğlu Tolstoy'u anlatıyor, Sergey Tolstoy-İstanbul: Düşün Yayınevi 1990 baskı, 381 s, Karton kapaklı Üçüncü hamur kağıda baskı,1875-76 kışı babam,Anna Karenina'yı Yazmayı sürdüyordu, Bir yandan Piyano çalar, Bir yandanda Öğretmenler için bir okul hazırlamaya uğraşırdı

    TLSold
  • Allahlar Susamışlardı, Anatole France, Çeviren Hüseyin Cahit Yalçın-İstanbul: Remzi Kitabevi 1939 baskı, 240 s, Karton kapaklı Üçüncü hamur kağıda baskı,

    Lot No: 95

    Lot: 95

    Allahlar Susamışlardı, Anatole France, Çeviren Hüseyin Cahit Yalçın-İstanbul: Remzi Kitabevi 1939 baskı, 240 s, Karton kapaklı Üçüncü hamur kağıda baskı,

    TLSold
  • Bir Şi'r-i Hayal, Halid Ziya Uşaklıgil-İstanbul: Hilmi Kitabevi 1943, 247 s,Yazar bu kitabı iki bölüm halinde düzenlemiştir. Baştaki ilk altı hakiye "Şadan'ın Gevezelikleri" genel adını taşımaktadır. Altı hikayenin de kahramanı Şadan adlı bir gençtir ve hikayeler bu gencin bir Avrupa gezisindeki izlenimlerini serüvenlerini içermektedir. Aslında Şadan'ın hoppa ve çapkın karakteri hariç Şadan Halid Ziya'nın kendisidir

    Lot No: 96

    Lot: 96

    Bir Şi'r-i Hayal, Halid Ziya Uşaklıgil-İstanbul: Hilmi Kitabevi 1943, 247 s,Yazar bu kitabı iki bölüm halinde düzenlemiştir. Baştaki ilk altı hakiye "Şadan'ın Gevezelikleri" genel adını taşımaktadır. Altı hikayenin de kahramanı Şadan adlı bir gençtir ve hikayeler bu gencin bir Avrupa gezisindeki izlenimlerini serüvenlerini içermektedir. Aslında Şadan'ın hoppa ve çapkın karakteri hariç Şadan Halid Ziya'nın kendisidir

    TLSold
  • Fontamara Ignazio Silone, Çeviren Sabahattin Ali-Ankara: Toplum Yayınları 1966 Baskı, 190 s, Karton kapaklı Üçüncü hamur kağıda baskı, Sabahattin Ali, çevirileriyle tanınan bir yazar değildir. Oysa onun çevirileri de son derece önemlidir. Hikâye, roman ve yazılarında anlattığı dünyayı Türkçeye çevirdiği eserlerle de anlatmaya devam etti. Dünya edebiyatına ve çağının yazarlarına hep bu gözle baktı. Hikâye ve romanda oluşturmak istediği toplumcu gerçekçi anlayışa ve tarza uygun veya dünya görüşüne yakın kişi ve eserleri seçip çevirdi. Yazarın ününe veya eserin edebî değerine bakmadı. Kendi anlayış, tarz ve görüşüne uygunluğu esas aldı. Ezilenleri ve onların haklı direnişini konu edindi. Çevirilerindeki başarı ve kalite, önce Türk dili ve kültürüne hâkim iyi bir yazar olmasından ve sonra gelişmiş yüksek edebî zevkinden kaynaklanır.

    Lot No: 97

    Lot: 97

    Fontamara Ignazio Silone, Çeviren Sabahattin Ali-Ankara: Toplum Yayınları 1966 Baskı, 190 s, Karton kapaklı Üçüncü hamur kağıda baskı, Sabahattin Ali, çevirileriyle tanınan bir yazar değildir. Oysa onun çevirileri de son derece önemlidir. Hikâye, roman ve yazılarında anlattığı dünyayı Türkçeye çevirdiği eserlerle de anlatmaya devam etti. Dünya edebiyatına ve çağının yazarlarına hep bu gözle baktı. Hikâye ve romanda oluşturmak istediği toplumcu gerçekçi anlayışa ve tarza uygun veya dünya görüşüne yakın kişi ve eserleri seçip çevirdi. Yazarın ününe veya eserin edebî değerine bakmadı. Kendi anlayış, tarz ve görüşüne uygunluğu esas aldı. Ezilenleri ve onların haklı direnişini konu edindi. Çevirilerindeki başarı ve kalite, önce Türk dili ve kültürüne hâkim iyi bir yazar olmasından ve sonra gelişmiş yüksek edebî zevkinden kaynaklanır.

    TLSold
  • 99 Yüz: İzdüşümler / Söz Senaryosu, Cemal Süreya-İstanbul: Kaynak Yayınları 1992 baskı, 472 s, Karton kapaklı Üçüncü hamur kağıda baskı, Cemal Süreya'nın 2000'e Doğru dergisinin ilk sayısından başlayarak yazmaya başladığı yazılarının bir araya getirilmesiyle kitaplaştırılan 99 Yüz-İzdüşümler / Söz Senaryosu, şairin bütün yapıtlarını yayımlayan YKY'den çıktı. Turgut Özal, Türkân Şoray, Süleyman Demirel, Deniz Baykal, Güngör Bayrak, Cihat Burak, İlhan Berk, Murat Belge, Bülent Ersoy, Rasih Nuri İleri, Sezai Karakoç, Uğur Mumcu ilk kez bir "insanlık antolojisinde" bir araya geldiler.

    Lot No: 98

    Lot: 98

    99 Yüz: İzdüşümler / Söz Senaryosu, Cemal Süreya-İstanbul: Kaynak Yayınları 1992 baskı, 472 s, Karton kapaklı Üçüncü hamur kağıda baskı, Cemal Süreya'nın 2000'e Doğru dergisinin ilk sayısından başlayarak yazmaya başladığı yazılarının bir araya getirilmesiyle kitaplaştırılan 99 Yüz-İzdüşümler / Söz Senaryosu, şairin bütün yapıtlarını yayımlayan YKY'den çıktı. Turgut Özal, Türkân Şoray, Süleyman Demirel, Deniz Baykal, Güngör Bayrak, Cihat Burak, İlhan Berk, Murat Belge, Bülent Ersoy, Rasih Nuri İleri, Sezai Karakoç, Uğur Mumcu ilk kez bir "insanlık antolojisinde" bir araya geldiler.

    TLSold
  • Gerçeklik Savaşı, Attila İlhan-Bilgi Yayınevi, Ankara, 278 s.

    Lot No: 99

    Lot: 99

    Gerçeklik Savaşı, Attila İlhan-Bilgi Yayınevi, Ankara, 278 s.

    TLSold
  • Osmanlı'da İngiliz Casus Arminius Vambery'nin (Reşid Efendi) Günlükleri, Haz. Cemal Kutay-ABM,İstanbul, 2013, 141 s.

    Lot No: 100

    Lot: 100

    Osmanlı'da İngiliz Casus Arminius Vambery'nin (Reşid Efendi) Günlükleri, Haz. Cemal Kutay-ABM,İstanbul, 2013, 141 s.

    TLSold
  • Arşivhanemden Osmanlı, Ömer Öztürk-Bilgeoğuz, İstanbul, 2012, 130 s.

    Lot No: 101

    Lot: 101

    Arşivhanemden Osmanlı, Ömer Öztürk-Bilgeoğuz, İstanbul, 2012, 130 s.

    TLSold
  • İstanbul'da İki İngiliz Okulu: İngiliz Kız Ortaokulu İngiliz Erkek Lisesi, Cengiz Atlı-IQ Kültür Sanat, İstanbul, 2015, 208 s.

    Lot No: 102

    Lot: 102

    İstanbul'da İki İngiliz Okulu: İngiliz Kız Ortaokulu İngiliz Erkek Lisesi, Cengiz Atlı-IQ Kültür Sanat, İstanbul, 2015, 208 s.

    TLSold
  • Ata'nın Gizemli Aşığı Beyaz Rus, Hakan Gezik-İskenderiye, İstanbul, 2015, 136 s.

    Lot No: 103

    Lot: 103

    Ata'nın Gizemli Aşığı Beyaz Rus, Hakan Gezik-İskenderiye, İstanbul, 2015, 136 s.

    TLSold
  • Atatürk Modeli Mi Hitler Modeli Mi, Arslan Bulut-Bilgeoğuz, İstanbul, 2006, 176 s.

    Lot No: 104

    Lot: 104

    Atatürk Modeli Mi Hitler Modeli Mi, Arslan Bulut-Bilgeoğuz, İstanbul, 2006, 176 s.

    TLSold